هاشمی: مخالفان اعتدال، منطق ندارند
آیتالله هاشمی رفسنجانی توجه به صلح و حفظ آرامش داخلی را وظیفه هر ایرانی، مسلمان، شیعه و انقلابی در محدوده جغرافیای این کشور دانست و گفت: تلاش برای صلح که لازمه آن رفتار و گفتار اعتدالی و عمل به سفارش قرآن در «امه وسطا» است، مشکلات و مخالفانی دارند که چون از اعتدال خارج شدهاند، منطق و استدلال نیز ندارند.
به گزارش انصاف نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آیتالله هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار موسسین و مسئولان انجمن مردم نهاد بینالمللی صلح، تفکرات جنگ افروزانه و اندیشههای کینه توزانه را مغایر تعالیم اسلام دانست و گفت: این تفکر وقتی به عمل میرسد، گروههایی چون القاعده، بوکوحرام، جبهه النصره، الشباب، انصار الشریعه، جیش العدل و نهایتاً داعش سر بلند میکنند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی با تسلیت ایام فاطمیه، صلح و آرامش را گمشده امروز بشریت، مخصوصاً در کشورهای اسلامی و به ویژه در منطقه خاورمیانه دانست و گفت: هر قدمی که برای نهادینه کردن صلح در جهان برداشته میشود، بالاترین اخلاق رفتاری است که یک انسان مسلمان میتواند انجام دهد.
وی با ابراز تأسف و نگرانی از اوضاع آشفته مسلمانان به دلیل وجود تندروها ، مهمترین علت این حالت را دوری از معارف متعالی اسلام و قرآن خواند و افزود: پیروان دینی که منادی صلح و امنیت، آنهم در اوج جاهلیت اعراب و قرون وسطایی غرب، است، باید به آیات و روایات اسلامی توجه کنند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی، به سوابق تبلیغات منفی علیه اسلام و مسلمانان اشاره کرد و گفت: آنچه در شرایط امروز تازگی دارد، بروز گروههای تروریستی خشن با ادعای مسلمانی است که حتی با نام «دولت اسلامی» نگاه مردم دنیا را نسبت به اسلام عزیز بر میگردانند.
وی با یادآوری سیاستهای کلی برنامه ششم و آغاز بررسی آن در مجمع تشخیص مصلحت نظام، تأکید کرد که باید رحمانیت اسلام را جهانی کنیم و نگذاریم عدهای جاهل و افراطی، دامن پاک و مقدس اسلام را به دروغ، توهین، تهمت و کشتار مسلمانان آلوده کنند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی با بیان آیات متعددی از قرآن کریم که بر صلح و آرامش و برخوردهای احترام آمیز با دیگران تأکید دارند، گفت: اگر دشمنان شما از در سازش وارد شدند، با آنان صلح کنید که «ان جنحوا للسلم فاجنح لها»
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، مثل معروف «دو صد گفته چون نیم کردار نیست» را در طرح مباحث مربوط به صلح و آرامش، مهم و مصداق توصیف کرد و گفت: باید گفتار و حتی افکار ، مطابق با رفتار و کردار ما باشد ، چون و ضدیت آنها بدبینیهای فردی و اجتماعی را نسبت به اسلام عمیقتر میکند.
وی عدالت حضرت علی(ع) را الگوی بشریت و به ویژه مسلمانان و شیعیان دانست و گفت: آن حضرت حتی در اعترافات متهمین به شرایط زمانی، مکانی و روانی توجه مینمودند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی قابلیتهای ایران و نیروهای جوان را آن برای فعالیتهای صلحطلبانه ، بالا دانست و گفت: باید فارغ از هیاهوی سیاسی و تندروهایی جاهلی، برای نهادینه کردن صلح در ابعاد داخلی و خارجی اقدام کرد که نیاز ضروری امروز است.
در آغاز این دیدار، آقای سید مسعود هاشمی، مسؤول انجمن و چند نفر دیگر از اعضا گزارشی از چرایی و چگونگی تأسیس و برنامهها و فعالیتهای آن ارائه کردند و به بیان دیدگاههای خویش در خصوص صلح و آرامش پرداختند.
انتهای پیام