خرید تور نوروزی

بر هم زدن سخنرانی در قم توسط تندروها تکرار شد!

شفقنا نوشت: محمدرضا قربان زاده در یادداشتی با عنوان «تَکرار بر هم زدن سخنرانی در قم توسط تندروها!» این گونه آورده است:

گردهمایی بزرگ مبلغان ماه محرم دفتر تبلیغات اسلامی که روز پنج شنبه با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین رئیسی در قم برگزار شد در حالیکه می توانست به دلایل مختلف از جمله حضور یکی از سران قوا جزو بهترین گردهمایی های مبلغان در سال های اخیر قلمداد شود اما خودسری و تندروی یک طلبه جوان موجبات دلخوری بسیاری از مبلغان و اساتید حوزه حاضر در مراسم را فراهم کرد.
حکایت از این قرار است که وقتی مجری این مراسم از حجت الاسلام والمسلمین واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی که میزبان برنامه بود جهت سخنرانی و عرض خیرمقدم دعوت کرد، این طلبه جوان با قطع سخن وی عنوان کرد که شما نباید در این مراسم سخنرانی کنید و چند دقیقه ای جلسه را به حاشیه کشاند و در این زمان نیز رئیس دفتر تبلیغات از رئیس دستگاه قضا جهت سخنرانی دعوت و از ایراد سخن منصرف شد.

این طلبه با این ادعا که «رهبر انقلاب فرموده اند که در دیدار با اهالی فرهنگ و هنر شما به ذهن من نیامده اید»، حجت الاسلام والمسلمین واعظی که در نهادهای مهمی همچون دفتر، شورای عالی انقلاب فرهنگی، مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و دانشگاه امام صادق(ع) منصوب رهبرمعظم انقلاب اسلامی می باشد را با لحنی دور از ادب خطاب قرار داد در حالی که بیانات رهبرانقلاب در دیدار مسوولان دفتر تبلیغات اسلامی سراسر مؤید قدردانی ایشان از زحمات صورت گرفته در این دفتر و تائید عملکرد حجت الاسلام والمسلمین واعظی است و عدم پاسخ به این فرد و صرف نظر کردن از سخنرانی در واقع نشان از هوشیاری ایشان بود که این طلبه و چندین نفر دیگر که مشخص بود هماهنگ با این شخص در نقاط مختلف سالن برای برهم زدن نظم جلسه حضور دارند را در اهدافشان ناکام گذاشتند.

*تایید فعالیت های دفتر تبلیغات اسلامی توسط رهبر انقلاب

حضرت آیت الله خامنه ای در دیداری که در اواخر سال ۹۷ با اعضای هیات امناء، رییس و مدیران دفتر تبلیغات اسلامی پس از استماع گزارش رئیس هیئت امنا و رئیس این دفتر خطاب به آنان گفته بودند:«اینکه شما این همه کار انجام دادید و این مقدار کار در چنته دارید که می‌خواهید انجام بدهید، خیلی خوب است، این ها خیلی با ارزش است و باید دنبال بشود و تقریباً همه‌ی آنچه ایشان(حجت الاسلام والمسلمین واعظی) گفتند و بنا است انجام بگیرد مورد تأیید ما است».

رهبر معظم انقلاب همچنین در این دیدار دفترتبلیغات اسلامی را «یک واحد زنده» و «برخوردار از تألیفات پُرشمار» معرفی کردند که «باید با شناسایی مجموعه‌های مؤثر فرهنگی و پاسخ دادن به سؤال‌های دینی آن‌ها، بر غنای فکری این مجموعه‌ها بیفزاید» و این مطالبه از نهاد مذکور که باید برغنای فکری مجموعه های دیگر بیفزاید به طور قطع نشان از تایید و جایگاه مهم آن است که دلیلی بر تندروی و برهم زدن سخنرانی رئیس این نهاد مقدس را باقی نمی گذارد.

* مذمت قطع کردن حرف دیگران در سیره اهلبیت(ع)

از جمله نکاتی که در خصوص این برخورد خودسرانه می توان به آن اشاره داشت این است که ملایمت، بردباری و روش الهی در برخورد با مخالفان و منتقدین یکی از نکاتی است که در سیره همه ائمه معصومین(ع) و بویژه حضرت امیرالمومنین علی(ع) مشاهده می شود و حتی یکی از وجوه تمایز حکومت ایشان با دیگر حکومت ها هم همین خصوصیات است.

برخورد رئوفانه و بزرگوارانه امام علی(ع) با مخالفان خود و تحمل نظرات مخالف در حقیقت از جمله مواردی است که باید از امام علی(ع) آموخت و با توجه به سیره ایشان، همه بویژه طلابی که نقش هدایتگری در جامعه را دارند باید بدانند که احترام به اظهارنظرها، عقاید و افکار دیگران باید سرلوحه کار باشد و اگر آراء دیگران با نظراتمان مغایرت داشت و یا به مواضع و عملکرد فردی انتقاداتی وارد بود، به جای ایجاد تضاد و برهم زدن سخنرانی، باید به گفت و گو و تعامل روی آوریم و از این جهت نیز رفتار این طلبه جوان را می توان خلاف سیره ائمه(ع) و پیامبر خدا(ص) برشمرد که فرمودند:«مَن عَرَضَ لأِخیهِ المُسلِمِ (المُتَکَلِّمِ) فی حَدیثِهِ فکأنَّما خَدَشَ وَجهَهُ؛ هر که در میان سخن برادر مسلمانش وارد شود، چنان است که چهره او را بخراشد».

*تاکید رهبری و مراجع شیعه بر پرهیز از هیاهو و جنجال کردن

نکته دیگری که در خصوص امثال این تندروی ها باید به آن توجه داشت این است که مراجع شیعه و بخصوص رهبر انقلاب مکرر درباره برهم زدن سخنرانی‌ها و شعار دادن گروه هایی علیه مسوولان کشور تذکراتی داده‌اند که انتظار می‌رود قشرهای مختلف و دغدغه‌مندانی که حتی نسبت به برخی عملکردها گله‌مند هستند، احساسات خود را در مسیرهایی هدایت کنند که به فرموده رهبر انقلاب، «به ضرر کشور» تمام نشود.

یکی از مهمترین این گلایه های رهبری از برخی اقدامات خودسرانه، به پس از برهم زدن سخنرانی رئیس مجلس در قم (سال ۱۳۹۱) باز می گردد که ایشان به فاصله چند روز و در دیدار مردم آذربایجان شرقی، نسبت به این اتفاقات واکنش نشان دادند.

مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در آن دیدار تصریح کردند: «اینکه شما یک نفر را به عنوان ضد ولایت، ضد بصیرت، ضد چه، مشخص کنید، بعد یک عده‌ای راه بیفتند علیه او شعار بدهند، مجلس را به هم بزنند، بنده با این کارها هم مخالفم؛ این را من صریح بگویم. این کارهائی که در قم اتفاق افتاد، بنده با اینجور کارها مخالفم. آن کارهائی که در مرقد امام اتفاق افتاد، بنده با اینجور کارها مخالفم. بارها به مسئولین و کسانی که می توانند جلوی این چیزها را بگیرند، تذکر داده‌ام. آن کسانی که این کارها را می کنند، اگر واقعاً حزب‌اللّهی و مؤمنند، خب نکنند. می بینید که تشخیص ما این است که این کارها به ضرر کشور است، این کارها به نفع نیست».
ایشان همچنین در سخنرانی به مناسبت سالروز آزادی خرمشهر در سال ۱۳۹۵ خاطرنشان کردند: «گاهی اوقات یک جماعتی، یک افرادی، جوان‌های احتمالاً صالح و مؤمنی با یک کسی مخالفند یا با یک جلسه‌ای مخالفند، بنا می‌کنند هیاهو کردن و جنجال کردن و شعار دادن؛ بنده با این کارها موافق نیستم».

*ضرورت برخورد با خودسری ها و رفتارهای غیرقانونی

حال باید توجه داشت که تداوم چنین رفتارهای غیرقانونی هم امنیت و نظم عمومی جامعه را زیر سؤال می‌برد و هم به نوعی این تلقی را ایجاد می‌کند که این گروه‌های خودسر با وجود رفتار غیر‌قانونی‌شان از حمایت و پشتوانه نامشخصی برخوردارند که موجب بی‌اعتمادی در جامعه و شکاف بین اقشار مختلف خواهد شد.
اشاره رهبرانقلاب به تذکرشان به مسئولین و کسانی که می توانند جلوی این چیزها را بگیرند در واقع وظایف قانونی نهادهای مسئول و همچنین گروه‌های سیاسی را برای برخورد با اینگونه خودسری ها و تندروی ها را یادآور می شود تا در چارچوب قانون عمل کنند و رفتارهای خودشان را به نوعی تنظیم کنند که در تبعیت از قانون باشند تا آرامشی که جامعه به آن نیاز دارد در سایه اجرای قانون تحقق پیدا کند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا