منشور مطالبات تشکلهای دانشجو معلمان در حوزهی آموزش و پرورش
مجمع اسلامی و کانون فارغ التحصیلان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در بیانیهای مطالبات تشکلهای دانشجو معلمان را تشریح کردند.
متن کامل این بیانیه که به انصاف نیوز ارسال شده در پی میآید: «الَّذینَ یُوفُونَ بِعَهْدِ اللّهِ وَ لا یَنْقُضُونَ الْمیثاقَ؛ آنها کسانی هستند که به عهد الهی وفا میکنند و پیمان را نمیشکنند».
خداوند بزرگ در قرآن کریم، خود را باوفاترین میشمارد و بندگان مؤمن خود را نیز به وفاداری و پایبندی به تعهداتشان فرامیخواند و از نقض عهد و بیوفایی بازمیدارد.
بیش از 6 سال از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید میگذرد و ما حامیان جوان و پرتلاش این دولت، درین مدت بیوفایی زیادی دیدیم؛ چه در فکر داشتیم و امروز کجا ایستادهایم، شاید خیلی از دوستانمان امروز یا ناامیدانه از کشور مهاجرت کردهاند یا گوشهی عزلت گرفتهاند و خجالتزده و پشیمان به تلاشهایی که برای روی کار آمدن این دولت کردهاند فکر میکنند و اول از همه خود را در برابر خدا و بعدازآن در برابر مردم پاسخگو میبینند.
تقریباً برای همهی ما مسجل شده است که آموزشوپرورش برای دولتها اولویت نیست چراکه اکنون در چهل سالگی انقلاب و با همهی آمدوشدها، تغییر محسوس که هیچ، حتی در جزییات هم تغییری ندیدهایم.
مسئلهی شان و منزلت معلمان هنوز تیتر یک بسیاری از خبرگزاریهاست، کیفیت آموزشی در حد و اندازهی دهههای اول انقلاب است و از همه بدتر چندین تن از فعالین صنفی این حوزه تنها به دلیل تلاش برای احقاق حقوق معلمان یا در زنداناند یا با احکام سنگین قضایی مواجهاند.
در سالهای گذشته تشکلهای دانشجویی له یا علیه وزیری موضعگیری نکرده بودند اما پس از معرفی جناب آقای حاجیمیرزایی سعی دارند در این شرایط بحرانی و پر معضل آموزشوپرورش حمایت مشروط خود را از وزیر پیشنهادی اعلام دارند؛ حمایتی که برخواسته از مطالبات معلمان و دانشآموزان باشد تا بتوانیم در این سالهای پایانی دولت بیمحاباتر عهدی را که بستهایم، مطالبه کنیم و تمام تلاش خود را در راستای پیگیری این مطالبات داشته باشیم.
در این بیانیه بهصورت مختصر کلیت مطالباتی را که با هم.فکری کارشناسان و نخبگان حوزهی آموزش و پروش در 10 بند جمعآوری کردهایم، به سمع و نظر وزیر پیشنهادی میرسانیم.
1 – توجه ویژه به شأن، منزلت و معیشت معلمان
بر هیچکس پوشیده نیست که شرایط دشوار اقتصادی امروز بیش از همه معلمان را در فشار معیشتی قرار داده است؛ انتظار میرود وزیر پیشنهادی برای احقاق حقوق بهحق معلمان تمام تلاش خود را به کار گیرد.
2 – پیگیری برای آزادی فعالین صنفی
در حالی که برخی از همکاران ما برای پیگیری حقوق صنفی خود زندانیاند، از وزیر آینده میخواهیم برای آزادی به حق این معلمان تمام تلاش خود را بکند و به طریق اولی احکام مرتبط با هیئت تخلفات اداری و گزینش ها را نیز سر و سامانی بدهد تا در حق هیچکس اجحافی صورت نگیرد.
3 – تلاش در جهت بهبود کیفیت فضای آموزشی و ایجاد فضایی امن و شاد در مدارس
مطمئناً در شان نظام اسلامیمان نیست که کودکان این سرزمین به دلیل ناامن بودن مدارس گرفتار حوادث تلخی چون مدرسه شینآباد و زاهدان شوند. مطمئنا شایسته نظام اسلامیمان نیست که کودکان این سرزمین در مدارس، به خاطرغیرایمن بودن امکانات دچار حوادث مختلف شوند.
4 – توجه جدی به دانشگاههای وزارت آموزش و پرورش
توجه ویژه به خاستگاه تربیت نیروی انسانی وزارت آموزشوپرورش؛ دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی که متأسفانه بعد از گذشت 6 سال از بازگشایی آنها باوجود پتانسیلهای ارزشمند از اساتید و دانشجویان هنوز به جایگاهی که مناسب با شأن آنهاست نرسیدهاند از خواسته های اصلی این بیانیه است.
5 – اهتمام به موضوع عدالت آموزشی
گسترش فضاهای آموزشی باکیفیت به مناطق محروم و توجه به بازگرداندن کودکان تارک تحصیل که در شرایط دشوار اقتصادی و اجتماعی امروز کشور در حال تبدیلشدن به بحران است؛ باید در اسرع وقت صورت گیرد.
6 – پذیرش و تلاش در راستای حل معضلات اجتماعی
از وزیر جدید انتظار میرود به جای انکار معضلات اجتماعی همچون اعتیاد کودک، ازدواج کودک و … که محصول جامعه امروز ماست، ضمن پذیرش و ارائه آمار از آنها با بهکارگیری تمام توان وزارت خانه برای حل مسائل مرتبط با معضلات اجتماعی کند.
7 – توجه جدی به مسئله اقتصاد آموزش و پرورش
توجه ویژه به اقتصاد آموزشوپرورش؛ مسئلهای که از دید تمام وزرای پیشین مغفول مانده است، تصور کنید اگر آنهمه املاک ، شرکت هاو هلدینگ صندوق ذخیره در دستان بخش خصوصی بود، درآمد حاصله غیر قابل مقایسه با حالا بود. البته عمل به این موضوع با بهکارگیری افراد مجرب و متخصص محقق میشود.
8 –مبارزه با فساد
مبارزه با مفاسد پیش آمده در ساختار اداری وزارتخانه و مبارزه عملی با مفاسد به وجود آمده از طریق مؤسسات و آموزشگاههایی که امروز از پیشدبستانی تا کنکور در بین دانش آموزان رسوخ کرده و بهنوعی از کودکان و نوجوانانمان اخاذی میکنند.
9 – حفظ استقلال رای
حفظ استقلال نهاد آموزشوپرورش کشور و بهکارگیری و استفاده از نظرات کارشناسان و افراد خبره در این زمینه بهجای وادادگی در برابرنهادهای دیگر حاکمیتی، احزاب و … خواسته ای است که پس از دوران وزیر سابق بیشتر نیازش احساس میشود.
10 – استفاده از زنان و جوانان
اهتمام ویژه در جامه عمل پوشاندن به وعده رئیسجمهور در استفاده از زنان و جوانان شایسته در سطوح مدیریتی و کلان وزارتخانه به صورت عملی بر اساس شایسته سالاری قطعا یکی از مهمترین خواسته های این بیانیه است، چراکه وجود جوانان باعث ایجاد نشاط و دوری از فساد و کرختی در سیستم آموزش و پرورش خواهد بود.
امضا کنندگان این بیانیه میدانند که حل تمام خواسته های فوق در طول کمتر از دوسال امری محال است، لیکن از وزیر آینده آموزش و پرورش توقع دارند تا در راستای حل این مشکلات حرکت کرده و گزارش دقیق از عملکرد خود به مردم ارائه کند که این امر قطعا امید را در دل فعالان و دلسوزان نظام تعلیم و تربیت زنده خواهد کرد .
در ضمن امضا کنندگان این بیانیه به صورت ماهانه پیگیری مطالبات خود را خواهند کرد و نتیجه را توسط رسانه های عمومی در اختیار مردم و فرهنگیان شریف قرار خواهد داد.
انتهای پیام