خرید تور نوروزی

مرتضی پاشایی می خواست در برج میلاد بخواند اما …

به گزارش انصاف نیوز، بهروز شجاعی در فیسبوک نوشت: درباره ی مرتضی پاشایی خیلی‌ها نوشتند و من هم نکات فراوانی درباره زندگی و مرگ او به ذهنم می‌رسد اما از اینها عبور می‌کنم و به مساله‌ای می‌پردازم که این روزها ذهن من را به شدت درگیر کرده و آن ممنوعیت اجرای موسیقی پاپ در مجموعه برج میلاد است. 
همان روز که آقای مسجدجامعی برای سال دوم به عنوان رئیس شورای شهر چهارم رای نیاورد، از دبیری کمیته هنر شورای شهر تهران استعفا دادم، دلیلش هم روشن بود اول افتضاحی بود که آن روز به عینه دیدم که چگونه با پول و فشار و …. تلاش شد تا مسجدجامعی رای نیاورد و دوم حاکم شدن تفکری بر شورا بعد از مسجدجامعی بود که عملا مسیر شورا را به سمت دیگری می‌برد، کمااینکه می‌بینیم شورای شهر در سه ماه اخیر چه روندی را طی می‌کند. 
پیش از ماه رمضان جلسه مشترکی بین کمیسیون فرهنگی و شهرداری تهران برگزار شد درباره فعالیت‌های برج میلاد، یکی از مباحثی که مطرح شد ممنوعیت اجرای موسیقی پاپ در آن مجموعه بود که برخی اعضای اصولگرای شورای شهر در آن جلسه به تمجید از این تصمیم پرداختند و اساسا موسیقی را مفسده انگیر می‌دانستند که واقعا مایه تاسف من شد، در آن جلسه من به دفاع از موسیقی پاپ پرداختم و با استناد به احکام فقهی مراجع تقلید و بیانات رهبر انقلاب تلاش کردم این ذهنیت باطل که موسیقی پاپ حرام و مفسده انگیز را تصحیح کنم. 
در میانه مباحث متوجه شدم اساسا برخی از منتقدان موسیقی پاپ تفاوت بین موسیقی سنتی و پاپ را درک نمی‌کنند و خوانندگانی مثل محمد اصفهانی و خواجه امیری را در ردیف خوانندگان موسیقی سنتی می‌دانند، الحمدالله بعد از صحبت‌هایی که شد فضای جلسه نسبت به موسیقی پاپ تلطیف شد اما بعد از پایان جلسه یکی از مسوولان شهرداری نزد من آمد و با تشکر فراوان از این صحبت‌ها- که البته بیشتر منفعت مالی‌اش برای آن‌ها بود چون درصد قابل توجهی از درآمد برج میلاد از طریق کنسرت‌های پاپ است- نکته‌ای خصوصی به من گفت و آن این بود که علت ممنوع شدن اجرای موسیقی پاپ در برج میلاد به خاطر یک سی دی از پشت صحنه و حاشیه‌های کنسرت‌های پاپ و عکس العمل‌ها و حرکات علاقمندان به خوانندگانش بود که از سوی یکی از نهادها تهیه شده بود و آن سی دی خدمت برخی از مسوولان بلندپایه و علما ارسال شده بود.
هرچند که شهرداری مصر بود این تصاویر متعلق به برج میلاد نیست و متعلق به سالن میلاد نمایشگاه بین المللی است، با این حال این سی دی موجب شد که موسیقی پاپ در برج میلاد تا اطلاع ثانوی ممنوع شود.
البته مسوول دیگری، درگوشی مواردی را درباره برخی خوانندگان پاپ که در برج میلاد به اجرا پرداختند و از برخی موارد چون مصرف مواد مخدر و یا استفاده از برخی نمادها و حرکت‌ها در قبل و حین اجرا برای من گفت، اما به نظرم هیچ کدام از این موارد دلیلی بر ممنوعیت اجرای کنسرت پاپ در برج میلاد نبود. 
برج میلاد هرچند سالنی استاندارد برای اجرای موسیقی به لحاظ صدایی نیست اما با توجه به وسعتش و نحوه چیدمان صندلی‌ها، محلی مناسب برای لذت بردن هواداران خوانندگان پاپ از اجراهای آنان است. درهای برج میلاد همچنان روی کنسرت‌های پاپ بسته است و متاسفانه شورای شهر و به ویژه اعضای اصلاح‌طلب و خصوصا اعضای کمیسیون فرهنگی نتوانسته‌اند هیچ قدمی در این خصوص بردارند، اما یکی از ابعاد حضور گسترده مردم در تشییع پیکر مرتضی پاشایی که به زغم من جزو 5 تشییع تاریخی جمهوری اسلامی ایران است نشان داد که حتی اگر درهای برج میلاد و سایر سالن‌ها را بر روی موسیقی پاپ ببندند و برای محدود کردن موسیقی فراگیر پاپ تلاش کنند، علاقمندان به این موسیقی مجالی برای ابراز علاقه به خواننده محبوب خود پیدا خواهند کرد، حتی اگر آخرین مجال باشد و آن هم با پیکر بی‌جانش. (البته این حضور پررنگ ابعاد مختلف اجتماعی و فرهنگی و حتی سیاسی داشت که من در اینجا تنها به جنبه هنری‌اش اشاره کردم.)
و چقدر از روزی که پاشایی فوت کرد و اتفاقا در آن گفتگوها در آن جلسه بحث پیرامون او هم شد به این فکر می‌کنم که مرتضی حتما دوست داشت آخرین بار برای هوادارانش در برج میلاد تهران برنامه اجرا کند، اما نگذاشتند و نشد.
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا