خرید تور تابستان

انتقاد دو سایت چپ‌گرا از نامه‌ی اخیر اسماعیل بخشی

دو سایت چپ‌گرا در یادداشت‌هایی نسبت به نامه‌ی اخیر اسماعیل بخشی که به همراه دو زندانی دیگر، محمود بهشتی و امیرسالار داوودی با استقبال از موضع رییس قوه قضاییه «مبنی بر حذف نگاه امنیتی و قضایی درباره‌ی اعتراضات صنفی و تجمعات کارگری و تاکید بر تفاوت بین مفسدین اقتصادی با اقشار زحمتکش و مطالبه‌گر»، خواستار تداوم آن شده‌اند، انتقاد کردند. [لینک به نامه]

به گزارش انصاف نیوز، سایتی به نام «کمیتۀ عمل سازماندۀ کارگری» در یادداشتی با تیتر «عدالت را با تکیۀ اسماعیل‌ها بر قدرت از پایین می‌سازیم و نه با ابراهیم‌ها از بالا» و سایتی دیگر به نام تدارک، با تیتر «نامه ای که نباید نوشته می شد: در حاشیه نامه ای با امضاء اسماعیل بخشی به رئیس قوه قضائیه»، نسبت به آن نامه واکنش منفی نشان دادند.

متن نامه‌ی کوتاه مورد اشاره خطاب به رییس قوه قضاییه اینچنین بود:

«با سلام؛ احتراما موضع اخیر جنابعالی مبنی بر حذف نگاه امنیتی و قضایی درباره‌ی اعتراضات صنفی و تجمعات کارگری و تاکید بر تفاوت بین مفسدین اقتصادی با اقشار زحمتکش و مطالبه‌گر؛ چنانچه از حد شعار فراتر رود و به سیاست اصلی مسوولان قضایی تبدیل شود، می‌تواند نوید دهنده‌ی آغاز تحولی مثبت در این قوه قلمداد شود. و بدیهی است که اگر رویکرد عالی‌ترین مقام قضایی کشور به دیگر گروه‌های اجتماعی از جمله معلمان، وکلا، اصحاب رسانه، فعالان محیط زیست، زنان، دانشگاهیان و پژوهشگران و به طور کلی همه‌ی کنشگران عرصه‌های اجتماعی تعمیم و تسری یابد و اینگونه این اندیشه و نگاه در عملکرد و رویکرد سایر دستگاه‌ها نیز نهادینه شود؛ می‌توان دوره‌ی ریاست شما بر این دستگاه را در مسیر عدالت و انصاف تصور کرد. لذا اینجانبان ضمن استقبال از موضع اخیر شما تقاضا داریم که تا عمل به این ادعا نسبت به اصلاح رویه‌ی غلط گذشته و بهبود شرایط موجود و در جهت رفع بی‌اعتمادی، اقداماتی شایسته انجام دهید. چرا که اعتماد از دست رفته جز با عمل به وعده‌ها و شعارها ترمیم نخواهد شد».

در بخشی از یادداشت سایت چپ‌گرای تدارک آمده است: «این یک اشتباه تاکتیکی نبود. حاصل عملکرد مشی ای بود که چپ برانداز-سرنگونی طلب در تمام سالهای پیش از اعتصاب مبلغ آن بود و همراه با تضعیف سندیکا و گرویدن بخشی از رهبران آن به مشی کرنش در برابر کارفرمایان، اکنون در هفت تپه دست بالا را گرفته بود. در مقطع اعتصاب اسماعیل بخشی خود سخنگو و رهبر این مشی در هفت تپه بود. او خود در راندن جنبش اعتصابی به سوی “جنبشهای مدنی” نقشی اساسی ایفا نمود. او خود جنبش را به مسیری سوق داد که شکاف در میان کارگران و شکست سرنوشت محتوم آن بود».

در بخش انتهایی یادداشت هم نوشته شده است: بخشی نیز امروز لازم نبود چنین نامه ای به رئیس قوه قضائیه بنویسد. بخشی سرنوشت خود را به چپ سرنگونی طلب گره زد. قبلا و در بیانیه “جمعبندی یک اعتصاب” نیز گفتیم که “چپ در هفت تپه واترلوی خود را تجربه کرد”. آن شکست زلزله‌ای سنگین بود که زیر بناهای این چپ را لرزاند که از توهم برقراری “ادارۀ شورائی” سرمست بود. نامه بخشی بیش از پس لرزه‌ای از آن زلزله نیست».

سایت چپ‌گرای کمیته عمل هم با انتقاد از به کار بردن عبارت «مسیر عدالت و انصاف» و «اعتماد از دست رفته» در نامه درباره‌ی مواضع اخیر ابراهیم رئیسی رییس قوه قضاییه، نامه‌ی او نوعی رفتار زیگزاگی خوانده شده و از مخاطبانش خواسته تا «این پیام را به گوش او برسانند که آنچه اسماعیل را به جایگاه و اعتبار بی‌سابقۀ امروزش در جنبش کارگری ایران رسانده، تأکید آشتی‌ناپذیرش بر استقلال طبقاتی تا این نقطه بوده و بس.»

استقبال ۳ زندانی اوین از موضع رییس قوه قضاییه

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا