خرید تور تابستان

آماده‌باش قیمت‌ها در بازار ارز

 حال و هوای بازار ارز در آغاز سال 94 به دو بخش متفاوت تقسیم می شود. بخش اول به 15 روز ابتدایی سال مربوط است که تحت تاثیر تعطیلات و مذاکرات هسته ای در جریان، فضای بازار کم رونق و حجم معاملات پایین بود.
به گزارش دنیای اقتصاد، در این مدت دامنه نوسانات دلار محدود بود و نهایتا در تاریخ 11 فروردین بهای این ارز با 10 تومان کاهش نسبت به آخرین روز سال گذشته به 3330 تومان رسید. بخش دوم به پس از تعطیلات و شروع جدی معاملات از تاریخ 16 فروردین مربوط است، جایی که به نظر می رسد تحت تاثیر تفاهم لوزان قیمت دلار تا حدی تعدیل شود و در مسیر نزولی قرار بگیرد. در صورت افت شدید نهاد سیاست گذار برای مقابله با شوک منفی قیمت و مدیریت نوسانات بازار اقداماتی را انجام خواهد داد.
 دلار در سال 94
دلار در تاریخ 28 اسفند سال گذشته با 20 تومان کاهش به قیمت 3340 تومان رسید. در ابتدای سال 94 بهای دلار تا حدی بالا رفت، ولی از تاریخ 6 فروردین فضای بازار تحت تاثیر آغاز مذاکرات هسته ای قرار گرفت و دلار در فضای انتظاری کمی از ارزش خود را از دست داد. دلار در تعطیلات در بازه قیمتی 3325 تومان تا 3365 تومان قرار داشت؛ البته در روزهای کاری ابتدایی در برخی ساعات قیمت هایی نزدیک به 3400 تومان نیز بر تابلوی صرافی ها نقش بست، اما پس از آن دلار تا حدی در مسیر کاهشی قرار گرفت و در تاریخ 11 فروردین نرخ فروش دلار به 3330 تومان رسید.
با وجود اینکه در اکثر روزهای اولین ماه سال جاری دامنه نوسانات دلار محدود بود، در تاریخ 11 فروردین تغییرات قیمتی دلار تحت تاثیر رسیدن مذاکرات به مراحل حساس خود و انتظارات متفاوت فعالان زیاد شد و دلار در بازه 3295 تومان تا 3365 تومان نوسان کرد. کاهش جزئی قیمت دلار در فروردین ماه در حالی صورت گرفت که در همین مقطع زمانی در سال گذشته شاخص بازار ارز مسیر افزایشی را پیموده بود.  سکه در روزهای ابتدایی سال 94 بیشترتحت تاثیر تعطیلات قرار داشت و کمتر به تغییرات اونس جهانی و دلار واکنش نشان داد و این کالای گرانبها در تاریخ 11 فروردین تا قیمت 938 هزار تومان پایین آمد.   دیگر اتفاق مهمی که در روزهای ابتدایی سال 94 رخ داد، عبور نرخ رسمی دلار از مرز 2800 تومان بود. نرخ رسمی دلار در تاریخ 8 فروردین با 35 ریال افزایش به 2802 تومان و 7 ریال رسید. این رشد ادامه یافت و تا تاریخ 11 فروردین نرخ رسمی دلار به 2808 تومان و 5 ریال رسید.
 مدیریت نوسانات بازار ارز
به نظر می رسد پس از آشکار شدن نتایج مذاکرات هسته ای و اعلام تفاهم ایران با 1+5، انتظار برای کاهش نرخ ارز میان بازیگران بازار بالا رفته است. روز جمعه با وجود تعطیلی رسمی صرافی های مجاز، معاملات محدودی در بازار غیررسمی با نرخ هایی نزدیک به 3200 تومان میان دلالان صورت گرفت، امری که با وجود غیر قابل پیش بینی بودن بازار تا حدودی نشان دهنده سمت و سوی انتظارات در روز ابتدایی هفته جاری است. به نظر می رسد تکانه روانی مذاکرات می تواند در روز شنبه قیمت های بازار را تا حدی تعدیل کند، این در حالی است که با وجود نتایج مثبت مذاکرات، توافق نهایی صورت نگرفته و در وضعیت تحریم ها و درآمدهای ارزی کشور تغییر خاصی رخ نداده است تا کاهش احتمالی بیشتر ناشی از هیجانات روانی باشد. به نظر می رسد در چنین شرایطی ورود نهاد سیاست گذار برای جلوگیری از ریزش شدید هیجانی قیمت ها به مدیریت نوسانات بازار کمک کند. در این بین یک منبع موثق نیز به «دنیای اقتصاد» خبر داد که برای مدیریت نوسانات برنامه خاصی وجود دارد تا بازار با شوک قیمتی منفی مواجه نشود.
آنچه در بازار ارز اهمیت دارد ثبات نسبی قیمت ها است و جزر و مدهای شدید پیش بینی پذیری و انجام فعالیت های اقتصادی را برای فعالان دشوار خواهد کرد؛ بنابراین حضور نهاد سیاست گذار در هنگام ریزش برای مدیریت نوسانات و انتظارات بازار از اهمیت خاصی برخوردار است. در اسفندماه دلار تحت تاثیر جو روانی و خوشبینی به نتایج مذاکرات قسمتی از ارزش خود را از دست داده بود. قیمت دلار در تاریخ یک اسفند سال گذشته 3420 تومان بود، اما در کمتر از 30 روز این ارز 80 تومان کاهش قیمت را تجربه کرد.  از سوی دیگر، به اعتقاد کارشناسان کاهش شدید نرخ ارز از شاخص های بنیادین اقتصاد مانند نرخ تورم پیروی نمی کند و در صورت ریزش بار دیگر قیمت در مسیر صعودی قرار خواهد گرفت. کاهش شدید نرخ ارز صادرات کشور را نیز با ضرر مواجه خواهد کرد
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا