خرید تور تابستان

حقیقت واگذاری ایران ایرتور چیست؟

سایت محلی مجلس و آذربایجان در گزارشی با عنوان «حقیقت واگذاری ایران ایرتور / نماینده مشهد برای فراکنی نمایندگان تبریز را متهم می کند» نوشت:

اسناد منتشر شده در خصوص واگذاری ایران ایرتور نشان می دهد، برخلاف اتهامات نماینده مشهد، اصل واگذاری این شرکت مشکل قانونی نداشته و او در واکنش به شکست مشتری مورد حمایت خود به اتهام زنی علیه نمایندگان تبریز اقدام کرده است.

گرچه اجرای اصل ۴۴ و آغاز واگذاری شرکت های دولتی به بخش خصوصی امیدهای بسیاری برای ایجاد رونق اقتصادی در کشور ایجاد کرده بود اما به دلیل ساختارهای نادرست، تقریبا تمام واگذاری های بزرگ با چالش مواجه شده و حرف و حدیث های بسیاری به همراه داشت.

درحالیکه برخی از محافل، نحوه واگذاری و سرنوشت شرکت ها و کارخانجات بزرگ صنعتی را مورد سئوال قرار داده بودند اما عده ای از منابع قدرت نیز برای به دست آوردن ثروت های ملی روی دست مانده، دندان تیز کرده و با حمایت مستقیم و غیرمستقیم از افراد حقیقی و حقوقی، برای دستیابی به موارد فوق تلاش های گسترده ای انجام دادند.

با توجه به آنچه گفته شد، ایران ایرتور را باید یکی از پرسروصدا ترین واگذاری های صورت گرفته طی سال های اخیر عنوان کرد؛ شرکتی که پس از ایران ایر، بزرگترین شرکت هواپیمایی کشور به شمار می رفت و با واگذاری آن، بار عمده ای از هزینه های نگهداری هواپیماهای این شرکت از دوش دولت برداشته شد.

آغاز واگذاری این شرکت عریض و طویل هم با مشکلاتی همراه بود. عدم استقبال از مزایده های صورت گرفته و تکرار آن به همراه اعطای تسهیلات ویژه برای ترغیب مشتریان از روزهای پرتلاطمی برای این شرکت هواپیمایی خبر می داد.

در نهایت ۸۰ درصد شرکت مذکور در سال ۱۳۸۹ به شرکت‌های تعاونی هسایار و ۱۵ درصد آن به شرکت صنایع خراسان واگذار شد اما به دلیل عدم اجرای توافقات واگذاری، این شرکت در سال ۹۱ برای بار دوم به وزارت دفاع منتقل شد.

این پایان ماجرا نبود و به دلیل بروز برخی مشکلات دیگر، ایران ایرتور در سال ۹۴ به فردی به نام مجید شکاری بیرق که از فعالان صنعت هواپیمایی محسوب می شود واگذار شد.

تا این مرحله، هیچیک از اشخاص حقیقی و حقوقی نسبت به واگذاری صورت گرفته اعتراضی نداشتند اما نماینده مشهد به یکباره با سخنرانی های تند و تیز علیه این واگذاری، موضوع پرونده ایران ایرتور را وارد فاز جدیدی کرد.

به نوشته خبرگزاری خانه ملت، حجت الاسلام نصرالله پژمانفر در یک نشست خبری، بدون اشاره به دلیل عدم پیگیری واگذاری های پیشین ایران ایرتور گفت: گرچه در سال ۹۱ این شرکت با شیوه ای غیر قانونی به وزارت دفاع منتقل شد که به دلیل پیچیدگی های فنی و حقوقی در حال حاضر این بخش از واگذاری مورد بحث نیست!

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس با کشاندن بحث به واگذاری ایران ایرتور به مالک جدید افزود: در سال ۱۳۹۴ مجددا شرکت هواپیمایی ایران ایرتور طی فرآیندی به خریداری به نام آقای مجید شکاری بیرق واگذار شد که این واگذاری نیز که در توالی واگذاری غیر قانونی دوم شرکت ایران ایرتور انجام گرفته محمول بر صحت نیست و مراتب آن توسط مراجع نظارتی در حال بررسی است .

در پی این اظهارات، شرکت ایران ایرتور با انتشار نامه سال ۹۴ پژمانفر به وزیر وقت اقتصاد، این نماینده مجلس را به حمایت از یک شرکت خاص در مزایده این شرکت متهم کرد.

در این نامه که در خبرگزاری تسنیم هم منتشر شد آمده است: چندی است که آقای پژمانفر گویی بر سبیل عادت هر هفته مطالبی غیر واقع را درباره نحوه واگذاری ایران ایرتور منتشر می نماید. از ابتدای امر، شرکت ایران ایرتور از ایشان دعوت نمودند که به‌جای جنجال های مطبوعاتی و وارد نمودن اتهامات واهی، مدارک و مستندات خود را در اختیار مراجع قانونی قرار دهند. گرچه درخواست ایران ایرتور بارها و بارها انجام گرفت ولی موثر واقع نشد.

ایران ایر تور با اشاره به اینکه آقای پژمانفر متن نامه خطاب به ریاست محترم قوه قضائیه را مجددا به صورت همزمان در رسانه ها منتشر کردند آمده است: اینکه چرا آقای پژمانفر شکواییه های خود را سریعا و حتی قبل از رویت ریاست محترم قوه قضائیه رسانه ای می نماید، حتما دلایلی دارد. یا ایشان به دستگاه قضا و مراجع قانونی اعتماد کافی ندارد یا اساساً هدفی غیر از دلسوزی برای بیت المال را دنبال می کند.

ایران ایرتور با انتشار نامه ای که نماینده مشهد در سال ۱۳۹۴ و پس از واگذاری قانونی ایران ایرتور، به وزیر وقت اقتصاد و دارایی نوشته بود این سئوال را مطرح کرده که آیا ایشان نگران عدم واگذاری ایران ایرتور به شرکت تکا (شرکت مستقر در مشهد) بوده و یا نگران تضییع اموال بیت المال؟

ماجرای طرح نام نمایندگان تبریز در موضوع پرونده ایران ایرتور

به دنبال فشارهای نماینده مشهد و طرح اتهامات مختلف علیه مالک ایران ایرتور، مجید شکاری در نامه ای به مسعود پزشکیان، عضو هیات نظارت بر نمایندگان مجلس و نماینده تبریز، ضمن ارائه اسناد قانونی مزایده مذکور، از آنچه فشارهای نماینده مشهد برای واگذاری این شرکت به فرد مورد نظر او عنوان شده پرده برداشت.

نگارنده این نامه خطاب به مسعود پزشکیان، ضمن شکایت از نشر اکاذیب توسط پژمانفر خواستار بازگرداندن اعتبار تجاری خدشه دار شده ایران ایرتور شده است.
به دنبال این شکوائیه، مسعود پزشکیان با دعوت از نماینده مشهد برای ارائه مستندات و پاسخگویی به شکایت ایران ایرتور، طی نامه ای به مشاور عالی قوه قضائیه در امور نمایندگان مجلس، خواستار بررسی شکایت ایران ایرتور نسبت به نماینده مشهد شد.

نماینده مشهد که تا این لحظه میدان را از رقیب خالی می دید، با کشیده شدن مراجع قانونی به ماجرا، چاره را در فرافکنی دیده و با طرح نام نمایندگان تبریز مانند مسعود پزشکیان و محمدحسین فرهنگی تلاش کرد ماجرا را به گونه ای دیگر نمایش دهد.

از آنجا که خریدار ایران ایرتور، اهل تبریز است، نماینده مشهد تلاش می کند با کشاندن ماجرا به موضوع رقابت بین دو کلانشهر، از زیر بار پاسخگویی به اصل ماجرا و حمایت های غیرقانونی و فشارهای پشت پرده وی در حمایت از فردی خاص شانه خالی کند.

باید به انتظار نشست که پایان بررسی های قوه قضائیه در خصوص اتهامات نماینده مشهد و شکوائیه ایران ایرتور به کجا خواهد انجامید…

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا