خرید تور نوروزی

در «جلسه عجیب» معاونت مطبوعاتی ارشاد چه گذشت؟

کانال تلگرامی باشگاه روزنامه‌نگاران ایران نوشت: مدیرانی که طی این سالها موفق به دریافت فله ای امتیاز نشریه شده اند علیه پیشنویس جدید یارانه مطبوعات موضع گیری کردند و می خواهند فشار را بر وزارت ارشاد افزایش دهند.

آقای علی مزینانی مدیر روزنامه هفت صبح، در چند توئیتی که امروز منتشر کرد خبر از جلسه‌ی مدیران مطبوعات، در معاونت مطبوعاتی داد که قرار بود به بررسی پیش نویس جدید این معاونت برای یارانه ی مطبوعات بپردازند. اما ظاهرا جلسه به تنش کشیده شد.

آقای مزینانی نوشته است: امروز جلسه عجیبی در معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد برگزار شد. داستان تکراری یارانه و یارانه بگیران مدعی نود درصد حاضران جلسه از معاونت مطبوعاتی شاکی بودند که چرا برای پرداخت یارانه شرط سنگین گذاشته. اما این شروط سنگین چه بوده؟

1. نظم در انتشار (حداقل 90 درصد)
2. ضریب کیفی ( تولید محتوای اختصاصی نه بازنشری)
3. تعداد صفحات

نکته عجیبش چه بود؟

قبل از این اگر می‌گفتیم که یک روزنامه بدون اینکه هر روز چاپ کند ، بدون اینکه در سراسر کشور توزیع شود،بدون اینکه محتوای اختصاصی داشته باشه و صرفا در 8 صفحه چاپ دیجیتال و ریسوگراف باز هم به آن یارانه و آگهی دولتی می‌دهند ،کسی باورش نمی‌شد

شروط جدید حداقل‌هاست که انجام نمی‌شده!

روزهای آینده چند هزار نشریه و روزنامه که بر اساس همین یارانه و رانت مجوز خود شبه انتشار داشته‌اند، در قالب نامه ، اعتراض ، سوال از وزیر و … از بیکاری چندین هزار روزنامه‌نگار خواهند گفت و احتمالا دولت را متهم به فشار به رسانه‌ها می‌کنند. اما حقیقت این نیست

نموداری در راهرو معاونت مطبوعاتی چسبانده شده که نشان می دهد از سال 92 با انفجار صدور و انتشار مطبوعات مواجه بوده ایم . از خبرنگاران حرفه‌ای بپرسید که واقعیت‌های شغلی آنها با این نمودارها یکی است یا طرحهای متنوع یارانه‌ای باعث رونق انتشار نشریه بدون تحریریه و مخاطب شده ؟!

اهمیت مساله برای چند هزار نشریه که به لطف یارانه و آگهی دولتی زنده‌اند کم نیست؛پای 40 میلیارد تومان یارانه و 60 میلیارد تومان آگهی در سال وسط است و از نظر سیاسی هم انجمن‌ها و مسئولیت‌های خاص،به لطف رای این شبه‌نشریات به دست مطبوعات واقعی نمی‌افتد. پس ماجرا به این سادگی نیست

«اگر» وزارت ارشاد پای شیوه‌نامه جدیدش برای یارانه بماند آن نمودار سقوط خواهد کرد و فقط نشریاتی می‌مانند که خبرنگاران و نویسندگان حرفه‌ای و مخاطب دارند ، در تمام کیوسک‌ها هستند و برای زنده ماندن تریبون مردم‌ خواهند شد. جراحی بزرگ قطع یارانه است اما به حداقل‌ها امیدوار باشیم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا