بیانیهی جماعت دعوت و اصلاح درباره «حملهی ترکیه به کردهای سوریه»
بیانیهی شورای منطقهی غرب جماعت دعوت و اصلاح در محکومیت حملهی ترکیه به کردهای سوریه را به نقل از کانال تلگرامی اصلاح میخوانید:
از زمانیکه در سال ۱۹۱۶، سایکس بریتانیایی و پیکوی فرانسوی، بهنمایندگی از فاتحان جنگ جهانی نخست، میراث امپراطوری مضمحل عثمانی را تقسیم کردند، محنتهای ادواری کُردهای آن قلمرو، که بدون مراجعه به آرای خودشان در بین چندین کشور تقسیم شده بودند، آغاز شد و تا به امروز در اشکال گوناگون و با مضمون مشابه تکرار شده است. کورسوی امیدی هم که چهار سال بعد در بستر پیمان سِوْر «سێڤر» با وعده استقلال کُردستان میرفت تا شکل بگیرد، با امضای پیمان لوزان به خاموشی گراييد.
آنچه امروز در کردستان سوریه میگذرد دل هر آزادهای را به درد میآورد. در حالیکه دولت امریکا و دیگر بازیگران مؤثر در بحرانهای منطقه، حداکثر استفادهی خود را از کارت کُردها در موارد متعدد از جمله مبارزه با داعش بهعمل آوردهاند اما اینبار نیز همانند بارها در صد سال گذشته، در نهایت پشت کردها را خالی کرده و عملاً دست ارتش ترکیه را برای مداخلهی نظامی باز گذاشتند.
«شورای منطقهی غرب جماعت دعوت و اصلاح»، این اقدام دولت ترکیه و همراهی و سکوت بازیگران بین المللی را در جایگزینی ملتی که سالهاست در این خاک ساکن هستند با مردمی از جایی دیگر و با هویتی دیگر محکوم مینماید و مخالفت بر حق این مردم را با این طرح، مشروع و قانونی دانسته و از آن حمایت میکند و موارد زیر را به اطلاع مردم، اعضا و هواداران خود میرساند:
۱- باور داریم که اصالت کرامت انسانی، فراتر از هرگونه ویژگی دیگر هویتی جایگاه کانونی و محوری دارد. دولتها باید بپذیرند تا زمانی که حقوق برابر شهروندی ملاک و مدار تعامل قرار نگیرد، بستر اعتراض و زمینه خشونت برآمده از آن، همواره فراهم خواهد بود.
۲- دقت کنشگران و رهبران کُرد در اقدامها و برنامههای سیاسی میتواند در مدیریت و تقلیل هزینهها مؤثر باشد. اگر دشمنی اقتضای طبیعت دشمن است، خنجر خوردنهای مکرر در بسترهای مشابه چندان قابل توجیه نیست و رهبران و کنشگران باید در تراز مسؤولیت تاریخی خود ظاهر شوند.
۳- جنایت و آدمکشی در ذات خود مذموم و محکوم است؛ مهم نیست با چه نقابی باشد. در پس واژههای دینی پنهان گردد، یا رنگ و لعاب وطنپرستی بر آن زده شود، باید در مقابل آن ایستاد و برای تسریع در توقف آن صادقانه تلاش نمود.
۴- دولتها و حاکمان در جهان رسانهای و در شرایط مشوق خودآگاهی قومی امروز، بهجای استفاده از خشونت و نفی دیگر هویتها، سعی بر اعمال روشهای دموکراتیک و احترام بهکرامت و حقوق آحاد مردم و تمامی هویتها داشتهباشند.
شورای منطقهی غرب جماعت دعوت و اصلاح
۱۳۹۸/۰۷/١٩*
انتهای پیام