امام جمعه تهران: وظیفه ما بردن مردم به بهشت نیست
حجتالاسلام حاجعلیاکبری، امام جمعه موقت تهران میگوید: وظیفه ما بردن مردم به بهشت نیست اما باید مقدمات ورود مردم به بهشت را فراهم کنیم و با کسانی که میخواهند مردم را به زور به جهنم ببرند مقابله نماییم.
ایسنا نوشت: رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور اظهار کرد: بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی یک سند و منشور فقه سیاسی در عصر حاضر محسوب میشود و ما باید قدر آن را بدانیم و زمینه را به گونهای فراهم کنیم که مخاطبان اصلی که جوانان هستند درصدد فهم بیانیه و ایفای نقش خود برآیند.
حجت الاسلام و المسلمین محمد جواد حاج علیاکبری، رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور در همایش علمی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که با حضور جمعی از فرماندهان، مسئولان، اساتید، اندیشمندان و محققان در مرکز همایشهای کوثر سازمان عقیدتی سیاسی ارتش برگزار شد، با بیان اینکه «بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به نگاهی عمیق و راهبردی و آینده نگر و آینده ساز نیاز دارد» اظهار کرد: بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی باید مثل بارانی ملایم و حیات بخش دائم در ذهنیت جامعه ما ببارد؛ گام دوم سخن از تغییر مسیر تاریخ دارد و باید به آن در تراز خود نگاه کرد.
اهم اظهارات رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه را در ادامه بخوایند؛
* بیانیه گام دوم اگرچه در ظاهر بسیار روان است، اما لایههای تودرتو و نکتههای عمیق فراوانی دارد که نیازمند یک نگاه اجتهادی است.
* بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی یک سند و منشور فقه سیاسی در عصر حاضر محسوب میشود و ما باید قدر آن را بدانیم و زمینه را به گونهای فراهم کنیم که مخاطبان اصلی که جوانان هستند درصدد فهم بیانیه و ایفای نقش خود برآیند.
*از آغاز بیانیه تا انجام، مسأله امید صادق جلوهای ویژه دارد؛ از دل این امید، جمله کلیدی و دقیق «ما میتوانیم» استخراج میشود.
*{با اشاره به توجه ویژه مقام معظم رهبری به بیانیه گام دوم انقلاب}: آنهایی که از نزدیک رهبری را میشناسند، میدانند که ایشان یکبارنویس هستند و کمتر پیش میآید که در دستنوشته های ایشان خط خوردگی مشاهده شود، اما وقتی که من دست نوشته های ایشان برای گام دوم را دیدم، برخی از صفحات این بیانیه تا حدود بیست بار ویرایش شده بود که این کار نشان از اهمیت و انجام کار کارشناسی بسیار بزرگ در تدوین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است.
* برای اداشدن حق بیانیه گام دوم، این بیانیه باید هم به گفتمان عمومی و جاری در جامعه و هم به برنامه تبدیل شود و این کار بر عهده همه و مسئولیتی همگانی است.
* در ساختار کلان بیانیه، بر اساس یک نگاه ما با سه بسته ۷ تایی مواجهیم؛ در این بیانیه ۷ دستاورد انقلاب احصاء شده است که تضمین ثبات و امنیت و حفظ تمامیت ارضی ایران، موتور پیشران کشور در عرصه علم و فناوری و ایجاد زیر ساخت های حیاتی و به اوج رساندن مشارکت مردمی در فعالیت های سیاسی از جملهی برخی از دستاوردها عنوان شده است.
* هفتگانه دوم را ۷ ظرفیت راهبردی انقلاب اسلامی و شعارهای جهانی، فطری درخشان و همیشه زنده انقلاب اسلامی، نگاه و روحیه انقلابی، عمل و مدیریت جهادی، تجربه ها و عبرت های گذشته، نیروی انسانی مستعد و کارآمد با زیربنای ایمانی و دینی را از جملهی برخی از این ماموریت ها برشمرد.
* هفت ماموریتی در بیانیه گام دوم به آن اشاره شده است، که از جمله آن علم و پژوهش، معنویت و اخلاق، اقتصاد مقاومتی و سبک زندگی هستند.
* در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در بخش دستاوردها وظیفه ما حفاظت از آنها است، در بخش ظرفیت ها، این ظرفیت ها باید به خوبی شناسایی و تقویت شود و در زمینه ماموریت ها نیز وظیفه تحقق آنها را بر عهده داریم.
*در محور گفتمان سازی بیانیه گام دوم اکثر اقدامات مربوط به اقدامات ترویجی- تبیینی است، امروز با جنگ فراگیر روایت ها روبرو هستیم و یکی از ویژگیهای بیانیه گام دوم این است که درست در وقت نیاز یک روایت عالمانه، آرمانگرایانه و مستحکم و استوار از شرایط انقلاب اسلامی ارائه شده است.
*برای تبدیل شدن بیانیه به برنامه علاوه بر هم اندیشی و همفکری در همه بخش ها، همه حوزه ها باید آن را به عنوان سند برنامه خود تلقی کنند و به نوعی نقش پژوهی در بیانیه بپردازند، در مجموعه ارتش در سه گانه دستاوردها، ظرفیت ها و ماموریتها، برای پرهیز از کلی گویی، یک نقش پژوهی تفصیلی باید انجام شود. ما برای ائمه جمعه این احصای نقش را انجام دادهایم.
* کسانی که درحال استخراج محورهای بیانیه هستند باید همزمان به منظومه فکری رهبری انقلاب مراجعه کنند.
*مخاطب ویژه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، جوانان هستند: در نیروهای مسلح به واسطه حضور سربازان وظیفه یک فرصت مناسبی برای تبیین بیانیه فراهم است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
* نظام انقلابی کلیدواژه حساس بیانیه است؛ اینجا بخاطر آرمانهای بسیار بزرگی که پیش رو داریم و این آرمانها به ظهور حضرت ولی عصر (عج) متصل است، انقلاب همچنان ادامه دارد و نظام برخواسته از انقلاب به واسطهی انقلابی بودن خود میتواند ادامه مسیر دهد. نظام انقلابی همواره در مسیر جامعه پردازی و تمدن سازی است و زیرساختهای آن نیز سلولهای تشکیل دهنده انقلاب اسلامی است.
*{با اشاره به تاکیدات بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بر موضوع ترویج معنویت در جامعه}: بسیاری از اوقات مسئولان و دستگاه های مسئول ما فکر میکنند که در این زمینه وظیفه ای بر عهده ندارند این درحالی است که سرمایه گذاری دشمنان در این بخش است. رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به وظایف حاکمیت در ترویج مسائلی اخلاقی اشاره و تاکید میکنند که کوتاهی ها در محور دستگاههای مسئول جبران شوند.
*وظیفه ما بردن مردم به بهشت نیست اما باید مقدمات ورود مردم به بهشت را فراهم کنیم و با کسانی که میخواهند مردم را به زور به جهنم ببرند مقابله نماییم.
انتهای پیام