چرا باید کسانی غیر مسوولانه مبلغ دین باشند؟
استاندار اسبق فارس با بیان این که باید عالم ترین افراد بریا تبلیغ دین انتخاب شوند، پرسید: چرا باید کسانی غیر مسوولانه مبلغ دین و مروج مذهب باشند؟
به گزارش انصاف نیوز، محمد ابراهیم انصاری لاری که شامگاه پنجشنبه 27 فروردین در آخرین روز از هفتهی گرامیداشت زن سخن میگفت، با طرح این سوال که چرا باید هنوز در بعضی از مجلسهای ما وقتی از بزرگان دین صحبت میشود باز هم سخنها همچنان در هالهای از رمز و راز باشد، افزود: با این نوع سخنرانیها نه تنها امیدی در دل جوانان ما شکوفا نمیشود بلکه زمینه برای دلمردگی این نسل نیز فراهم میآید.
استاندار دولت اصلاحات در فارس با ذکر این موضوع که باید اجازه دهیم تا این تبلیغ و سخنرانیها توسط فقهای عالیقدر، نه مروجان خشونت، انجام شود، گفت: نباید اجازه دهیم دین از برخی سخنرانیها دچار خسران شود.
وی در این همایش که به همت جمعیت زنان مسلمان نواندیش و انجمن اسلامی جامعهی پزشکی ایران شاخهی فارس برگزار شد افزود: طی سه دههی اخیر همه چیز در دنیا به شدت در حال تغییر بوده و جایگاه زنان و نقش آنها در جامعه نیز این قاعده مستثنی نبوده است.
انصاری لاری تغییر را یک امر طبیعی دانست و تاکید کرد: در این مسیر تغییر عدهای به دنبال این هستند که زنان را تبدیل به آن چیزی کنند که اهدافشان ایجاب میکند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: در بسیاری از نقاط جهان نیز این هدف محقق شده و توانستهاند از زن همان عروسکی بسازند که میخواستهاند و در این حالت یک سوال مطرح میشود که چگونه باید بود و چه باید کرد.
وی تغییر در زنان را به دلیل نقش مهمی که آنها در جامعه دارند بسیار جدی و سرنوشت ساز دانست و ادامه داد: زن از یک طرف در فشار سلطنتهای جهان و از طرف دیگر در برابر قدرتهای موروثی قدیمی و آمیخته به خرافه گیر کرده که میخواهد زن را در قالبهای گذشته نگه دارد.
انصاری لاری گفت: هر چند پیروزی انقلاب اسلامی و شخص امام خمینی(ره) زمینهی فعالیت برای زنان را هموار کرد، اما هنوز هم در بخشی از جامعهی زنان ما سنتهای قدیمی آمیخته با خرافه را میتوان مشاهده کرد .
این محقق و استاد دانشگاه ادامه داد: در میانهی این دو فشار، این زن آگاه ایرانی است که باید تصمیم بگیرد که خودش خودش را بشناسد و آنچه که میپسندد را برای خویش انتخاب کند.
وی با بیان این که زن ایرانی میداند که باید به دنبال چهرهی جدیدی باشد که نه قیافه و موروثی باشد و نه زن بزک کردهی دنیای جدید و مدرن را تداعی کند، افزود: زن ایرانی با تکیه بر سرمایهای که دین مبین اسلام برای او به میراث گذاشته و با پیروی از فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی خود میتواند در مقابل این تغییرات ایستادگی کند.
انصاری لاری با بیان اینکه زن مسلمان ایرانی در مقابل این چالش تغییر نیازمند یک الگوی کامل برای پیروی است ، گفت: بی شک این الگو کسی به غیر از حضرت فاطمه(س) نیست.
وی با یادآوری این نکته که آنچه که در رسانههای ما از حضرت فاطمه(س) مطرح میشود فضیلتهای سه گانهای بوده که شامل دختر رسول الله(ص) بودن، همسر ولی خدا بودن و مادر ائمهی هدی بودن است، ادامه داد: البته این فضیلتها بسیار بزرگ و ارزشمند است اما باید برای جوانان تبیین کنیم که حضرت فاطمه(س) چگونه در زندگی خود در کنار این فضیلتها نقش آفرینی اجتماعی داشته است.
استاندار فارس در دولت اصلاحات در ادامه افزود: نباید در معرفی بانو فاطمه به جوانان، تنها به چند ماجرای تکراری از زندگی آن حضرت پرداخت.
انصاری لاری، خودسازی، ریاضت، عبادت، خدمت به خلق و مسوولیت اجتماعی را ویژگی حضرت فاطمه (س) دانست و افزود: این خصلتهای نیک است که فاطمه(س) را فاطمه(س) کرد.
وی گفت: استقرار انقلاب اسلامی حاصل تاسی از اهل بیت(ع) است و باید از این نعمت الهی بهره مند شویم و شخصیتهای بزرگ دین را برای جامعهی خود و فضای پیرامون معرفی کنیم.
انصاری لاری با بیان این که مشکل زنان ما این است که فاطمه را کنار خانهاش و بین در و دیوار و زینب را از بعد از ظهر تاسوعا تا عاشورا میشناسد و بعد آن آنها را در تاریخ گم می کند، افزود: البته که شناخت فاطمه کار دشواری است، البته که معرفی کردن این شخصیت کار سختی است و دکتر شریعتی چه زیبا او را معرفی کرد که “فاطمه یک دختر بود آن چنان که باید باشد برای پدرش، یک همسر بود آنچنان که باید باشد برای شوهرش و یک مادر بود آنچنان که باید باشد برای فرزندانش و یک مسوول اجتماعی بود آنچنان که باید باشد برای مردم و تاریخش”.
این محقق و استاد دانشگاه با ابراز تاسف از اینکه همین چهرهی اجتماعی فاطمه(س) را برای جامعه به درستی تبیین نشده است، افزود: فاطمه (س)یک استثنا در تاریخ بود.
انتهای پیام