علت ریشه کن نشدن گدایی «درآمد بالا» است
مدیر مرکز جمعآوری و ساماندهی متکدین شهرداری سنندج، با اعلام اینکه متکدیان نصف روز حدود ۲۰۰ هزار تومان درآمد دارند گفت: «درآمد بالا» یکی از مشکلاتی است که موجب ریشه کن نشدن گدایی شده است.
به گزارش ایسنا، صلاحالدین وکیلی امروز(۲۴ مهرماه) در جلسه کارگروه فرهنگی اجتماعی، سلامت و زنان که در سالن اجتماعات مرکز آموزش سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان، برگزار شد، اظهار کرد: بعد از اعتیاد و طلاق، بحث تکدیگری یکی از معضلهای اجتماعی دامنگیر جامعه است.
وی نبود گرمخانه برای متکدیان را یکی از مشکلات در سطح شهر دانست و افزود: ما طی سال گذشته افراد معتاد و بیسرپرست را در مرکز نگهداری، اسکان دادهایم که به دلیل عدم امنیت، مشکلات زیادی برای شهرداری ایجاد شد.
مدیر مرکز جمعآوری و ساماندهی متکدین شهرداری سنندج، عنوان کرد: نحوه جمعآوری متکدین بهصورت شبانهروزی در قالب گزارشهای مردمی و اماکن مشخصشده در نماز جماعات و مراکز درمانی انجام میگیرد.
وکیلی با اشاره به مجهز بودن ۸ استان در کل کشور به سامانه آسیب دیدگان اجتماعی، بیان کرد: اطلاعات کاملی از مشخصات متکدین در این سامانه ثبت می شود و در آینده نزدیک کل کشور به این سامانه متصل می شوند.
وی با اعلام اینکه متکدیان نصف روز حدود ۲۰۰ هزار تومان درآمد دارند گفت: درآمد بالای متکدین یکی از مشکلاتی است که موجب ریشه کن نشدن تکدیگری در سطح شهر شده است.
مدیر مرکز جمعآوری و ساماندهی متکدین شهرداری سنندج، با اشاره به افزایش کودکان بد سرپرست و بیسرپرست متکدی از شش ماه نخست سال جاری در کردستان، عنوان کرد: کودکان متکدی توسط والدین خود مجبور به تکدیگری در سطح شهر می شوند، که این کار جرم بهحساب میآید و بعد از شناسایی به قوه قضایی معرفی خواهند شد.
وکیلی ذکر کرد: به ازای هر چهار متکدی در سطح شهر یک نفر از آنها غیربومی است و همچنین اشخاصی با اتباع خارجه از کشورهای پاکستان، افغانستان و عراق با اسکان در اماکن تفریحی اقدام به تکدیگری میکنند.
وی گفت: در سال ۹۲ و ۹۳ موفق به شناسایی سه باند متکدی گری خارجی شدیم که با همکاری نیروی انتظامی از کشور خارج شده و خوشبختانه از سال ۹۲ تاکنون هیچ باند خارجی نداشتهایم و با توجه به گزارش ها در شهرستان بانه و مریوان چندین باند متکدی خارجی شناساییشده است.
مدیر مرکز جمعآوری و ساماندهی متکدین شهرداری سنندج، با اشاره به آمار جمعآوری متکدیان در کردستان، بیان کرد: در شش ماه نخست سال جاری ۱۶۳ نفر متکدی جمعآوری شدند که از این تعداد ۶۹ نفر زن و ۹۴ نفر مرد هستند و ۲ نفر از متکدین معتاد نیز به کمپ معرفی شدند.
وکیلی با اشاره به اینکه از سال نخست تاکنون ۳۲ نفر کودک متکدی شناساییشده است، خاطرنشان کرد: اگر مراجع قضایی پایکار بیایند در بحث متکدی گری کاهش چشمگیری خواهیم داشت.
انتهای پیام