علی مطهری: لاریجانی اختلافات جدی با جبهه پایداری دارد
علی مطهری می گوید: حزب رهروان ولایت باید بتواند افراد معتدل، دلسوز و خوش فکر هر دو طیف اصولگرا و اصلاح طلب را جذب کند.
روزان در مقدمه ی گفتگویی با وی نوشت: پس از آنکه روحانی راهی پاستور شد، اصولگرایان برای تصاحب کرسی های پارلمان دهم جلسات و رایزنی های محرمانه خود را آغاز کردند . این طیف اگرچه در ماراتن ۹۲ خود را یکه تاز میدان رقابت میدید اما با انتخابی مواجه شد که میتوانست از حذف بسیاری از همقطاران آنها در انتخابات دو سال بعد خبر دهد.حذفی که گویا بزرگان این جریان سیاسی را در همان زمان به تکاپو انداخت تا اقدام به توافقات محرمانه کنند. (ده بیست) اولین توافقی شد که چهره هایی چون صفارهرندی و حداد عادل بعد از هفته ها رایزنی محرمانه از آن پرده برداشتند .این توافق البته درحالی انجام شده که نه تنها بسیاری از اصولگرایان از آن خبرندارند بلکه بخشی از این طیف خواهان اعلام موجودیت به سبک و سیاق جدیدی هستند. در این راستا حزب رهروان ولایت که قرار است از داخل پارلمان با پرچم اصولگرایی و لیدری علی لاریجانی اعلام موجودیت کند از جمله تشکل هایی است که بی تردید میتواند معادلات طراحان ده بیست را برهم بزند. علی مطهری عضو فراکسیون رهروان ولایت و از چهره های نزدیک به علی لاریجانی در این رابطه به خبرنگار پارلمانی روزان میگوید: حزب رهروان ولایت باید بتواند افراد معتدل، دلسوز و خوش فکر هر دو طیف اصولگرا و اصلاح طلب را جذب کند اگر این حزب چنین نیتی داشته باشد کار خوبی، اما اگر بخواهند مانند دیگر احزاب با تعصبات گروهی عمل کنند موجودیتشان چندان مفید نخواهد بود.
ادامه ی این گفتگو را در ذیل بخوانید:
در هفته های اخیر برخی از اصولگرایان از تدوین طرحی به عنوان ده بیست خبر داده اند که قرار است براساس این طرح ائتلاف هایی در این جریان سیاسی کشوربرای انتخابات مجلس دهم شکل بگیرد به نظر شما باتوجه به تجربیات گذشته ارائه طرح یا مدل های اینچنینی میتواند ائتلاف و وحدت اصولگرایان را به دنبال داشته باشد؟
ازآنجایی که بنده اساسا دسته بندی اصلاح طلب و اصولگرا را قبول ندارم طبعا هر طرحی که در این زمینه ارائه شود نیز قبول ندارم.من معتقدم افراد و گروههایی که اصول و مبانی معین و مشخصی دارند و به آن پایبند هستند، میتوانند قطع نظر از اسم گذاری ها و دسته بندی ها برای خودشان فهرستی منتشر کنند.ما اصولگرایانی داریم که بسیار اصلاح طلبند و اصلاح طلبانی که بسیار اصولگرا میباشند بنابراین اساسا این دیوار کشی ها را امر مصنوعی میدانم و خیلی به این فرمول ها اعتقادی ندارم.البته هرگروهی آزاد است هر طرحی را برای وحدت خودش مطرح کند .
برخی از نمایندگان مجلس از تشکیل حزب رهروان ولایت با لیدری آقای علی لاریجانی خبر دادهاند شما درباره این حزب چه نظری دارید؟
اگر این حزب یک حزب مستقلی باشد و معتقد به اجرای بدون تنازل قانون اساسی باشد امر مفید و جدیدی خواهد بود. حزبی که بتواند همه نیروهای معتدل و عاقل انقلاب را اعم از اصولگرا و اصلاح طلب دور هم جمع کند.دراین صورت تشکیل چنین حزبی گامی مثبت است و حتی میتواند مفید به حال انقلاب باشد .اما اگر حزب رهروان ولایت هم تعصبات گروهی و جناحی داشته باشد میشود شبیه همین احزابی که درحال حاضر وجود دارند بنابراین دیگر نیازی به شکلگیری این حزب نیست.
زمزمه هایی شنیده میشود مبنی براینکه در حزب آقای لاریجانی نیروهای اصلاح طلب هم حضور خواهند داشت به نظر شما چنین اتفاقی ممکن است؟
من میخواهم بگویم حزب رهروان ولایت باید بتواند افراد معتدل ،دلسوز و خوش فکر هر دو طیف اصولگرا و اصلاح طلب را جذب کند اگر این حزب چنین نیتی داشته باشد کار خوبی اما اگر بخواهند مانند دیگر احزاب با تعصبات گروهی عمل کنند موجودیتشان چندان مفید نخواهد بود.
طرح ده بیست که این روزها مطرح است گویا توافقی است میان جمعیت ایثارگران،جمعیت رهپویان و جبهه پایداری آیا با حضور این تشکل ها در مدل ده بیست ، حزب آقای لاریجانی جایی دارد .به مفهوم دیگر حزب رهروان ولایت میتواند با جبهه پایداری در یک ائتلاف حضور داشته باشد و با آنها یکی شود؟
بالاخره در سالهای اخیر مواضع آقای لاریجانی نشان داده که اختلاف نظرهای جدیای با این گروهها دارد بنابراین بعید میدانم اینها بتوانند در یک گروه قرار بگیرند.
انتهای پیام