خرید تور تابستان

گزارش و تصاویر بی بی سی از اربعین

شفقنا نوشت: سایت «بی بی سی عربی» گزارشی از خانم «سناء خوری» خبرنگار امور دینی خود درباره زیارت اربعین امام حسین(ع) منتشر و تصاویری از این زیارت میلیونی را منتشر کرد.

در این گزارش با عنوان «چرا میلیون ها نفر به کربلا می روند» چنین آمده است:

میلیون ها شیعه از دیگر شهرهای عراق و دیگر کشورهای جهان برای احیای سالروز اربعین امام حسین(ع) راهی شهر کربلا در عراق می شوند؛ براساس تقویم هجری، اربعین با بیستم ماه صفر هرسال  مصادف است و امسال براساس تاریخ میلادی با روز شنبه ۱۹ اکتبر همزمان است.

اربعین امام حسین(ع) از مهمترین مناسبت های دینی نزد شیعیان است که از طریق زیارت حرم حسین بن علی بن ابی طالب سومین امام شیعیان در کربلا و حرم برادش ابوالفضل العباس آن را گرامی می دارند.

امام حسین(ع) به همراه یاران و اعضای خانواده اش در واقعه طف در کربلا در سال ۶۱ هجری به قتل رسیدند و در همین شهر به خاک سپرده شدند. گفته می شود مختار بن ابی عبید ثقفی اولین کسی بود که اطراف ضریح امام حسین آرامگاهی را در سال ۶۵ هجری بنا کرد و مراحل ساخت آن در عهد خلفای عباسی نیز ادامه یافت.

شیعیان دو ضریح امام حسین و ابوالفضل العباس(علیهما السلام) را حرم می نامند؛ حرم امام حسین(ع) شامل مسجدی است که یکی از جواهرات معماری اسلامی به حساب می آید. این بنا شامل محل دفن امام حسین(ع) و فرزندانش علی اکبر و علی اصغر و ۷۲ تن دیگر از یارانش است.

همدردی با اسرای واقعه کربلا

اساس این مراسم عظیم دینی را  پیاده روی تا مسافت های طولانی از شهرهای دیگر عراق تا کربلا تشکیل می دهد. از بصره، بیست روز پیش از اربعین، کاروان ها با پای پیاده روانه کربلا می شوند. از ایران نیز زائران یک ماه پیش از اربعین با پای پیاده روانه این شهر می شوند اما زائرانی که به صورت هوایی از کشورهای دیگر روانه کربلا می شوند، سالروز اربعین را با دو روز پیاده روی از نجف به کربلا گرامی می دارند.

پیاده روی اربعین بیشتر شبیه همدردی با خانواده امام حسین(ع) است که پس از بازگشت از شام، مسافت های طوالانی را با پای پیاده طی کردند. پس از واقعه طف، حضرت زینب(س) خواهر امام حسین(ع)، اعضای خانواده و فرزندانش به اسارت درآمدند و در راه بازگشت به شام، برای زیارت قبر حسین(ع) از کربلا گذشتند.

«ساره یاسین» که یک معلم لبنانی است، در اربعین سال گذشته به کربلا رفته بود؛ او در این باره می گوید: «پیاده روی از نجف تا کربلا اگر خسته کننده هم باشد، اما همدردی با اهل بیت است؛ لذا احساس خستگی به ما دست نمی دهد زیرا می دانیم که مقصد زیباست و چنین تلاشی ما را خوشحال می کند».

او اضافه می کند: «در این راه پیمایی های انبوه، ایستگاههای مهمانی در طول مسیر مستقر شده اند و به زائران حرم امام حسین(ع) غذا و آب تقدیم می کنند».

در طول زیارت اربعین، عده زیادی از شیعیان لبنان از طریق کمپین های سازماندهی شده، برای زیارت نجف و کربلا خانه هایشان را ترک می کنند. هزینه این زیارت تقریبا ۱۶۰۰ دلار است. احیای این سنت در ده سال اخیر و همزمان با امکانات و تسهیلاتی که در این خصوص در نظرگرفته می شود، شدت گرفته است. علاوه بر این تغییر اوضاع سیاسی در عراق پس از سرنگونی رژیم صدام حسین، انجام مناسک دینی شیعیان را آسان کرده است.

شیعیان اصولا به مناسبت اربعین به زیارت ضریح حسین(ع) می روند اما آنها در روز عرفه، شب قدر ودیگر مناسبت های مربوط به سالروز شهادت ائمه واولاد اهل بیت علیهم السلام و در بیشتر مناسبت هاب دینی شیعیان اعم از شادی ها و غم هایشان نیز راهی زیارت حرم امام حسین می شوند.

در سالروز اربعین، عراقی ها درهایشان را به روی زائران باز می کنند و آستان قدس حسینی ارائه خدمات لوجستیکی را برعهده می گیرد؛ کلینیک های داوطلبانه ای نیز در طول مسیر نجف به کربلا که تقریبا به ۸۰ کیلومتر می رسد، مستقر می شوند تا به افرادی که خسته می شوند و به کمک نیاز دارند، کمک رسانی کنند.

«هنا برکات» مترجم لبنانی از سفرهای سال های گذشته خود به کربلا و زیارت حرم امام حسین در ایام اربعین می گوید و چنین می آورد: «برخی از مردم در طول مسیر نمی خوابند. فقیر و ثروتمند در فضایی روحانی با همدیگر همراه می شوند. مردم پس از طی مسیر طولانی و پس از رسیدن به حرم امام حسین، به شدت تحت تاثیر قرار می گیرند».

در این راه پیمایی ها، عراقی ها نذرهای خود را ادا می کنند و این موضوع سالهاست که جزو سنت های جامعه عراق است.

از سوی دیگر مسئولان هماهنگ کننده تظاهرات اعتراضی در عراق اعلام کرده اند که به منظور تسهیل زیارت اربعین، و تسهیل حرکت میلیونی آنها در این زیارت، تظاهرات خود را به بعد از این مراسم موکول کرده اند.

گزارش و تصاویر بی بی سی از اربعینگزارش و تصاویر بی بی سی از اربعینگزارش و تصاویر بی بی سی از اربعینگزارش و تصاویر بی بی سی از اربعین

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا