«فرکانسهای تلفن همراه میتواند باعث سرطان مغزی شود»
هاشم رفیعی تبار، عضو هیات علمی گروه فیزیک و مهندسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: داخل مغز ماده مغناطیسی اکسید آهن وجود دارد و گوشی تلفن همراه یک گیگاهرتز فرکانس دارد. این فرکانس میتواند مواد مغناطیسی درون مغز را حرکت دهد و این مواد به نورونها حمله میکنند و میتوانند باعث سرطان مغزی شوند. اینها مباحثی است که در دانشگاه مطرح نمیشود. لابیهای غیرعلمی وجود دارد که نمیخواهند این مباحث طرح شوند.
به گزارش سیتنا دکتر هاشم رفیعی تبار در سمینار تحولات جدید ریاضی و فیزیک که در فرهنگستان علوم برگزار شد، گفت: پژوهش و سازماندهی فناوری در سطوح اتمی، مولکولی و ماکرومولکولی در بازه طولی تقریبا یک تا ۱۰۰ نانومتر به منظور ارائه شناختی بنیادی از پدیدهها و مواد در مقیاس نانو و ایجاد و استفاده از ساختارها، ادوات و دستگاههایی که به خاطر اندازه فوق ریز یا متوسط خود از خواص و عملکردهای نوظهوری برخوردار هستند علوم و فناوری نانو گفته میشود.
وی با بیان اینکه در درون سیستم ما دو بخش سیستم عصبی مرکزی و سیستم عصبی محیطی وجود دارد گفت: برای هر دو سیستم هم میتوانیم فیزیک کلاسیک را به کار ببریم و هم فیزیک کوانتومی. سیستم عصبی مرکزی از مغز، نخاع و شبکیه نورونی تشکیل شده است. تمام مویرگهای مغزی لایه حفاظتی دارند که اجازه عبور برخی مواد را به داخل محوطه مغز داده و اجازه ورود برخی دیگر را نمیدهد. موادی که برای درمان سرطان مغز لازم است به راحتی نمیتوانند از سد خونی مغزی عبور کنند. نانو تکنولوژی شرایطی را به وجود آورده که شما بتوانید داروهایی را طراحی کنید که از سدخونی مغزی عبور کند.
رفیعی تبار با بیان این که برخی معتقدند سرطان یا اوتیسم به دلیل اختلال در ژنهاست گفت: این موضوع میتواند درست باشد اما در حال حاضر میدانیم که سلولها با هم صحبت میکنند. این سیگنالدهی فوقالعاده مهم است. اگر سیگنالدهی به هر علتی به هم بخورد ممکن است بیماری رخ دهد. مواد مخدر صنعتی شدیدا بر سیگنال دهی سلول ها تاثیر میگذارد.
وی درباره شایعترین بیماریهای انحطاط نورونی گفت: آلزایمر، پارکینسون، اماس و اثرات تابشهای الکترومغناطیسی مثل تلفن همراه بر روی مغز از جمله بیماریهای انحطاط نورونی است. ۷۰ درصد بیماران آلزایمری در ایران زنان هستند و ما هنوز نمیدانیم چرا.
رفیعی تبار ادامه داد: بسیاری از بیماریهای مغزی ناشی از تابشهای الکترومغناطیسی است و ما بارها درباره این موضوع گزارش دادهایم. داخل مغز ماده مغناطیسی اکسید آهن وجود دارد و گوشی تلفن همراه یک گیگاهرتز فرکانس دارد.
وی ادامه داد: این فرکانس میتواند مواد مغناطیسی درون مغز را حرکت دهد و این مواد به نورونها حمله میکنند و میتوانند باعث سرطان مغزی شوند. اینها مباحثی است که در دانشگاه مطرح نمیشود. لابیهای غیرعلمی وجود دارد که نمیخواهند این مباحث طرح شوند.
این استاد نانوفناوری پزشکی با بیان این که علوم و فناوری نانو زمینههای بسیار اساسی را برای بررسی ساختار و عملکرد نورونی و اختلالات عصبی فراهم آوردهاند گفت: با استفاده از علم نوین نانو- علوم اعصاب میتوانیم برای نخستین بار بیماریهای آلزایمر، پارکینسون و سرطان مغز را در مقیاسهای نانوسکوپیک مورد بررسی قرار داده و مکانیسم فیزیکی پیدایش آنها را به دست آوریم.
دکتر رفیعی تبار ادامه داد: با استفاده از ترکیب نانو ایمپلنتها، نانو سنسورها و میدانهای الکترومغناطیسی، نوری و فراصوتی میتوان نورونهای از کار افتاده به ویژه در منطقه عمقی مغز را تحریک کرد.
انتهای پیام
جمجمه از استخوان و غضروف هایی تشکیل شده است که اجزای سر و صورت را می سازند و همچنین از مغز حفاظت می کنند.پنج استخوانی که قاعده جمجمه را تشکیل می دهند کاسه چشم، سقف حفره بینی، برخی از سینوس ها و دیواره های گوش داخلی را نیز می سازند. قاعده جمجمه یک محل پیچیده و پر از عناصر مهم و حیاتی است که با ورودی های مختلف، نخاع، بسیاری از عروق خونی و اعصاب از آن عبور می کنند. عمل جراحی قاعده جمجمه جهت تومور های قاعده جمجمه ” سرطانی یا غیر سرطانی” ، ناهنجاری های قسمت انتهایی مغز و یا چندین مهره ابتدایی گردن صورت میگیرد.