خرید تور نوروزی

فریب نام «گل»!

ارسطو ترکمان منش، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بوشهر می گوید عوارض و خطرات مصرف ماده مواد مخدر گل بیشتر از مواد مخدری مانند حشیش است و جوانان فریب نام گل را خورده‌اند.

ترکمان منش در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به شیوع مواد مخدر جوان پسند اظهار کرد: نام گُل به این دلیل برای این مواد مخدر انتخاب شده تا ذهنیت و حس خوبی که مردم به گل دارند باعث رواج آن و استفاده بیشتر از آن شده، در حالی که گل از حشیش بسیار خطرناک تر است ولی مردم فکر می کنند چون ریشه گیاهی دارد شاید خطرناک نباشد. درست است که ریشه گیاهی دارد اما با تغییر ژنتیک و اضافه کردن مواد مخدر شیمیایی به آن شده است که باعث شده خطرات و عوارض زیادی داشته باشد.

وی با بیان اینکه بیشتر جامعه هدف مصرف مواد مخدر جدید جوانان هستند، افزود: انتخاب جوان ها به این خاطر است که مصرف این مواد به صورت جمعی است و توسط بیش از یک نفر و در قالب سیگار مصرف می شود. معمولا جوانان علاقه مند هستند که در پارک ها و دورهمی های جمعی از این مواد استفاده کنند، به این شکل که توتون سیگار را تخلیه و کاغذ آن را از پودر گل پر می‌کنند و یک سیگار را 4 یا 5 نفر می تواند استفاده کند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بوشهر بیان کرد: عوارض و خطرات گل بیشتر از بقیه مواد مخدر است و جوانان فریب نام گل را خوردند و فکر می‌کنند که خطر و عوارضی برای آنها ندارد در حالی که ترک کردن گل خیلی خطرناک پر زحمت و پر هزینه تر از بقیه مواد مخدر است و درمان آن نیز به سختی انجام می‌شود چون اثرات روحی و روانی زیادی دارد و مراکز درمانی نیز اکثرا درمان جسمی را انجام می‌دهند و درمان روحی آن نیاز به کار مشاوره ای و روانشناسی مداوم دارد.

ترکمان منش خاطرنشان کرد: به غیر از گل، “ماری جوانا” که شیوه مصرف آن مانند گل است نیز از دیگر مواد مخدر جوان پسند است و در کنار این دو ماده “ناس” که ریشه گیاهی دارد و البته جزو مواد خانواده مواد مخدر نیست اما اعتیاد آور بوده و به شکل زیر زبانی استفاده و تفاله آن دور ریخته می شود. ناس مانند قلیان یک دروازه ورود به مواد مخدر و اعتیاد است، که قبلاً ویژه افغان‌های مقیم ایران بود ولی الان می بینیم که مشتری ایرانی هم پیدا کرده است.

وی با اشاره به آمار کشفیات مواد مخدر در سال جاری به ایسنا گفت: در مدت هفت ماهه سال جاری کل کشفیات مواد مخدر ۱۳ تن و ۵۰۰ کیلوگرم بوده که از این مقدار ۸۱ کیلو مواد مخدر مواد صنعتی روانگردان “شیشه” بوده است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر بوشهر عنوان کرد: کشفیات شیشه در کل سال گذشته مجموعا ۱۸ کیلوگرم بوده، که در ۷ ماهه امسال نسبت به کل مدت سال گذشته حدود ۳۵۰ درصد رشد داشته است.

این مسئول به خانواده‌ها توصیه کرد: همه مواد روانگردان شیشه‌ای که وارد استان شده مصرف استان نبوده و به مقصد خارج از استان و کشورهای عربی نیز انتقال یافته است، ولی به خاطر ناخالصی های بالا و آلودگی که دارد باعث مسمومیت شدید مصرف کنندگان مواد مخدر و روان گردان ها می شود.

ارسطو ترکمان منش ادامه داد: در بین کشفیات موادمخدر استان تاکنون سابقه کشفیات ماده روانگردان “شیشه افغانی” نداشته‌ایم. مواد مخدر از نوع افغانی نسبت به مواد روانگردان قبلی ناخالصی بسیاری دارد و به دلیل اینکه بتوانند آن را ارزان‌تر به فروش برسانند ناخالصی ها را بیشتر کرده اند.

وی تاکید کرد: خیلی از مواد مخدر و روانگردان ها را به سُرب که مسمومیت شدیدی دارد آغشته می کنند تا وزن بیشتری داشته باشد و درآمد بیشتری را نصیب قاچاقچیان کند. آلودگی و مسمومیت مصرف ماده سرب بسیار بالا است و هر کسی که مصرف کند دچار مسمومیت شدید مواد مخدر می شود.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر بوشهر به خانواده‌ها توصیه کرد: درمان شیشه به سختی انجام می‌شود و بسیار پرهزینه است، ترک کردن اعتیاد به شیشه هم بسیار کار مشکلی است لذا خانواده ها و جوانان مراقب باشند که کسی یک بار مصرف را هم تجربه نکند. تجربه مصرف مواد مخدر و روانگردان ها حتی برای یک بار موجب آسیب های زیادی می شود، در بررسی سوابق مصرف کنندگان دیده شده است که خیلی از این افراد تصور می کردند با یک بار مصرف معتاد نمی شوند در صورتی که امروز بدون اینکه خودشان متوجه شوند که روز اول تنها قصد تجربه مصرف را داشتند و قصد ادامه نداشتند ولی به دام اعتیاد گرفتار شده‌اند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا