خرید تور تابستان

آیا روحانی ریاست عجیب طیبی بر جهاد دانشگاهی را تمدید می‌کند؟

سایت دیده‌بان علم ایران در گزارشی با عنوان «ریاست چهارباره مدیری با سابقه ۳۹ ساله بر نهاد مدیرپرور!/ آیا روحانی، ریاست بحث برانگیز طیبی بر جهاد دانشگاهی را تمدید می کند؟» نوشت:

مدیران جهاد دانشگاهی در سال های اخیر بارها در مصاحبه ها و سخنرانی های خود بر مدیرپرور بودن این نهاد و  واگذاری مسوولیت های مدیریتی مختلف دولت به نیروهای توانمند جهاد دانشگاهی مباهات کرده اند اما با انتخاب چهارباره طیبی ۶۰ ساله به ریاست جهاد به نظر نمی رسد رییس و دیگر اعضای هیات امنای جهاد دانشگاهی خود اعتقاد چندانی به این مساله  داشته باشند.

هیات امنای جهاد دانشگاهی در جلسه روز دوشنبه خود، دکتر طیبی را برای سه سال دیگر به عنوان رییس این نهاد معرفی کرد تا هدایت مجموعه ای که بدنه آن را جوانترین و پویاترین دانشجویان و دانشگاهیان تشکیل می دهد همچنان در اختیار یک دانشجوی ورودی اواخر دهه ۱۳۵۰ باشد.

حمیدرضا طیبی در حالی برای چهارمین بار، ریاست این نهاد را برعهده می گیرد که در ماه های اخیر انتقادها از عملکرد مدیریتی وی و  برخی مدیران منصوب وی در واحدهای جهاد در فضای مجازی – که در غیاب نهادهای صنفی مستقل، روزنه ای برای اظهار نظرها و درد دل های کارکنان جهاد دانشگاهی است – به شدت بالا گرفته بود.

حجم گلایه ها و انتقادات مطرح شده به حدی بود که کمتر کسی گمان می کرد هیات امنای جهاد دانشگاهی به رغم درخواست ها و سوالات جدی مطرحه بار دیگر طیبی را برای تصدی این سمت برگزیند و رای قاطع اعضای هیات امنای جهاد دانشگاهی (۹ رای از مجموع ۹ رای مأخوذه) به تداوم ریاست او که به زودی چهلمین سال فعالیت خود را در این نهاد پست سر می گذارد برای بسیاری از جهادی ها دور از انتظار بود.

به باور اعضای جهاد دانشگاهی در مجموعه ای که تعداد نسبتا قابل توجهی از مدیران آن به وزارت یا مدیریت های کلیدی در بخش دولتی رسیده اند قطعا مدیران جوان و توانمندی یافت می شوند که بتوانند بعد از سه دوره ریاست طیبی بر جهاد دانشگاهی، زحمت مدیریت این نهاد را از دوش او بر دارند خصوصا این که بعد از ۳۹ سال اشتغال در جهاد دانشگاهی بهتر است او و مدیرانی که کم و بیش سابقه ای به اندازه او دارند افتخار بازنشستگی را بپذیرند تا روح تازه ای در کالبد مدیریتی این نهاد پویای علمی و فرهنگی دمیده شوند.

جمعی از اعضای جهاد دانشگاهی در نامه ای به اعضای هیات امنای جهاد دانشگاهی که در فضای مجازی منتشر شده با اعتراض شدید به انتخاب مجدد دکتر طیبی به ریاست این نهاد خواهان لغو مصوبه جلسه روز دوشنبه ۲۹ مهرماه این هیات شده اند.

دکتر طیبی که طبق مصاحبه ها و سخنرانی های خود از بدو تاسیس جهاد دانشگاهی در سال ۵۹ در این نهاد فعالیت داشته، متولد ۱۳۳۷ است. وی در سال ۵۶ از دبیرستان فلسفی دیپلم ریاضی گرفته و در سال ۱۳۶۴ دوره کارشناسی قدرت را در دانشگاه علم و صنعت ایران به پایان برده است.

وی مدرک کارشناسی ارشد کنترل و ابزار دقیق را هم در سال ۶۹ از دانشگاه دهلی  هندوستان گرفته و دوره دکتری خود را نیز در سال ۱۳۷۶ در دانشگاه  برادفورد  انگلستان به پایان رسانده است.

طیبی اولین بار در سال ۱۳۸۵ با امضا – و البته آن طور که خود وی گفته، با معرفی – رییس جمهور هم دانشگاهی خود از جهاد دانشگاهی واحد علم و صنعت وارد ساختمان مرکزی جهاد شد ولی در شهریور ۸۹ در حالی که ۹ ماه از پایان دوره سه ساله ریاست وی بر جهاد دانشگاهی گذاشته بود هیات امنای جهاد دانشگاهی تشکیل جلسه داد و دکتر محمد حسین یادگاری را سکاندار جهاد دانشگاهی کرد.

مهرماه ۱۳۹۲ به فاصله دو ماه از استقرار دولت یازدهم، هیات امنای  جدید جهاد دانشگاهی با حضور وزرای دولت روحانی تشکیل جلسه داد و بار دیگر طیبی را به ریاست جهاد دانشگاهی انتخاب کرد.

انتخاب مجدد طیبی اگرچه برای بسیاری از کارکنان جهاد دانشگاهی دور از انتظار بود اما با یادگاری های دوره یادگاری، بازگشت طیبی هم غنیمت شمرده می شد!

طیبی به رغم انتقادات و گلایه هایی که نسبت به عملکرد وی و مدیران منصوبش مطرح بود در آبان ماه ۹۵ بار دیگر به ریاست جهاد دانشگاهی رسید. انتخابی که البته با توجه به ترکیب تامل برانگیز هیات امنای ۹ نفره جهاد دانشگاهی که علاوه بر رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی و وزرای علوم و بهداشت، رییس جهاد دانشگاهی و سه نفر از اعضای هیات علمی معرفی شده توسط خود وی در آن عضویت دارند چندان هم دور از انتظار نیست.

اعضای هیات علمی معرفی شده از سوی طیبی در هیات امنای جهاد دانشگاهی در آن زمان، دکتر قرنفلی، دکتر شاهوردی و دکتر ایمانی خوشخو بودند و نیاز به گفتن ندارد که طیبی با حفظ همین نمایندگان همراه خود در ترکیب هیات امنا طی دوره بعدی ریاستش، پیشاپیش پیروزی مجدد خود در جلسه اخیر هیات امنا را هم تضمین کرده بود.

اما سوال هایی که امروز در فضای مجازی از سوی منتقدان ریاست ۱۳ ساله دکتر طیبی بر جهاد دانشگاهی مطرح شده این است که اعضای هیات امنای جهاد دانشگاهی – به غیر از دکتر طیبی و منصوبانشان – مثل رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و …  که مشغله ها و مسوولیت های سنگینی در حوزه های مختلف دارند واقعا تا چه حد از وضعیت جهاد دانشگاهی و واحدهای مختلف آن خبر دارند و چه قدر  نقدهای کارشناسانه همکاران و پیشکسوتان این نهاد را شنیده اند؟

آیا از نظرسنجی های متعددی که طی هفته های اخیر برای اطلاع ایشان از میزان رضایت مندی از نحوه مدیریت جهاد دانشگاهی انجام شده و گزینه های مقبولی که برای ریاست این نهاد پیشنهاد شده اطلاع دارند؟

هیات امنای جهاد دانشگاهی تاکنون چند جلسه برای بررسی انتقادات مطرح شده به مدیریت کلان جهاد دانشگاهی داشته اند و چه نقاط قوت و مصادیقی از موفقیت دکتر طیبی در مدیریت این نهاد دیده اند که برای سومین دوره پیاپی، گزینه ای بهتر از او برای مدیریت این نهاد نمی شناسند؟

در هر دوره شایعات مختلفی درباره برخی لابی گری ها یا تاکید مسوولانی خارج از ترکیب هیات امنا برای انتخاب رییس جهاد دانشگاهی خارج از نظر و تصمیم هیات امنا که مرجع قانونی معرفی گزینه نهایی ریاست جهاد دانشگاهی به رییس جمهور است مطرح می شود که شاید بعضا با هدف تاثیرگذاری بر اعضای هیات امنای جهاد و ناامید کردن دیگر گزینه های ریاست جهاد نشر داده شده و صد البته تاثیر سوئی بر انگیزه و اعتماد کارکنان  این نهاد به هیات امنا دارد، اما به نظر می رسد علت ناهماهنگی تصمیم هیات امنا با نظرات بسیاری از پیشکسوتان و دلسوزان و اعضای این نهاد جهادی را باید فارغ از این شایعات در جایی دیگر جست و جو کرد.

دور از انتظار نیست که وزرا و دیگر مسوولان عضو هیات امنای جهاد که طی سال اغلب تنها با رییس جهاد دانشگاهی و نمایندگان انتصابی وی در هیات و نهایتا معاونان و دیگر منصوبان دکتر طیبی ارتباط و تعامل نزدیک دارند با حسن ظن و احترام به نظر آنها که از نظرشان نماینده هیات علمی و کارکنان جهاد دانشگاهی تلقی می شوند، تصمیم گیری در خصوص مسائل مختلف جهاد دانشگاهی – حداقل در مواردی که تضاد منافعی با حوزه های تحت مسوولیت آنها ندارد – و از جمله تعیین رییس جهاد دانشگاهی را عملا به این اعضا موکول کنند.

جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد برآمده از انقلاب اسلامی که خصوصا به واسطه دستاوردهای علمی درخشان پژوهشگاه رویان و برخی دیگر از مراکز پژوهشی آن و مجاهدت ها و تلاش های خالصانه محققانی چون مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی که بی ادعا و فارغ از شیفتگی خدمت سکانداری و ریاست برای رقم زدن امروز و آینده بهتر علمی کشور تلاش می کنند، ارزش و جایگاه ویژه ای در سپهر علمی و فرهنگی انقلاب دارد. به طوری که رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها این نهاد و جهادگران مخلص آن را مورد عنایت و لطف قرار داده اند.

جهاد دانشگاهی به تعبیر بلند مقام معظم رهبری «فقط يك نهاد نيست، بلكه يك فرهنگ، يك سمت‌گيري و حركت است. هرچه بتوانيم  اين فرهنگ را در جامعه گسترش دهيم و آن را پايدار و استوار كنيم كشور را به سمت سربلندي و عزت و استقلال حقيقي بيشتر پيش برده‌ايم.»

امید که مدیران جهاد دانشگاهی در عمل به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب که همواره بر حفظ هويت جهاد و ماهیت فرهنگی آن تاکید دارند با پرهیز از نگاه بالا به پایین، مطالبه به حق جهادگران دانشگاهی  مبنی بر توجه به رای و نظر عموم جهادگران و ارزیابی عملکرد و برنامه های گزینه های مطرح در انتخاب رییس این نهاد را که زمینه ساز انتخاب گزینه اصلح و مورد وفاق اعضای این نهاد و پیشگیری از تصمیمات بهت برانگیز و دلسردکننده پشت درهای بسته است محقق کنند.

رفیق احمدی نژاد رییس جهاد دانشگاهی شد +توضیح

آیا رفیق احمدی نژاد در ایسنا به نفع او بازی می کند؟

رفیق احمدی نژاد، رییس جهاددانشگاهی ماند [+یادآوری یک مصاحبه]

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. ان شا… که این متن را اخلاقا نشر نمایید هیچ سودی انتخاب و هدم انتخاب دکتر طیبی به من ندارد اما انصافا با عدد و رقم می گویم ببینید چند درصد مدیران همین واحدهای استانی دهه ۶۰ و حتی بالاتر هستند این عدد رو یک منتقد دکتر طیبی که اتفاقا در امور اداری دفتر مرکزی بود بهم گفت می تونانید شما خودتان منتشر کنید و چه میانگین یابه تفکیک بگین انصاف نیوز خداوکیلی انصاف نیست روسای واحدهایی مثل قزوین بندر عباس هرمزگان عربی شرقی اردبیل کردستان مرکزی کهکیلویه و یاسوج و خیلی های دیگه یا دهه ۶۰ و بالاتر و یا نزدیک ۶۰ هستند شما یکی از انواع دانشگاهها و ارادت کل وزارتخانه ها رو بگین بدین شکل باشین واقعیت این است نه اطلاعاتی که بهتون دادند

  2. سلام علیکم

    واقعا مایه تاسف هستش در هیات امنای جهاد دانشگاهی که باید سردمدار نگرش علمی و رویکردهای علمی از هر سازمان و نهاد دیگری باشد متاسفانه نگاه های سیاسی و نظرات شخصی و خواسته های افرادی خارج از مجموعه در آن تعیین کننده و سرنوشت ساز می شود.
    بگونه ای که یک نفر معرفی می شود و همان هم انتخاب می گردد. بدون آنکه واقعا کارنامه فرد در طی ده سال گذشته در همان مسند ریاست بررسی شود. بدون آنکه به خواسته و خرد جمعی جهادگران که اصل و اساس و شیرازه وجودی این نهاد مقدس می باشند توجه ای صورت پذیرد و بررسی لازم صورت گیرد. فردی انتخاب می شود که هر چه در توان داشته در سه دوره قبل خود آنرا نمایان کرده است و قطعا دیگر امیدی بر دمیدن روح و خون تازه و نشاط در مجموعه نخواهیم بود.
    واقعا نمیدانم کجای دنیا با یک مجموعه علمی ابنگونه برخورد می شود؟؟
    آیا سخنان و رهنمودهای مقام معظم رهبری صرفا برای زیبا سازی سایت ها و کتاب ها و قاب های جملات بزرگان است؟ یا واقعا باید به آنها بعنوان یک ایده جدی و رهنمودی اساسی و بنیادی بنگریم؟ اگر واقعا معتقدیم خیر و صلاح مملکت در نگاه و تبیین های صحیح و رهنمودهای ایشان است چرا به آنها عمل نمی کنیم؟ مگر مقام معظم رهبری ارشاد بر جوان گرایی نداشتند مگر در بسیاری از حوزه ها همچون دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها این اتفاق میمون و مبارک جاری نگردید؟ مگر نتایج این رویکرد مهم را ندیده ایم؟ پس چرا در مجموعه جهاد دانشگاهی که خود مقام معظم رهبری بارها و بارها از آن به نیکی یادکرده اند و به آن امید بسته اند چنین اتفاقی نمی افتد؟
    از ریاست محترم جمهور به عنوان رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار بررسی جدی موضوع و عدم صدور حکم جناب دکتر طیبی عزیز هستیم.
    در آخر از زحمات و تلاش های بی دریغ این جهادگر عزیز که بیش از چهار دهه از عمر خود را صرف تعالی و رشد این مجموعه نموده اند سپاسگزاری نموده و از خداوند منان برای ایشان سلامتی و بهروزی خواهانیم و از ایشان نیز خواهشمندیم خود با بزرگ منشی و در یک حرکت جهادی و انقلابی از قبول مسئولیت خوداری نموده و استعفای خود را به هیات امنا ابلاغ نمایند.
    و من ا… توفیق

  3. با سلام
    بنده حدو پانزده سال در یکی از واحدهای استانی جهاد دانشگاهی مشغول کار و فعالیت هستم در طول این دوره آنچه را که در این مجموعه از سیستم مدیریتی آن شاهد و ناظر بوده ام ،اگر با توجه به این موضوع که جهاد دانشگاهی نهادیست انقلابی و از معدود رویشهای اصلی انقلاب، این مجموعه را چکیده ای از انقلاب و ویترین انقلاب بدانیم،بدونه تعارف باید بگویم که به حال این انقلاب باید گریست!!!!خصوصا در چند ساله اخیر و دوران تصدی مدیریت جناب دکتر طیبی!صد البته که افراد متعهد و متخصص بسیاری در این مجموعه مشغول فعالیت بوده و هستند که تنها دلیل سرپا ماندن این مجموعه وجود همین افراد و پرسنل در ابن مجموعه میباشد اما ر مقابل عملکرد برخی از مدیران آن که گویی مدیریت و ریاست را به ارث برده اند و تا زمان بازنشستگی ورایه تمامی سوء مدیریتها و ظلمهای آشکار و نهانی که به واسطه اختیارات تمام و کمال،بهره مندی از برخی رانتهای قانونی و بدونه پاسخگویی به هیچ شخص و نهادی ،در حق نیروهای عادی این مجموعه روا میدارند،در پست مدیریت خواهند ماند!موجب تخریب چهره این مجموعه در جامعه شده و فعالیتها و دستاوردهای این افراد را تحت الشعاع خود قرار داده.
    چند مورد از مستندات مربوط به این سوء مدیریتها(حتی درمورد تخلفات مربوط به بهداشت و سلامت عمومی) توسط اینجانب ثبت و به مراجع نظارتی این مجموعه ارسال گردید اما دریغ از کوچکترین پاسخ یا اقدام، که این موضوع نشانگر بخش کوچکیست از عمق فاجعه مدیریتی در این نهاد که نام انقلاب را باخود یدک میکشد !

  4. به نام خدا
    جهاددانشگاهی یک ایده بود بعد از انقلاب که همانند بسیاری از ایده ها بصورت مقطعی خدماتی انجام داده اند، ولی در دراز مدت خدمات پایدار قابل انتظار ندارد. هم اکنون جهاد به در سیکل عمر خود در حالت اشراف گری است و بزودی زمان مرگ سازمانی و انحلال آن هم خواهد رسید. واقعیت های است که نشان دهنده عدم موفقیت در ماموریت خود ساخته در بحث علم ودانش در این نهاد است. بعد از چهل سال خیلی از واحدها و پزوهشکده ها زمینه کاری بازار پسندی ندارند و نمی توانند حقوق های حداقلی را پرداخت کنند. هنوز حقوق اعضای دفتر مرکزی بصورت منظم از بودجه های دولتی تامین می شود و حقوق اعضای سایر واحدها به حال خود رها شده است. اگر جهاد مدل قابل اجرا بود که جهادهایی مثل دانشگاه تهران ، علم و صنعت و صنعتی شریف که پتانسیل همجواری در کنار دانشگاه های برتر را دارند. الان مشکل حقوق سر ماه را دارند. متاسفانه اخیرا معضل دیگری که با مدیریت نادرست در فرهنگ کسب و کار جهاد رخ داده است. بحث پولشویی و واسطه گری است. سازمان های دولتی بعضا جهت واگذاری پروژه ها به آشنایان خود و هزینه بودجه بصورت دلخواه و غیر شفاف و حتی دریافت پورسانت از نام این نهاد انقلابی سو استفاده کرده و از این نهاد به عنوان ابزار غبر قانونی استفاده می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا