مطهری: طولانی شدن گروگانگیری چهرهای مثل داعش از انقلاب نشان داد
«علی مطهری»، نماینده مردم در مجلس گفت: طولانی شدن گروگان گیری به صلاح کشور نبود و آثار مخربی برایمان داشت. زیرا چهره بدی از ایران نشان داده شد و ۴۴۴ روز علیه ما تبلیغ شد و چهرهای مثل داعش امروز از انقلاب در دنیا نشان داده شد.
به گزارش ایسنا، علی مطهری در مراسم بزرگداشت ۱۳ آبان ماه که در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، گفت: من تسخیر سفارت آمریکا را از ابتدا کار درستی نمیدانستم، اگر تسخیر سفارت را عکسالعمل طبیعی مردم و خارج از قدرت دولت وقت بدانیم طولانی شدن گروگان گیری به صلاح کشور نبود و آثار مخربی برایمان داشت. زیرا چهره بدی از ایران نشان داده شد و ۴۴۴ روز علیه ما تبلیغ شد و چهرهای مثل داعش امروز از انقلاب در دنیا نشان داده شد.
وی با بیان اینکه صدام از فرصت انزوای ایران برای حمله استفاده کرد، گفت: وقتی صدام به ایران حمله کرد و وارد پنج استان ما شد هیچ کشوری از ما حمایت نکرد؛ بلکه همه منتظر سقوط ایران بودند. صدام هم از این فرصت و انزوای ایران برای حمله استفاده کرد. البته اگر دو سه روز سفارت تسخیر میشد و بعد آن را رها میکردند مشکلی نبود و شاید هم لازم بود، اما طولانی شدن آن به ضرر انقلاب بود.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تاکید بر اینکه برخی تحریمهای فعلی علیه ایران ناشی از تسخیر سفارت آمریکا بوده، اضافه کرد: چه ضرورتی بود که این کار باید انجام میشد؟ من معتقدم که اگر شهید مطهری بود اجازه این کار را نمیداد و حتما با آن مخالفت میکرد. همچنان که امام هم در ابتدا که خبر تسخیر سفارت را به ایشان دادند گفت بیرونشان کنید اما بعد حاج احمد آقا و آقای موسوی خوئینیها پیش امام رفتند و با امام صحبت کردند و گفتند این کار آثار بدی دارد و شور انقلاب میخوابد و امام بالاخره موافقت کرد.
مطهری در بخش دیگری از اظهاراتش و در پاسخ به سوالات یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه آیا با جاسوسی در سفارت آمریکا موافق بوده است، اضافه کرد: همه کشورها این کار را میکنند؛ مگر شوروی این کار را نمیکرد؟ مگر خود ما در کشورهای دیگر این کارها نمیکنیم؟ حالا آنها گستردهتر این کار را انجام میدادند. مگر به این بهانه میشود وارد سفارتخانه شد؟ سفارتخانه خاک یک کشور است. اگرچه اقدام اولیه را میتوان به حساب طبیعت اول انقلاب گذاشت، اما چرا ماجرای گروگان گیری اینقدر به طول انجامید.
این نماینده مجلس در پاسخ به سوال دانشجوی دیگری که از او میپرسید اگر تسخیر سفارت آمریکا را قبول ندارید چرا ۱۳ آبان را تبریک میگویید، گفت: من این روز را تبریک گفتم؛ زیرا ۱۳ آبان روز دانش آموز و روز مبارزه با استکبار است که بهانهای برای مبارزه با استکبار است که خب این جای تبریک دارد.
مطهری در پاسخ به سوال دیگری ادامه داد: من معتقدم اگر شهید مطهری بود امام را منصرف میکرد. در این باره ظن قریب به یقین دارم. ایشان همان دو ماهی که زنده بود در مواردی امام را از برخی کارها منصرف کرد. مثلا امام میخواست لاهوتی را به عنوان رئیس کمیته منصوب کند که شهید مطهری با آن مخالفت کرد. این در حالی بود که حکم آقای لاهوتی در راه صدا و سیما بود که قرائت شود اما پس از مخالفت شهید مطهری امام دستور داد حکم را برگرداندند و پاره کردند و شهید مطهری آقای مهدوی کنی را برای کمیته پیشنهاد کرد و نهایتا حکم ایشان به خط شهید مطهری و با امضای امام صادر شد.
فرزند شهید مطهری همچنین گفت: در جریان مراسم ۱۲ بهمن برای ورود حضرت امام نیز قرار بود پیام خانواده مجاهدین را پیش امام بخوانند که شهید مطهری گفت این کار به صلاح نیست و نباید تریبون دست مجاهدین بدهیم. اینکه میگویم اگر ایشان بود این اتفاق نمیافتاد به همین دلیل است. در اسفند سال ۵۷ یا فروردین ۵۸ نیز فدائیان خلق از دیوار سفارت بالا رفتند و سفارت را گرفتند. شهید مطهری با این کار مخالفت کرد و به آقای مهدوی کنی گفت آنها را بیرون بریزید میخواهند برای کشور مشکل درست کنند. ایشان اگر در جریان تسخیر سفارت آمریکا هم بود با این کار مخالفت میکرد.
وی در پاسخ به سوال دانشجوی دیگری که میگفت چرا اقدام تسخیر کنندگان سفارت آمریکا را داعشی میخوانید، گفت: من نگفتم اقدام آنها داعشی بوده بلکه گفتم این کار باعث شد ۴۴۴ گروه در اثر تبلیغات دنیای غرب چهرهای شبیه داعش از ایران در افکار عمومی ترسیم شود.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره تسخیر کنندگان سفارت آمریکا نیز گفت: این افراد اکثرا اصلاح طلب بودند. مثلا انجمن اسلامی دانشگاه علم و صنعت با این کار مخالف بود و این کار را انجمن اسلامی دانشگاههای پلی تکنیک و تهران انجام دادند و خیلیهایشان گرایش چپ داشتند.
علی مطهری در بخش دیگری از اظهاراتش در دانشگاه شهید بهشتی در پاسخ به سوالی درباره اقدام مجلس در برابر طرحهای مصوب کنگره آمریکا گفت: آنها مقولهای به نام قطعنامه دارند که شبیه بیانیههای ماست و مصوبه نیست. آنها تعداد زیادی قطعنامه علیه ایران داشتند. همانطور که ما هم تعداد زیادی بیانیه علیه آمریکا داشتیم که از تریبون مجلس قرائت شده و در این زمینه اختلاف زیادی نداریم، ولی ممکن است مصوبات آنها درباره ایران یکی از مصوبات ما درباره آمریکا باشد. به هر حال دست آمریکا بازتر است و اقدامات ما باید حساب شده باشد.
وی در پاسخ به سوال دیگری با تاکید بر اینکه رابطه و مذاکره با آمریکا دو مقوله جداگانه هستند یادآور شد: رابطه با آمریکا چیز مهمی نیست و از ابتدا هم قرار نبود قطع شود. بعد از تسخیر سفارت آنها رابطه را قطع کردند اما مذاکره بستگی به شرایط دارد که صلاح است یا نه و باید این را سنجید. شروع مذاکره با دستور رهبری بوده است. آن زمان سلطان قابوس پادشاه عمان نامهای آورد که ما حق غنی سازی را به رسمیت میشناسیم و رهبری هم دستور داد مذاکره انجام شود. البته بعدا ضمن مذاکرات ممکن است ایشان نظراتی داشتند ولی اصل مذاکره با دستور ایشان شروع شد و کل برجام هم با نظر ایشان صورت گرفت. طبیعتا مذاکره در یک شرایطی جایز است و در یک شرایطی جایز نیست. مثلا امروز وقت مناسبی برای مذاکره نیست. ما در موضع بالا نیستیم و ممکن است عزت ما آسیب ببیند. باید قبول کنیم که با توجه به قدرت اقتصادی ما و آمریکا با تدبیر عمل کنیم.
مطهری در واکنش به اعتراض برخی دانشجویان به اظهارات وی مبنی بر انجام مذاکره با دستور رهبری گفت: چهار سال پیش ایشان فرمودند بروید مذاکره کنید. همان زمان ایشان تعبیر نرمش قهرمانانه را به کار بردند. رابطه با آمریکا به معنی قبول سیاستهای این کشور نیست. اگر رابطه با آمریکا به این شرط باشد که از مواضع خود عقب نشینی نکنیم امر مثبتی است مثلا در صورتی که ما از مواضع خود در موضوع فلسطین و مسائل دنیای اسلام عقب نشینی نکنیم رابطه با آمریکا میتواند مفید هم باشد. امروز عربستان و اسرائیل نگران رابطه ایران و آمریکا هستند و دائما در این مسیر کارشکنی میکنند.
وی با بیان اینکه مذاکره خیلی اوقات موثر بوده ادامه داد: پیغمبر (ص) هم با ابوسفیان مذاکره کرده و حتی به او امتیاز دادهاند. نمیتوان گفت که مذاکره هیچ وقت موفق نبوده است. مثلا برجام کاملا موفق بوده، همچنان که امروز میبینید پمپئو و مقامات آمریکا سعی میکنند دنیا را آگاه کنند که از سال ۲۰۲۰ ایران میتواند خرید و فروش سلاح کند و از سال ۲۰۲۵ میتواند غنی سازی کند. اینها آثار خوب برجام است. نکته دیگر اینکه ما پرونده نظامی داشتیم که در جریان برجام بسته شد و یا قطعنامهای صادر شد که شش قطعنامه قبلی سازمان ملل را از بین برد. اگر کل نظام مصمم به اجرای برجام بودند آثار برجام را میدیدید ولی بخشی از نظام از ابتدا مصمم به عدم اجرای برجام بود.
این نماینده مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا میگویید الان ایران در موضع ضعف قرار دارد، گفت: البته مردم و نیروی انسانی نقطه قوت ما هستند ولی الان ما تحت فشار هستیم و تحریمهایی به ما تحمیل شده که در ۴۰ سال گذشته سابقه نداشته است، بانکها با ما همراهی نمیکنند و آمریکا وقتی دستور میدهد که بانکها به ایران خدمات ندهند همه گوش میکنند. این نشان میدهد در موضع قوی نیستیم.
مطهری در پاسخ به سوال دیگری درباره نقش رهبری در مذاکرات اضافه کرد: چرا وحشت دارید که رهبری دستور مذاکرات را داده است؟ آیا همیشه باید بگوییم که ایشان مخالف مذاکره بوده است؟
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره لوایح مرتبط با FATF نیز گفت: ما دو قانون مبارزه با پولشویی و مبارزه با تامین مالی تروریسم را به عنوان قانون داخلی در مجلس تصویب کرده بودیم و حالا بحث دو کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم و پالرمو مطرح است. برخی مخالفتهایی با این لوایح میشود اما مگر آمریکا که عضو FATF شده کمک به داعش نمیکند؟ آنها یواشکی پولشان را به داعش میرسانند. همچنانکه ما هم از طریق بانک به حزب الله و حماس کمک نمیرسانیم. مصلحت کشور این است که این دو لایحه هر چه زودتر تصویب شود.
مطهری در پاسخ به سوال دیگری درباره توئیتش در خصوص خودسوزی دختر آبی گفت: حرف ما این بود که چرا باید چنین موضوع کم اهمیتی به اینجا کشانده شود؟ دختری میخواسته با لباس پسرانه وارد استادیوم شود، متدین هم بوده و نگذاشته او را بگردند. خودش گفته که من دختر هستم. او به خاطر علاقه مفرط به فوتبال این کار را کرده، چرا باید این موضوع را به دادگاه انقلاب ارجاع میکردند؟ وکلای دادگستری میگویند وقتی به دادگاه انقلاب میرویم از زندگی پیشمان میشویم. این دختر دو روز بازداشت شده و شش ماه به دادگاه انقلاب رفته و آمده و نهایتا هم پرسیده حکمش چیست و کسی به او گفته در این موارد حکم شش ماه حبس است او هم فریاد زنان بیرون آمده و خودش را آتش زده است. این اتفاق با چند جمله نصیحت قابل حل بود و آنقدر مهم نبود که به دادگاه انقلاب کشیده شود و اقدام علیه امنیت ملی تلقی شود. اینکه حکم صادر شده یا نه مسئله دوم است. عدهای مغالطه میکنند، صدا و سیما هم همین کار را کرد. ما میگوییم چرا این دختر را اینقدر اذیت کردید که بعد بگویید روانی است؟ اگر هم روانی است چرا پرونده را مختومه نکردید تا او را برای مداوا بفرستید؟
وی در پاسخ به سوالی درباره فعالیتهای اقتصادی سپاه نیز گفت: آنچه در این باره مطرح بوده این است که در زمان صلح اگر پروژهای باشد که از عهده مردم و بخش خصوصی برنیاید به نظامیها داده شود نه اینکه آنها در هر کار اقتصادی وارد شوند. ورود نظامیها به کار اقتصادی خصوصا وقتی مالکیت پیدا میکند به صلاح هیچ کشوری نیست. امام هم بارها نظامیان را از دخالت در سیاست و اقتصاد منع کردهاند.
این عضو فراکسیون امید مجلس با تاکید بر اینکه ورود نظامیان به فعالیتهای اقتصادی به صلاح کشور نیست، افزود: متاسفانه این کار گسترش پیدا کرده در حالیکه به مصلحت نیست مگر پروژههایی که از عهده بخش خصوصی بر نمیآید. آنها بعضی جاها هم وارد شدند و خوب کار نکردند، مثل فرودگاه امام که با دهها نقص انجام و اصلا قابل مقایسه با فرودگاههای مشابه منطقه در استانبول و دوبی نیست. زیرا این کار کار نظامی نبوده است.
مطهری در پاسخ به سوال دیگری درباره عملکرد مجلس نهم گفت: مجلس نهم یک جاهایی از حقوق ملت به خوبی دفاع نکرد. نمونه آن در سال ۸۸ بود در ماجرای ۸۸ دو طرف ماجرا باید محاکمه میشدند و به آنها اجازه دفاع میدادیم اما تنها یک طرف حصر کردند.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه انقلاب اسلامی همچون انقلاب صدر اسلام با مشارکت همه اقشار بوده و محدود به سرزمین نبوده است افزود: البته در همه حرکتهای اجتماعی طبقه محروم آمادگی بیشتری برای فداکاری دارد و نقش بیشتری هم دارد ولی نمیتوان انقلاب ایران را منحصر به طبقه محروم کرد. از ابتدای انقلاب این بحث بوده که انقلاب باید صادر شود، هدف ما گرفتن حکومت نبوده که صرفا حکومتی برود و حکومت دیگری حاکم شود، بلکه هدف گسترش اسلام در دنیاست و میخواهیم این پیام را به دنیا برسانیم که تنها راه سعادت بشر اسلام است. امروز هم نسبت به ۴۰ سال گذشته آثار انقلاب در دنیا دیده میشود. در مورد روابط با کشورهای دیگر این موضوع بستگی به مصالح دنیای اسلام دارد. اسلام نمیگوید رابطه نداشته باشید بلکه بسته به مصالح باید تصمیم گیری شود. نکتهای که وجود دارد تنها نپذیرفتن سرپرستی غیر مسلمان است.
انتهای پیام