خرید تور نوروزی

واکنش‌های متفاوت به امضای «توافقنامه ریاض»

دولت مستعفی یمن و شورای انتقالی جنوب “توافقنامه ریاض” را امضا کردند؛ توافقنامه‌ای که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان آن را “مرحله‌ای جدید در راستای ثبات یمن” خواند و انصارالله آن را زیر سوال برد.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای رای الیوم، محمد بن سلمان،‌ ولیعهد عربستان در مراسم امضای”توافقنامه ریاض” اظهار کرد، این توافق “مرحله‌ای جدید در ثبات یمن خواهد بود” و عربستان کما فی السابق با شما خواهد بود.

شاهزاده محمد بدون اشاره به جنگ‌افروزی علیه انصارالله که جزوی از ملت یمن است، ادعا کرد: ما نهایت تلاش خود را برای پر کردن شکاف و اختلاف بین براداران یمنی به کار گرفتیم.

محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی نیز در اولین واکنش به این توافقنامه در توییتر نوشت: توافق گرانبهاترین تلاش بزرگی است که عربستان بردار در وحدت میان یمنی‌ها صورت داد و نقش محوری آن منجر به دستیابی به توافق ریاض شد.

بن زاید افزود، از تلاش‌هایی که منجر به برکت و صلح و خیر در یمن می‌شود تقدیر می‌کنیم و امیدواریم ملت یمن از نتایج آن بهره‌مند شوند.

در مراسم امضای توافقنامه ریاض محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی و عبدربه منصور هادی رئیس‌جمهوری مستعفی و عیدروس الزبیدی، رئیس شورای انتقالی جنوب حضور داشتند.

وی افزود، این توافقنامه دریچه‌ای تازه برای ثبات یمن خواهد گشود و امارات نیز فداکاری‌های زیادی داشته است.

بن سلمان در ادامه‌ ادعاهایش تاکید کرد: تنها دغدغه اصلی ما یاری به یمن برادر و پاسخگویی به درخواست دولت “مشروع” است.

از طرفی مارتین گریفیث، فرستاده ویژه سازمان ملل به یمن نیز به دولت مستعفی و شورای انتقالی جنوب برای دستیابی به توافق تبریک گفت.

خبرگزاری آلمان به نقل از گریفیث گزارش داد، این توافق نقشه‌های مرحله آینده را ترسیم خواهد کرد و به منزله گامی مهم در تلاش‌های گروهی با هدف دستیابی به حل مسالمت‌آمیز نزاع یمن است.

گریفیث اشاره کرد، گوش دادن به خواسته‌های ساکنان جنوب و نمایندگان آنها در تلاش سیاسی جهت احراز پیشرفت در کشور بسیار حائز اهمیت است.

فرستاده سازمان ملل افزود: در اینجا لازم است نهایت تشکر را از عربستان برای میانجی‌گری به منظور امضای این توافقنامه و تلاش‌های دیپلماتیک خستگی‌ناپذیر به عمل آورم.

گریفیث نسبت به اینکه این توافقنانه منجر به تحقق ثبات در عدن شده و به استان‌های اطراف نیز سرایت کند و منعکس کننده تاثیرات آن روی زندگی شهروندان یمنی باشد، ابراز امیدواری کرد.

دولت مستعفی یمن و شورای انتقالی جنوب در حالی روز سه‌شنبه این توافق را امضا کردند که بیش از یک هفته بود تحت نظر عربستان برای حل اوضاع پرتنش جنوب به توافق رسیده بودند.

براساس این توافق،‌ دولت مستعفی یمن فعالیت‌های خود را در عدن به عنوان پایتخت موقت خود از سر می‌گیرد و تمام بخش‌های سیاسی و امنیتی از جمله شورای انتقالی جنوب در قالب وزارت دفاع و کشور در دولت مستعفی ادغام می‌شوند.

همچنین طرفین توافق کردند، دولت منصفانه‌ای بین شمال و جنوب با حضور ۲۴ وزیر تشکیل شود.

در پی درگیری‌های شدید بین دو طرف شورای انتقالی جنوب اوت دفتر دولت مستعفی یمن در عدن را اشغال کرد و دیگر مناطق جنوب را هم به دست گرفت.

از سوی دیگر دونالد ترامپ،‌ رئیس‌جمهوری آمریکا این توافق را “بسیار خوب” توصیف کرد.

ترامپ توییت کرد: شروعی بسیار خوب! از همه می‌خواهم با جدیت به منظور دستیابی به توافق نهایی تلاش کنند.

صباح احمد الجابر الصباح، امیر کویت نیز در پیام تبریکی به عبدربه منصور هادی این مناسبت را تبریک گفت.

وی ابراز امیدواری کرد، این توافق به وحدت ملی و حل اختلافات و تقویت ثبات و امنیت در یمن کمک کند.

همچنین نواف احمد الجابر الصباح ولیعد و جابر المبارک الحمد الصباح نخست وزیر کویت دو پیام تبربک به منصور هادی فرستادند.

اما در اولین واکنش انصارالله نسبت به توافق امضا شده، محمد علی الحوثی توافق بین دولت مستعفی و شورای انتقالی جنوب را به نمایندگی از ملت یمن ندانست.

محمد الحوثی، رئیس کمیته عالی انقلاب یمن در انصارالله در توییتر نوشت: توافق، به نمایندگی از ملت یمن نبود زیرا بین مزدوران کشورهای متخاصم امضا شد و این یعنی تاکیدی دیگر بر عدم مشروعیت تخاصم علیه یمن.

وی افزود، کشتار و محاصره ملت یمن با توجیهات بازگرداندن آن مشروعیتی ندارد.

الحوثی ادامه داد: ائتلاف در توافق “موفنبیک” که زیر چتر سازمان ملل قبل از شروع تجاوزاتش علیه یمن شکست خورد تا بهانه‌ای برای تداوم اجرای طرح شورای همکاری خلیج فارس و ساز وکار اجرایی آن باشد، امروز رسما تاکید می‌کند آنچه کشورهای متخاصم علیه یمن مستقل توجیه کرده‌اند صحت و مشروعیت نداشته است و هیچ فرقی بین آنچه دیروز ادعا می‌کردند و امروز تاکید می‌کنند، نیست چون همه جرم و غیرقابل توجیه است.

الحوثی اشاره کرد، اختلاف سعودی و اماراتی به حد جنگ و کشت و کشتار شبه نظامیان اجیر شده‌شان در یمن رسید و به همین خاطر ناگزیر اولی بر دومی برای خروج از یمن فشار وارد کرد، عربستان از امارات تشکر کرد و جای نیروهای اماراتی را گرفت. عربستان امضای توافقنامه را حدودا ۶۰ روز عقب انداخت که بیشتر شبیه به یک دوره انتقال دموکراسی است.

‏وی در پایان گفت: بعد از تمام این تفاصیل اقدام به تحمیل امضای توافق با کسی کردند که هیچ اراده‌ای ندارد و آن را دستاوردی بر توقف جنگ‌شان در یمن خواندند. اگر این توافق برای مصحلت کشور است و نه در نتیجه اختلاف باید قانع می‌شدند و بدون جنگ آن را اعلام می‌کردند بدون جایگزین کردن نیروها در مواضع نیروهای دیگر. حضور بن زاید امروز در نمایش امضای توافقنامه برای این است که مقابل شبه‌نظامیانش به واقعیت اعتراف کند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا