خرید تور نوروزی

بازگشت یزدی و مصباح به مجلس خبرگان؟!

روزنامه‌ی شرق نوشت: محمد یزدی با اینکه چهارسال پیش نسبت به عدم حضورش در دور پنجم خبرگان ابراز خوشحالی کرده بود، اما امسال دوباره قصد نامزدی دارد. هم او و هم مصباح یزدی قرار است دوباره به خبرگان بازگردند. با اینکه هر دو ساکن قم‌اند، اما مصباح از مشهد و آن‌طور‌که اعلام شده محمد یزدی از قم می‌آید تا هم رقابتی میانشان شکل نگیرد هم دو بازمانده انتخابات چهار سال پیش بتوانند در انتخابات میان دوره‌ای به هم‌قطاران همیشگی خود بپیوندند. آن‌ها که در دوره‌های قبل خبرگان هم عضو بوده‌اند، فقط چهار سال از این مجلس دور ماندند.

این دو نفر چهار سال پیش از تهران نامزد شده بودند، اما نتوانستند رأی کافی بیاورند و از ورود به مجلس خبرگان بازماندند. امسال هیچ‌کدام از تهران نامزد نشده‌اند، درحالی‌که تهران بعد از درگذشت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در سال ۹۵ یک کرسی خالی دارد.

تسنیم نوشته است که آیت‌الله مصباح‌یزدی بنا به دعوت علما، طلاب، دانشجویان و مردم مشهد، از این حوزه انتخابیه کاندیدای مجلس خبرگان می‌شود. حسین جلالی، مسئول دفتر آیت‌الله مصباح‌یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) هم دو روز پیش گفت: از چندی پیش جمعی از علما و نخبگان مشهد مقدس از آیت‌الله مصباح‌یزدی درخواست کردند تا برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری از حوزه انتخابیه خراسان رضوی حضور یابند که در نهایت ایشان امروز این درخواست را پذیرفتند. در پی درگذشت آیت‌الله سیدمحمود هاشمی‌شاهرودی، نماینده سابق مردم خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری، جای یک کرسی از این استان در خبرگان خالی شده، برای همین انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان در این حوزه نیز برگزار می‌شود.

شورای هماهنگی اصولگرایان استان قم، مجمع عمومی جامعه مدرسین، مجمع نمایندگان طلاب حوزه علمیه، بسیج اساتید و نخبگان حوزه علمیه، تشکل اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه و… هم از آیت‌الله یزدی برای حضور در انتخابات مجلس خبرگان رهبری دعوت کردند. در متن دعوت آن‌ها آمده است: «همچنان که حضرت‌عالی مستحضر هستید، حدود یک سال از رحلت عالِم ربانی، فقیه پارسا و پرهیزگار حضرت آیت‌الله آقای حاج شیخ محمد مؤمن قمی (اعلی‌الله مقامه)، نماینده مردم شریف استان قم در مجلس خبرگان رهبری می‌گذرد و متأسفانه مردم شریف استان ولایت‌مدار قم از حضور آن شخصیت والا به‌عنوان نماینده خود در مجلس خبرگان رهبری محروم شدند و کرسی دیار کریمه اهل بیت سلام‌الله علی‌ها در این مجلس مهم و تأثیرگذار خالی شده است».

محمد یزدی در مجلس خبرگان دور چهارم رئیس بود، اما بعد از نتایج اعلام‌شده معلوم شد که از راهیابی به مجلس پنجم بازمانده است.
سه نفر اول نتایج اعلام‌شده مجلس خبرگان در انتخابات ۹۴، مرحوم اکبر هاشمی‌رفسنجانی، محمد آقاامامی (امامی‌کاشانی) و حسن روحانی بودند.

یزدی رئیس مجلس خبرگان دور چهارم در نطق یکی از آخرین اجلاس‌های خبرگان چهارم گفته بود: «خوشبختانه برای دوره پنجم خبرگان من رأی نیاوردم و در آینده در خدمتتان نیستم و از این اتفاق خوشحالم و خوشحالم که این بار از دوش من برداشته شد».

آن زمان حتی شایع شده بود که یکی از راه‌یافتگان اعلام انصراف کرده تا به جایش محمد یزدی بتواند وارد مجلس شود، اما او در پاسخ گفته بود: «آنچه امروز در سایت‌ها درباره اقدام من برای حضور در مجلس خبرگان آینده گفته شده، کذب محض است و تکذیب می‌کنم، چراکه نه از ناحیه من و نه از ناحیه جامعه مدرسین اقدامی انجام نشده که کسی کنار برود و من جلو بیایم و وارد خبرگان آینده شوم».

یزدی گفته بود: «اعلام رسمی وزارت کشور قانون است و اطاعت از قانون وظیفه همه ماست. من هم طبعا تسلیم قانون هستم و به‌هیچ‌وجه حاضر نیستم از قانون کمترین تخلفی صورت گیرد. بحمدالله یک انتخابات کاملا آبرومندانه و آرام در یک کشور پهناور به‌خوبی برگزار شد و یک قطره خون از دماغ کسی نیامد. به همه کسانی که انتخاب شده‌ا‌ند، تبریک می‌گویم. البته در گوشه و کناری شکایت‌هایی از نحوه اجرا بوده که در شورای نگهبان در دست بررسی است». از چهار سال پیش به این سو هفت نفر از جمع ۸۸نفره خبرگانی‌ها در مجلس خبرگان پنجم درگذشته‌اند و بنا به اطلاعیه وزارت کشور قرار است انتخابات اولین میان‌دوره‌ای آن در استان‌های تهران، خراسان رضوی، خراسان شمالی، فارس و قم در روز جمعه مورخ ۲/۱۲/۹۸ هم‌زمان با انتخابات یازدهمین دوره مجلس برگزار خواهد شد.

در انتخابات سال ۹۴ جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، جامعه روحانیت و خبرگان مردم سه فهرست جداگانه انتخاباتی منتشر کرده بودند. نام ۹ نفر در فهرست ۱۶نفره هر سه جریان انتخاباتی برای استان تهران مشترک بود، ولی فهرست خبرگان مردم منتسب به آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی، تفاوت‌هایی اساسی در خود داشت و اینکه فاقد چهره‌هایی مانند آیت‌الله یزدی، آیت‌الله مصباح و آیت‌الله جنتی بود.

در نهایت فهرست مورد حمایت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی توانست اکثریت کرسی‌های تهران را در خبرگان رهبری به دست بیاورد. ۱۵ نفر از فهرست خبرگان مردم تهران به مجلس خبرگان راه یافتند و تنها آیت‌الله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، توانست به‌عنوان نفر شانزدهم و آخر از فهرست جامعه روحانیت و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم یک صندلی استان تهران را به دست بیاورد.

عمر آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی به پایان دوره خبرگان پنجم کفاف نداد و هنوز یک سال از انتخابات اسفندماه ۹۴ نگذشته بود که در ۱۹ دی ۹۵ درگذشت. بعدتر آیت‌الله شاه‌آبادی و آیت‌الله میرمحمدی نیز از فهرست تهران درگذشتند تا فهرست چهره‌های مرحوم خبرگان از تهران به عدد سه برسد. آیت‌الله محمد مؤمن، نماینده هر پنج دوره خبرگان رهبری نیز از قم به این مجلس راه یافته بود که اسفندماه ۹۷درگذشت.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. حالا که مردم نمیان، ما میتونیم بیایم . فکر خوبیه . 7-8 درصد کل مردم تهران که قبولشون دارن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا