با بچههایتان این فیلم را ببینید
/«چه فیلمی ببینیم؟» هفته با فرضالهی/
داستانهای اساطیری ایرانی در مدیوم سینمای ایران جایگاه ندارند. محدودیتهای پیشرو فیلمسازان و هزینههای ساخت این دست از فیلمها شاید از دلایل عدم اقبال از این فیلمها هستند. یکی از فیلمهای متفاوت سیوهفتمین جشنواره فیلم فجر، انیمیشن «آخرین داستان» به کارگردانی اشکان رهگذر بود و داستان «کاوه آهنگر و ضحاک» را روایت میکرد. امیر فرضالهی منتقد سینما و روزنامهنگار با سابقه سینما، از میان فیلمهای در حال اکران، این انیمیشن را به مخاطبان پیشنهاد میدهد.
امیر فرضالهی دربارهی فیلم پیشنهادی مدنظرش به انصاف نیوز میگوید: «سیاههی فیلمهای درحال اکران را دیدم، بدون استثنا علفهای هرز هستند. فیلمی را در جشنواره فیلم کودک حضوری نقد کردم که منتقد رسمی جلسه این فیلم بودم. به نظرم فیلم «آخرین داستان» اشکان رهگذر ارزش دیدن دارد. کارگردان برای جلوههای ویژه و گرافیکی و کار کارگردانی زحمت زیادی کشیده است.»
این منتقد ادامه میدهد: «شخصیتهای این فیلم بسیار زیاد هستند و از نظر شخصیتسازی، تعداد زیادی از شخصیتها در حد تیپ باقی میمانند. گرهافکنی و گره گشایی فیلم هم مشکلاتی دارد. فیلمساز نیت خیر دارد و نیت او حفظ ارزشها و نمادهای ملی است.
رهگذر فیلم را با هزینه شخصی ساخته است. کسی در این شرایط موجود حدود هفت هشت میلیارد تومان برای ساخت انیمیشن هزینه نمیکند. آخرین داستان برای اسکار هم رقابت میکند. فیلم مخاطب را تا حدودی با تاریخ آشنا میکند و بچهها را هم با انیمیشن سرگرم میکند. این فیلم از گویندگان خوبی استفاده کرده است و از بعد کارگردانی چند قدم جلوتر از فیلمنامه نویسی است. من به خانوادهها به جد توصیه میکنم با همراه بچهها و نوجوانان آن را در سینما ببینند. این فیلم ایدهآل حداکثری نیست، اما ارزش دیدن دارد.»
انتهای پیام
چشم میریم می بینیم