اینجا آدم تنهاست
محسن جلالپور، رییس سابق اتاق بازرگانی در یادداشتی تلگرامی با عنوان «اینجا آدم تنهاست» نوشت:
بیش از 60 ایرانی در ازدحام تشییع پیکر سردار سلیمانی در کرمان جان باختند. ۲۰ نفر هم در حادثه اتوبوسی که از همان مراسم میآمد، کشته شدند. در ذهنیت حکمرانی ما آنها مثل همه تلفات انسانی، تودهای بیشکل و نامشخص هستند که فقط کمیتشان را میگویند و خودشان را با عددی که تعریفشان میکند، خلاص میکنند: ۲۰ نفر، ٦٠نفر.
ما هرگز فکر نکردهایم که تک تک آنها مادرانی مهربان ، پدرانی فداکار، پسرانی مایه امید، دخترانی رعنا و همسرانی عاشق بودند. انسانهایی که متولد شدهاند، رشد کردهاند، غم و شادی داشتهاند، کوشیدهاند، ساختهاند، شکست خوردهاند، کامیاب شده، دوست داشته ودوست داشته شدهاند.
در سیاست و فرهنگ و جامعه ما، این آدمها دیده نمیشوند؛ انگار هرگز وجود نداشتهاند.
همزمان، بیش از 60 ایرانی-کانادایی دیگر در سقوط هواپیمای لعنتی کشته شدند اما جهان آنها را میبیند. برایشان میگرید، شمع روشن میکند و مرثیه میسراید.
پرچمها برایشان نیمه افراشته میشود. اسمها، عکسها و قصه هاشان، رسانهها را پر میکند. حالا آنها فراتر از اعداد و کمیتها مردم جهان را سوگوار کردهاند. همه از رفتنشان احساس ناراحتی میکنند. سیاستمداران در شبی سرد در میدان شهر به یادشان جمع میشوند. روزنامههای اصلی، صفحات اصلی خود را به آنها اختصاص میدهند و در تورنتو، مونترآل و اتاوا برای آنها مراسم یادبود گرفته میشود. دوشب متوالی است نخست وزیر کانادا و وزرای اصلی کابینه در تلویزیون جمع میشوند و به خانوادهها گزارش میدهند. دولت برای کشف علت حادثه و کمک رسانی به بازماندگان بسیج شده و مساله این آدمها، مساله ملی کانادا میشود.
چرا اینجا در ایران جان مردم اینقدر بی ارزش است که حتی تلویزیون دقایقی برنامههایش را به یاد آنها قطع نمیکند؟ چرا اینجا پارچه مشکی روی دیوارها نصب نمیشود؟
من از هر دو گروه عزیزانی از دست دادهام؛ هم ازآنها که افکار عمومی از کنارشان گذشته و هم از آنها که مقابل چشم مردمان جهان داستانهایشان بی وقفه روایت میشود.
حالا متحیر ماندهام، چرا آدمها آن دورها اینقدر نزد حکمرانان با ارزشند اما روی این خاک تفتیده بی اعتبار.
هیچ وقت فکر کردهاید شاید همین بیاعتباری انسان نزد حکمران، رمز اصلی فرار بزرگی باشد که جوانان ونخبگان این کشور را وادار به ترک وطن میکند؟
آدم ها به دنبال احترام، اعتبار و امنیتاند. آدمها میخواهند آدمیت و ارزششان به رسمیت شناخته شود. و ما-همه ما- اینجا در این زمانه بیمعرفت «آدم» را به رسمیت نمیشناسیم.
انتهای پیام