خرید تور نوروزی

ثروت مشکوک ثروتمندترین زن قاره آفریقا

بی بی سی نوشت: تحقیقات صورت گرفته به وسیله برنامه پانورامای بی بی سی نشان می دهد که زنی که از او به عنوان ثروتمندترین زن قاره آفریقا نام برده می شود، ثروت خود را از طریق چپاول سرمایه های کشورش و فساد اقتصادی به دست آورده است.

بر این اساس، ایزابل دوس سانتوس، دختر رییس جمهوری پیشین آنگولا در زمان حکمرانی پدرش توانسته با دستیابی به قراردادهای کلان در زمینه نفت، معادن الماس، اراضی دولتی و مخابرات به ثروت هنگفتی دست پیدا کند.

تحقیقات بی بی سی پس از آن شروع شد که شبکه ای از افراد افشاگر از طریق کنسرسیوم بین المللی روزنامه نگاران تحقیقی، هفتصدهزار سند درباره دست داشتن خانواده رییس جمهوری سابق آنگولا در تاراج سرمایه های ملی را در اختیار سی و هفت رسانه از جمله بی بی سی، روزنامه گاردین و و روزنامه اکسپرسو در پرتغال قرار داد.

این اسناد نشان می دهد که خانم دوس سانتوس و همسرش توانسته اند قراردادهای پولساز و مشکوک بی شماری را در اوگاندا به دست آورند.

ایزابل دوس سانتوس دختر ارشد خوزه ادواردو دوس سانتوس است که از ۱۹۷۹ تا ۲۰۱۷ رییس جمهوری آنگولا بود.

او در لندن زندگی می کند و دولت جدید آنگولا مشغول تحقیقات درباره معاملات اوست.

خانم دوس سانتوس به سوال بی بی سی درباره اتهام های مطرح شده پاسخ نداد.

یکی از مشکوک ترین قراردادها مربوط به شعبه شرکت دولتی نفت آنگولا در لندن به نام شرکت سونانگول است که قراردادهایی به ارزش ۵۸ میلیون دلار را در اختیار یک شرکت ثبت شده در دوبی گذاشته است.

تحقیقات نشان می دهد این شرکت که خدمات مشاوره ارائه می داده در مالکیت یکی از نزدیکان خانم دوس سانتوس بوده و او بارها اسناد مالی مربوط به خدمات نامشخص این شرکت را امضا کرده است.

یکی دیگر از موارد اشاره شده در پرونده خانم دوس سانتوس مربوط به خریداری یک شرکت پرتغالی فعال در حوزه انرژی به نام شرکت گالپ است.

شرکت گالپ که در مالکیت شرکت سونانگول بوده، به قیمت نازلی به خانم دوس سانتوس فروخته شده است و تنها ۱۵ درصد از ارزش آن در ابتدا پرداخت شده و بقیه مبلغ فروش به صورت اقساط و با بهره بسیار پایین در اختیار او قرار گرفته است.

در حالی که خانم دوس سانتوس برای پرداخت این مبلغ ۱۱ سال فرصت داشته، ارزش این شرکت که هم اکنون در مالکیت اوست، به ۷۵۰ میلیون یورو افزایش یافته است.

یکی دیگر از پرونده های مورد بررسی مربوط به شراکت سیندیکا دوکولو، همسر خانم دوس سانتوس با شرکت دولتی معادن الماس آنگولا، سودیام، برای خریداری یک شرکت جواهرسازی در سوئیس است.

قراردادها نشان می دهد میزان شراکت آقای دوکولو و این شرکت دولتی در خریداری شرکت سوئیسی به صورت مساوی بوده است ولی در حالی که شرکت سودیام ۷۹ میلیون دلار در این شراکت سرمایه گذاری کرده، مبلغ پرداخته شده به وسیله داماد رییس جمهوری وقت آنگولا ۴ میلیون دلار بوده که از محل دریافت پورسانت همین معامله تامین شده است.

از سوی دیگر، مشخص شده شرکت سودیام برای تامین مبلغ مورد نیاز برای این معامله ازیک بانک خصوصی که داماد رییس جمهوری سهامدار عمده آن بوده، وام با بهره ۹ درصد گرفته است.

براوو دو روزا که رییس جدید شرکت سودیان است به بی بی سی گفته است که این قرارداد نه تنها برای مردم آنگولا سودی نداشته که با احتساب هزینه بازپرداخت وام، ۲۰۰ میلیون دلار هم ضرر به همراه داشته است.

آنگولا از بزرگ ترین تولیدکنندگان نفت و الماس در آفریقاست.

با این حال، سی درصد از جمعیت ۲۹ میلیون نفری این کشور در فقر زندگی می کنند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا