«وضعیت آب شهری ماهشهر و شادگان بسیار نگرانکننده است»
فرهاد صفدری، دیر سلامت محیط و حرفهای مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به وضعیت آب شهری دو شهر ماهشهر و شادگان گفت: این دو شهر به علت افت وضعیت، نسبت به ماههای گذشته بسیار نگرانکننده هستند و نامطلوبیت میکروبی در این شهرها خودش را نشان میدهد.
به گزارش ایسنا صفدری در هشتمین جلسه شورای سلامت خوزستان که امروز یکشنبه (۶ بهمنماه) در استانداری برگزار شد، با اشاره به شاخص کیفی آب در مناطق شهری خوزستان در ۹ ماهه سال ۹۸، اظهار کرد: میانگین استانی مطلوبیت میکروبی شهری در شهرستانهای خوزستان در ۹ ماهه امسال ۹۶.۹ بوده که نسبتا خوب است. با این وجود انتظار ما مطلوبیت صددرصد است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: در این مدت مطلوبیت میکروبی آب در بسیاری از شهرستانهای خوزستان از جمله غرب و شرق اهواز، کارون و ماهشهر از میانگین استانی کمتر بوده است.
مدیر سلامت محیط و حرفهای مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: در زمینه آب شهری نگرانی ما در دو شهر ماهشهر و شادگان است. البته این وضعیت در حمیدیه نیز وجود دارد اما این دو شهر به علت افت وضعیت، نسبت به ماههای گذشته بسیار نگرانکننده هستند و نامطلوبیت میکروبی در این شهرها خودش را نشان میدهد.
صفدری با اشاره به میزان مطلوبیت کلرسنجی شهرستانهای خوزستان در ۹ ماهه نخست امسال نیز خاطرنشان کرد: بر اساس دستورالعمل مشترک وزارت بهداشت و آبفا کشور، بسیاری از اختلافنظرها در سنجشها پوشش داده میشود. میانگین مطلوبیت کلرسنجی شبکه آب شهری در خوزستان ۸۰ درصد است که با توجه به مشکلات زمینهای که در این استان وجود دارد، این رقم تقریبا پایین است. با توجه به اینکه در آستانه ورود به سال جدید و پیک اول بیماریهای رودهای هستیم، ۸۰ درصد مطلوبیت کلرسنجی کافی نیست و حدود ۲۰ درصد با صددرصد فاصله داریم.
وی افزود: وضعیت مطلوبیت کلرسنجی شبکه آب شهری در این مدت در شهرهای رامهرمز، غرب اهواز، حمیدیه، آبادان، دشت آزادگان، کمتر از میانگین استانی بوده است.
مدیر سلامت محیط و حرفهای مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: در زمینه کدورت آب شهری نیز در این ۹ ماه، وضعیت مطلوبی نداشتیم. میانگین مطلوبیت کدورت شبکه آب شهری خوزستان ۷۶ درصد بوده است که این رقم برای آب شهری خوب نیست. در این مدت وضعیت کدورت شرق کارون، غرب اهواز و بندر ماهشهر با اختلاف بالا، از حد میانگین استانی و استاندارد فاصله دارد.
صفدری با اشاره به درصد مطلوبیت میکروبی شبکه آب روستایی خوزستان تصریح کرد: میانگین مطلوبیت میکروبی شبکه آب روستایی در ۹ ماهه سال جاری ۸۶ درصد بوده است و بخشی از شهرستانهای ما از میانگین استانی پایینتر هستند. همچنین میزان مطلوبیت کلرسنجی در این مدت ۶۴ درصد بوده است که برخی شهرستانها از میزان میانگین کمتر هستند. برخی شهرستانها نیز به دلیل سابقه بیماریهایی دارند، حساستر هستند و باید به آنها توجه شود.
وی بیان کرد: کدورت شبکه آب روستایی نیز در ۹ ماهه امسال ۶۴ درصد بوده است که غرب اهواز، حمیدیه، کارون، شادگان، آبادان و کارون از میانگین استانی پایینتر هستند. در بحث تاسیسات روستایی مشکلات عدیدهای وجود دارد و عدم فیلتراسیون در آب روستایی، بحث مهمی است که نیاز به مداخله جدی دارد.
مدیر سلامت محیط و حرفهای مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به لایروبی و آهکپاشی در فصل پاییز سال جاری افزود: ۵۰ نقطه غرب اهواز نیاز به لایروبی و آهکپاشی داشتند که تنها ۴۴ نقطه لایروبی و آهکپاشی شدند.
مدیر سلامت محیط و حرفهای مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به لایروبی، شستشو و شیر آهکپاشی در پی بارندگی آذرماه گفت: برخی مناطق در اهواز شستشو شدند اما شیر آهکپاشی انجام نشد و در برخی مناطق بعضا لایروبی نیز انجام نشده است.
وی ادامه داد: شرق اهواز نیز در زمینه لایروبی و آهکپاشی نیازمند مداخله است و در مجموع در حوزه اهواز در این زمینه باید تلاش بیشتری شود.
صفدری بیان کرد: با توجه به اینکه در شهرستان کارون، شبکه دفع فاضلاب وجود ندارد، حجم لجن در این منطقه بسیار بالا بود و اقدامات زیادی در این زمینه انجام شد اما با وجود همه اقدامات، حوزه اهواز و کارون جای کار دارد. در شهرستان کارون با وجود اینکه ۹ شهرداری پای کار آمدند، اما همچنان بخشی از کار باقی مانده است و تنها ۳۵ درصد کار در کارون انجام شده است. همچنین در برخی شهرستانها، کار بسیار کند است و از لایروبی و آهکپاشی فاصله گرفتهایم.
انتهای پیام