خرید تور نوروزی

اعتراض دلواپسان به رهبری!

«محمد توکلی»، عضو بخش تحلیلی انصاف نیوز در یادداشتی با عنوان «اعتراض دلواپسان به رهبری!» نوشت:

اظهارات جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگو با نشریه‌ی اشپیگل بهانه‌ی تازه‌ای شده است تا دلواپسان و تریبون‌های یک‌طرفه‌شان که اغلب بهره‌مند از بودجه‌های عمومی هستند موج تازه‌ای از تخریب او را آغاز کنند. آنان هم‌صدا با جریان تندرو حاکم در کاخ سفید و همراه با اهالی براندازی معتقدند ظریف نماینده‌ی مردم ایران نیست و باید کنار گذاشته شود. این همراهی تأمل‌برانگیز را می‌توان به‌عنوان مثال در ذیل توییت فارسی دونالد ترامپ که در پاسخ به گفته‌های ظریف منتشر شده بود، مشاهده کرد.

اما وزیر امور خارجه ایران چه گفته بود که با انواع و اقسام توهین‌ها در رسانه‌های رسمی و غیررسمی نواخته شد؟! ظریف در پاسخ به پرسش خبرنگار اشپیگل مبنی بر اینکه «آیا شما بعد از قتل سردار سلیمانی توسط ایالات متحده، امکان مذاکره با ایالات متحده را منتفی می‌دانید؟» می‌گوید: «…دولت ترامپ می‌تواند گذشته خود را اصلاح کند، تحریم‌ها را بر دارد و به میز مذاکره بر گردد. ما هنوز در میز مذاکره باقی مانده‌ایم. آنها طرفی هستند که میز مذاکره را ترک کرده‌اند…»

آیا این بخش از اظهارات جواد ظریف سخن تازه‌ای بود و می‌توان آن را مترادف با عقب‌نشینی یا اقدامی خلاف عزت ملی دانست؟

واقعیت این است که آنچه وزیر امور خارجه ایران گفت، موضع رسمی جمهوری اسلامی بوده است که پیش از این به صراحت از سوی رهبری نظام و رییس‌جمهور اعلام شده بود و او در پاسخ به خبرنگار اشپیگل تنها نقش سخنگویی را در اعلام چندباره‌ی سیاست رسمی جمهوری اسلامی ایران در خصوص مذاکره با ایالات متحده ایفا کرده است؛ نه یک کلمه کمتر و نه یک کلمه بیشتر!

واکنش‌های دلواپسان به تکرار سخن رهبری و رییس‌جمهور از زبان ظریف را می‌توان به سه بخش تقسیم کرد:

الف) افرادی که می‌پذیرند که پذیرش مذاکره با آمریکا در قالب ۱+۵ و پس از بازگشت این کشور به برجام سیاست نظام بود اما بر این عقیده‌اند که این سیاست مربوط به پیش از ترور سردار سلیمانی بوده است و در شرایط فعلی سیاستی دیگر در دستور کار قرار دارد.
در پاسخ باید گفت که تا این لحظه هیچ‌گونه دستورالعملی در خصوص تغییر این سیاست اعلام نشده است و از طرف دیگر نیز فردی در جایگاه وزیر امور خارجه با هر سطحی از دانش و تجربه هم که باشد، در چنین موضوع حساسی حداقل به شکل علنی در مقابل سیاست نظام نخواهد ایستاد.

ب) گروه دوم کسانی هستند که معتقدند اساساً مذاکره با آمریکا اقدامی غلط بوده و به خصوص پس از دستور رییس‌جمهور این کشور مبنی بر ترور سردار سلیمانی نباید از آن سخنی به میان آورد. آنان با استناد به سخنان اخیر رهبری در نماز جمعه تهران مبنی بر ««جنتلمن‌های پشت میز مذاکره، همان تروریست‌های فرودگاه بغداد هستند…از مذاکره ابائی نداریم؛ البته نه با آمریکا» مدعی هستند که سیاست نظام هم مخالفت با مذاکره با آمریکا حتی در صورت بازگشت دولت این کشور به برجام است.
در پاسخ به این ادعا باید یادآور شد که رهبری نظام در همان سخنرانی که مجوز مذاکره با آمریکا به شرط بازگشت به برجام را دادند هم تاکید کرده‌ بودند که «با آمریکا در هیچ سطحی مذاکره نخواهد شد»؛ در نتیجه نمی‌توان از جمله‌ای در سخنرانی به این نتیجه رسید که سیاست نظام تغییر کرده است.

ج) گروه سومی نیز در میان دلواپسان هستند که از زاویه‌ای دیگر به موضوع می‌نگرند؛ آن‌ها می‌گویند که آری، آنچه ظریف گفت همان سیاست مورد تایید و تاکید نظام است اما با پاسخ ترامپ به این گفته‌ی رییس دستگاه دیپلماسی ایران، به ما احساس تحقیر دست داد.
در پاسخ به این افراد باید گفت اگر این اشکال را وارد بدانیم، قاعدتاً مخاطب این نقد آن کسی که این سیاست را تکرار کرده نیست و باید این پرسش، نقد، گلایه و یا هر اسم دیگری که دارد را خطاب به سیاستگذاران مطرح کرد!

با نگاهی به این سه رویکرد در اعتراض به ظریف در مجموع می‌توان گفت که این بار دلواپسان بدون آن‌که خود بخواهند و بدانند در واقع به رهبری نظام به‌عنوان سکاندار سیاست خارجی جمهوری اسلامی معترض هستند و به بخش‌هایی از گفته‌های ظریف نقد دارند که عیناً در کلام رهبری آمده است: «‏چنانچه آمریکا حرف خود را پس گرفت و توبه کرد و به معاهده‌ی هسته‌ای بازگشت، آن‌وقت در جمع کشورهای عضو معاهده که شرکت و با ایران صحبت میکنند، آمریکا هم می‌تواند شرکت کند».

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. کاری ندارد آقایان دورهمی وهرچی هست مال خمونه یک همه پرسی همه چیز را مشخص می کند که ظریف را مردم نمی خواهند یا کسانی که می گویند همه چیز مملکت مال خمونه شما هر چقدر تو دهنی ونه از مردم می شنوید از رو نمی روید وخجالت نمی کشید. ما مردم یعنی اکثریت مردم توی رای گیری ها بین اح. و اح. تر آح را انتخاب می کنیم که شما برنده انتخابات نشوید درست است که از ظریف و روحانی بدمون می آید به جان بچه ام قسم میخورم بخدا قسم این همه قسم برای این است که باور کنید من. گربه. را با اینکه این همه لی چشم و رو است به روحانی وظریف ترجیح میدهم برای اینکه همش دروغ حقه بازی کلک وفساد. با این اوصاف. برای اینکه شما بقول خودتان تند روان پیدایتان نشود. به این از گریه بد تران رای می دهم دیگر حساب کار دست خودتان ودار ودسته اتان بیاید اصلا توی این کشور اصل بر کار دانی و باسوادی برای امور نیست اصل بر. اصول دین بلد باشد البته بظاهر وپیشانی اش را سیاه کند وداغ کند لباس های کهنه بپوشد ریشش بلند باشد تیغ نزند که بیچاره میشود نماز جمعه یادش نردو مرگ بر آمریکاه فراموش نشود لبخشید یادم رفت اصل ولایت فقیه از اوجب واجبات است. ولاغیر. سواد. .مواد مهم نیست مرگ بر اسراییل مرگ بر آمریکاه نون شد وآب به خاک سیاه مون نشاندید خودتان که نه ماشاله همه چیز مال خودتونه حقوق هایتان هم بالای ده میلیون است مثل من یک میلیون و پانصد وپنجاه هزار تومان نمی گیرید

  2. والا تا اونجایی که ما شنیدیم آقا توی نماز جمعه فرمودند مذاکره با همه بجز آمریکا حالا شما اونطوری که خودتون میگید ی حرف دیگست.یادمه چهار سال پیش هم طیف فکری شما میگفت رای میدیم تا مشتی باشد بر دهان دلواپسان اینم شد حال و روز مردم و مملکت.کلا دلواپسان چیزی نگن تا شما بهتر چپاول کنید.
    دم انتخابات که میشه شما فقط تخریب رقیب رو بلدید.

    2
    1
  3. سلام، معلوم است که معترضان ساده لوحان هستند که بااین کار فکر میکنند مدافع نظام هستند ونمایندگان معترض هم از آب گل آلود ماهی میگیرن وبا این ژست فکر میکنن رای بیشتری میگیرن.دراین میان جالب است که چرا بین دواعتراض از نظر برخورد اینقدر فرق میذارن؟!!

  4. تا جایی که من میدونم آ.خامنه ای گفتن که در چارچوب معاهده هسته ای یعنی مذاکره ایران و آمریکا مدنظر نیست 5+1 مدنظره برری مذاکره که قبلا هم مجوز مذاکره البته با رعایت خطوط قرمز صادر شده بود
    تفسیری که متن این دوخط رو منکر بشه یا ازش کم کنه و بهش اضافه کنه مطمئنن عمدی یا غیرعمدی داره ضربه به خودمون میزنه و روی نادانی مردم حساب باز کرده که جز پشیمانی و افزایش نارضایتی و تحقیر شدن چیزی نداره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا