محدودیتهای فعالیت دانشجویی در دانشگاه دولتی استهبان
دبیر انجمن اسلامی دانشگاه دولتی استهبان دربارهی مشکلات این تشکل در سطح دانشگاه و شهرستان گفت: متاسفانه مسوولین به بهانهی ایجاد نظم و قانون در سطح دانشگاه در برنامههای تشکل انجمن اخلال ایجاد میکنند درصورتی که ما دانشجویان عضو انجمن اسلامی با روحیه نقادی خود، مطالبهگری و آرمانخواهی را در کنار علمآموزی در جهت پیشرفت و اعتلای مسير دانشجو در دستور کار خود قرار داده و معتقدیم که در ارتباط مستقیم دانشگاه و مسوولین با مشکلات است که هم دانشگاه به سمت پویایی بیشتر و اصلاح گام بر خواهد داشت و هم مشکلات سادهتر حل خواهد شد اما متاسفانه در دانشگاه تمام سعی بر این است که این تشکل به انزوا کشیده شود.
محمدامین رمضانی افزود: در حدود ۵ سال است که درخواستهای متعددی از سوی انجمن به دانشگاه، برای در اختیار دادن دفتری به انجمن، داده شده است که متاسفانه به هیچ کدام از این درخواستها پاسخی داده نشده است. (تمامی درخواستها و رسید دریافت بعضی از آنها موجود است) و این در صورتی است که در اختیار تشکل بسیج دانشجویی در تمام این مدت دفتر قرار داده است و مسوولین دانشگاه کمبود فضای فیزیکی را بهانه کرده و در اختیار انجمن دفتر قرار نمیدهند. درحالی که چندین بار فضاهایی از سوی انجمن به دانشگاه پیشنهاد شده تا همانند دفتری که برای بسیج دانشجویی ایجاد کردهاند، دفتری را هم برای انجمن ایجاد کنند. چطور است که کمبود فضای فیزیکی تنها شامل حال انجمن میشود و سایر تشکلها از این قاعده مستثنی هستند؟
وی ادامه داد: مورد دیگر قابل اشاره عدم چاپ نشریه از سوی انجمن از سال ۹۵ به بعد است که دلیل آن این است که اگر انجمن قصد چاپ نشریه دارد باید دبیر با مراجعه به مدیریت فرهنگی مرکز، خود را به عنوان مدیرمسوول نشریه معرفی کند و مطالب خود را به ایشان تقدیم کند تا پس از بررسیهایی که در هیأت نظارت بر تشکلهای اسلامی انجام میگیرد به مدیرمسوول اطلاع دهند که کدام مطالب اجازه چاپ دارند و کدام مطالب بر خلاف سلیقه یا برداشت آنها از قانون است و باید حذف یا سانسور شود. جالب اینکه این هیأت در بررسیهای خود علاوه بر دستورالعمل اجرایی ضوابط ناظر بر نشریات دانشگاهی محدودیتهای سلیقهای دیگری نیز اعمال میکند که آخرین مورد در مورد این مساله به سال ۹۶ برمیگردد که متاسفانه بسیاری از مطالب با سانسور و حذف مواجه شد و انجمن عملا قادر به چاپ نشریه نشد. همچنین در مرکز آموزش عالی استهبان، انتخابات مدیران مسوول نشریات دانشگاهی برای انتخاب دو عضو نماینده مدیران مسوول در کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه برگزار نمیشود.
این فعال دانشجویی میگوید: در رابطه با درخواستهای ارسالی انجمن به دانشگاه نیز متاسفانه مسوولین موافقت و مخالفتهای خود را تنها به صورت شفاهی اعلام میکنند و از ارائهی پاسخ کتبی اجتناب میکنند به گونهای که تاکنون هیچگونه پاسخ کتبی در رابطه با درخواستهای انجمن به این تشکل ارائه نشده است و مکاتبات صورت گرفته با مسوولان فرهنگی، در دبیرخانهی کمیته ناظر یا اداره کل فرهنگی یا معاونت فرهنگی ثبت نشده و از این جهت گاهی پیگیری نامههای داده شده به ایشان، با مشکلاتی روبه رو میشود.
وی دربارهی جلسات شورای فرهنگی دانشگاه نیز گفت: هیچگونه نظمی در روند برگزاری این جلسات وجود نداشته و حداکثر یک یا دو جلسه در طول هر نیم سال برگزار میشود.
رمضانی همچنین گفت: مطلب قابل اشاره دیگر هم بودجهی انجمن و تشکلها است که مبلغ ۲۵۰ هزار تومان است که باید آن را برای تمام فعالیتهای خود اعم از برگزاری برنامه و فعالیتهای نشریاتی و… هزینه کنند، که واقعا چنین امری عملا امکان ناپذیر است.
وی در پایان گفت: مجموعهی این روندهای غیر قانونی باعث آن شده تا بسیاری از دانشجویان دانشگاه، عطای فعالیت دانشجویی را به لقایش بخشیده و فضایی رخوت آلود بر دانشگاه حاکم شود و اعتقاد ما نیز بر این است که صِرفِ وجودِ انجمن اسلامی نمیتواند دانشجو را امیدوار کند و انتظار ما این است که مسوولین دانشگاه به این بَطنِ دانشگاه توجه کنند و با چنین رفتارهایی این تشکل دانشجویی را به انزوا نکشانند.
انتهای پیام
اینجانب خود از داشجویان مرکز هستم و صدق ادعای فوق را تایید میکنم ک جو دانشگاه همان طور که گفته شده واقعا غیر قابل تحمل است مسئولین آن طور ک باید و شاید به خواسته های دانشجویان اعتنایی نداشته و در برخی مسائل کج سلیقگی خود را ارجح تر میدانند