خرید تور نوروزی

مروری بر واکنش‌های جهانی به «معامله قرن»

ایسنا نوشت:

به نقل از روسیا الیوم، اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به صورت تلفنی گفت‌وگو کرد و دو طرف در جریان این تماس در خصوص پیامدهای احتمالی جزئیات معامله قرن به بحث و تبادل نظر پرداختند.

هنیه خاطرنشان کرد: ما در یک جبهه مشترک برای حفاظت از مسأله فلسطین و حق و حقوق کامل خود هستیم و هر طرحی که حقوق ثابت و واضح ملت فلسطین را نقض کند، آینده‌ای نخواهد داشت.

وی در جریان این تماس تلفنی، حمایت خود را از مواضع ثابت محمود عباس و پایبندی به اصول مشروع ملی ملت فلسطین اعلام کرد.

هنیه همچنین اظهار کرد: ما مخالفت خود را با معامله قرن که هدفش نابودی مشروعیت ملی فلسطین است، اعلام می‌کنیم.


به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین، «سرگئی لاوروف» اظهار کرد: آمریکایی‌ها ما را در جریان جزئیات معامله قرن قرار نداده‌اند و آن‌ها همیشه می‌خواهند به طور یکجانبه مشکلات را حل کنند اما این نتایج مثبتی در پی نخواهد داشت.

لاوروف افزود: خبرهایی در مورد جزئیات معامله قرن شنیده‌ایم که اگر درست باشد باید گفت که این طرح متفاوت با راهکارهای به رسمیت شناخته شده از سوی جامعه بین‌الملل از جمله قطعنامه‌های شورای امنیت، و طرح‌های صلح مادرید و پاریس است.

وی تاکید کرد: باید منتظر رونمایی از معامله قرن بمانیم و آن وقت ببینیم که دیگر طرف‌ها به ویژه فلسطینیان و اتحادیه عرب در مورد آن چه موضعی می‌گیرند.


به نقل از المنار، حزب‌الله لبنان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که «معامله قرن گام بسیار خطرناکی است که پیامدهای بسیار بدی بر آینده منطقه و ملت‌های آن خواهد داشت».

حزب‌الله لبنان همچنین اعلام کرد که «این معامله ننگ، حاصل تبانی و خیانت شماری از سازمان‌های عربی است».

در این بیانیه همچنین آمده است: دولت شیطانی آمریکا پس از ده‌ها سال حمایت دشمن، اشغالگری، قتل عام و تجاوز، امروز تلاش خود را به از بین بردن حقوق ملت فلسطین معطوف کرده است.

حزب‌الله، «معامله ننگ که از سوی دولت وحشی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا به هزینه مردم فلسطین، سرزمین و مقدسات آنها انجام شده» را به شدت محکوم کرده است.

حزب‌الله لبنان اعلام کرد: هیچ توطئه، معامله و خیانتی نمی‌تواند حقوق فلسطینیان را در اراضی خودشان پایمال کند.


به نقل از رویترز، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل درباره طرح جدید آمریکا گفت که سازمان متبوعش همچنان به تلاش برای ایجاد صلح میان اسرائیل و فلسطین بر اساس قطعنامه‌های سازمان ملل، توافقات دوجانبه و دورنمای راه‌حل دو کشوری بر اساس مرزهای سال ١٩٦٧ ادامه می‌دهد.


رهبر جریان حکمت ملی عراق با محکوم کردن طرح «معامله قرن» تاکید کرد: قدس مسأله انسانی، اسلامی و عربی ما بوده، هست و خواهد ماند و مصادره یا احتکار یا فروش آن در چانه‌زنی‌ها یا زدوبندها یا مزایده‌های انتخاباتی با هر دستاویزی ممکن نیست.

سید عمار حکیم افزود: آن‌که برای حل مسأله فلسطین به توهم افتاده یا راه توطئه پیش گرفته، بداند که انسان همانطور که از کرامت خویش کوتاه نمی‌آید از هویت خود نیز کوتاه نخواهد آمد، قدس برای ما هویت و ذات وجود ماست. این «معامله شوم» کالایی بی‌ارزش است که امکان ندارد ملت فلسطین و آزادگان جهان تحت هر شرایطی بدان رضایت دهند.

وی از شورای امنیت و نهادهای سازمان ملل و سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب خواست در برابر این نقض آشکار حقوق ملت فلسطین موضعی تاریخی بگیرند، و در ادامه گفت: همچنین از مبلغان دینی احزاب سیاسی و محافل آکادمیک و فعالان رسانه‌ای در سرتاسر جهان می‌خواهیم که این توطئه خطرناک برای امنیت و ثبات جهان را محکوم کنند.


وزارت امور خارجه قطر امروز (چهارشنبه) تاکید کرد، صلح بدون حفاظت از حقوق فلسطینیان از طریق تشکیل یک کشور مستقل در مرزهای ۱۹۶۷ قابل دستیابی نیست.

به نقل از شبکه خبری الجزیره، وزارت خارجه قطر امروز با اشاره به رونمایی از طرح به اصطلاح “معامله قرن” اعلام کرد، تلاش‌های آمریکا برای یافتن راه‌حلی برای درگیری عرب-اسرائیلی باید در چارچوب مشروعیت بین‌المللی باشند.


به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، ملک سلمان، پادشاه عربستان پس از رونمایی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا از طرح صلح خود برای فلسطین و رژیم صهیونیستی موسوم به “معامله قرن” در تماسی تلفنی با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین درباره این طرح گفت‌وگو کرد.

طبق این گزارش، پادشاه عربستان در جریان این تماس تلفنی تأکید کرد که موضع ریاض در خصوص مسأله فلسطین تغییر نکرده است.

وی افزود: مسأله شما مسأله ما و مسأله اعراب و مسلمانان است و ما با شما هستیم.

ملک سلمان در ادامه خواستار تحقق صلح کامل، فراگیر و عادلانه شد.

در مقابل محمود عباس نیز از مواضع عربستان در قبال فلسطین تشکر و قدردانی کرد.


به نقل از شبکه روسیا الیوم، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در سخنانی درباره معامله قرن گفت: قدس فروشی نیست و معامله قرن توطئه‌ای است که هرگز اجرا نخواهد شد. ما فورا تمامی اقدامات را برای مقابله با این معامله اتخاذ خواهیم کرد که از جمله آن تغییر نقش تشکیلات خودگردان است.

وی گفت: معامله قرن هرگز اجرا نخواهد شد بلکه به زباله دان تاریخ می‌پیوندد.  استراتژی ما بر ادامه مبارزه برای پایان اشغالگری اسرائیل و  تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس اتکا دارد و در این خصوص همه اقدامات لازم انجام خواهد شد.

عباس خاطر نشان کرد: واکنش‌های مستقیمی را علیه طرح ترامپ شاهد بودیم و آن‌ها را حمایت می‌کنیم و به قطعنامه‌های بین المللی در این باره استناد خواهیم کرد. ما به اصول و ارزش‌های ملی که شورای ملی فلسطین در 1988 صادر کرد پایبندیم و از آن نمی‌گذریم. به همه جهان می‌گوییم ما تروریست نیستیم و فلسطین به مبارزه با تروریسم پایبند است و جهان باید بفهمد که مردم ما مستحق زندگی کردن هستند.

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین خاطر نشان کرد: ما انتخابات سراسریو ریاستی را اعلام کردیم و به آن پایبندیم و در کرانه باختری و قدس و غزه اجرا خواهیم کرد و هر شهروند اهل قدس باید در مرکز این شهر و نه خارج از آن رای بدهد.

وی گفت: این معامله پایان معاهده بالفور است. معامله قرن به معاهده بالفور استناد دارد که انگلیس و آمریکا آن را تهیه کردند.

عباس همچنین عصر سه‌شنبه پس از حضور در جلسه اضطراری کابینه تشکیلات خودگردان گفت: “ما با این طرح از ابتدا مخالف بوده‌ایم و اکنون هم مخالفیم… هزار بار گفته ایم نه، نه، نه”.

وی در واکنشی تند به طرح دونالد ترامپ برای صلح خاورمیانه، موسوم به معامله قرن، گفته هیچ سرزمین فلسطینی بدون آن که قدس پایتخت آن باشد قابل تصور نیست. هیچ فلسطینی، عرب مسلمان و حتی کودک مسیحی نمی‌تواند کشور فلسطینی را متصور شد که پایتخت آن بیت‌المقدس نباشد.


به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت خارجه عربستان در بیانیه‌ای نسبت به رونمایی از طرح ضد فلسطینی معامله قرن واکنش نشان داد.

در این بیانیه آمده است: وزارت خارجه عربستان از اعلام طرح صلح ارائه شده از سوی دولت آمریکا تحت عنوان “چشم‌انداز صلح، شکوفایی و آینده‌ای درخشان‌تر”، مطلع شده و در سایه آنچه اعلام شده این پادشاهی مجددا بر حمایتش از تمامی تلاش‌ها برای رسیدن به راه حلی عادلانه و فراگیر برای مسأله فلسطین تاکید می‌کند.

وزارت خارجه عربستان تأکید کرد: عربستان از زمان ملک عبدالعزیز، بنیانگذار حکومت آل سعود و تا دوره کنونی تلاش‌های زیادی در راستای موفقیت ملت برادر فلسطین انجام داده و به منظور دستیابی فلسطینی‌ها از حقوق قانونی‌شان در تمامی محافل بین‌المللی در کنار فلسطین ایستاده است.

در ادامه این بیانیه آمده است: از جمله این تلاش‌ها، ابتکار عمل صلح عربی در سال ۲۰۰۲ بود. در این طرح تأکید شده بود که حل و فصل نظامی این منازعه (فلسطین و اسرائیل) منجر به صلح و تحقق امنیت برای هیچ یک از طرف‌ها نخواهد شد و صلح عادلانه و فراگیر یک گزینه راهبردی است.


جارد کوشنر، مشاور ارشد کاخ سفید در مصاحبه با سی‌ان‌ان با ستایش از طرح رئیس‌جمهوری آمریکا گفت، بدین ترتیب “مسیری به سمت یک کشور، یک قلمرو مداوم و شرایطی که آن‌ها بتوانند راهی برای استقلال خود داشته باشند” ایجاد می‌شود. او مدعی شد، معامله قرن یک طرح اقتصادی ۵۰ میلیارد دلاری فراهم می‌کند که می‌تواند در رفاه آن‌ها تاثیرگذار باشد.

کوشنر گفت: این فرصتی بزرگ برای فلسطینیان است. آن‌ها در گذشته سابقه درخشانی در نابود کردن تمام فرصت‌هایی داشتند که در دسترس آن‌ها بوده است!

این مشاور ارشد کاخ سفید از رهبری فلسطینیان خواست تا با این توافق موافقت کند و “بهترین کاری که موجب می‌شود تا زندگی فلسطینیان بهتر شود، انجام دهند.” او افزود: اگر آن‌ها چنین نکنند، فرصت دیگری را از بین می‌برند، مانند هر فرصت دیگری که آن‌ها از زمان وجودشان داشته‌اند و از بین برده‌اند.


سازمان عفو بین‌الملل در بیانیه‌ای اعلام کرد، “بسته غم‌انگیز” پیشنهادی دولت دونالد ترامپ نقض قوانین بین‌المللی است و فلسطینیان را از حقوق خود محروم می‌کند.

به نقل از روزنامه رأی‌الیوم، این سازمان جامعه بین‌الملل را به مخالفت با اقدامات ناقض قوانین بین‌المللی از جمله طرح معامله قرن دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا ترغیب کرد.

در این بیانیه آمده است، در حالی که دولت ترامپ اصل مبادله اراضی را در معامله قرن تأیید کرده، نباید اشتباه کرد که این طرح آمریکا، الحاق اراضی بیشتری از خاک فلسطین را به اراضی اشغالی پیشنهاد می‌کند؛ مسأله‌ای که آشکارا نقض قوانین انسانی بین‌المللی است.


به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی، حزب المستقبل لبنان به ریاست سعد حریری، نخست‌وزیر سابق لبنان در بیانیه‌ای نسبت به رونمایی دونالد ترامپ از طرح معامله قرن واکنش نشان داد.

در این بیانیه تأکید شده است که حزب المستقبل هیچ حقی را بالاتر از حق ملت فلسطین در رد معامله قرن نمی‌داند.

در این بیانیه آمده است: ما بر حق بازگشت برادران آواره فلسطینی تأکید می‌کنیم و این همان چیزی است که ما در لبنان به آن پایبندیم. معامله قرن نمی‌تواند علیه ملت فلسطین و مقاومت تاریخی آنها برای دفاع از سرزمین و مقدسات‌شان و همچنین اثبات حق تشکیل دولت مستقل به پایتختی قدس شرقی، تصویب شود.

حزب المستقبل لبنان در ادامه بر حمایت خود از وحدت و یکپارچگی ملت فلسطین و رهبری آن در رد معامله قرن که بر بیانیه بالفور استوار است تأکید کرد و حمایت از وحدت ملت فلسطین را یک وظیفه عربی، قومی، اخلاقی و انسانی خواند.

در ادامه بیانیه این حزب همچنین از جهان عرب و اسلام خواسته شده تا همبستگی خود با ملت و مسأله فلسطین را اعلام کرده و معامله قرن را ضربه‌ای بر پیکره تمامی تلاش‌ها در جهت تحقق صلح عادلانه بخوانند و همچنین هرگونه شهرک سازی را محکوم کنند.


به نقل از خبرگزاری آناتولی، یوسف العتیبه، سفیر امارات در واشنگتن در بیانیه‌ای اعلام کرد: این طرح به مثابه نقطه آغاز مهمی برای بازگشت به مذاکرات در چارچوب بین المللی است که آمریکا آن را رهبری می‌کند. ما از تلاش‌های مستمر آمریکا برای رسیدن به توافق صلح میان فلسطین و اسرائیل قدردانی می‌کنیم. این طرح یک طرح جدی است که بسیاری از مشکلاتی را که طی سال‌های گذشته رخ داده حل می‌کند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا