خرید تور نوروزی

صلاحیت سیدحسن خمینی تایید نشد (+تکمیلی)

ایلنا نوشت: شورای نگهبان صلاحیت سید حسن خمینی برای حضور در انتخابات مجلس خبرگان رهبری را تایید نکرد.

در جلسات مختلف رسیدگی به اعتراض نامزدهای انتخابات خبرگان، در آخرین جلسه فقهای شورای نگهبان باردیگر صلاحیت حجت الاسلام حسن خمینی بررسی شد و مجددا شورای نگهبان، رای به عدم احراز صلاحیت وی داد.

پیش از این سید حسن خمینی در مورد امکان اعتراض در مهلت قانونی اعلام شده، گفته بود: بر حسب قانون امکان اعتراض وجود دارد، ولی جداً معتقدم که در این میان نکته نامعلوم و مبهمی وجود ندارد و بنده هم فردی ناشناخته نیستم که اعضای محترم با بررسی مجدد بتوانند هویت و یا سندی را به دست آورند، لذا تلقی اینجانب آن نیست که شکایت مسیری جدید را بگشاید و لذا بر آن باورم که اگر آقایان نتوانستند از شهادت مراجع و علما و درس ها و نوشته ها به احراز برسند، بعید است بتوانند در آینده نیز به چنین مهمی دست یابند؛ اما تنها با توجه به درخواست عمومی مردم و برخی بزرگان حوزه و سیاست به این امر اقدام می کنم.

شورای نگهبان علت عدم احراز صلاحیت سيدحسن خمینی را خودداری وی برای حضور در امتحان علمی عنوان کرده بود امری که توسط نوه بنیانگذار امام خلاف واقع عنوان شد.

نوه امام راحل در این مورد گفته بود: شایعاتی مطرح شد که از اینجانب برای مصاحبه های علمی -جدای از امتحان معهود- دعوت شده است که لازم است به اطلاع عموم برسانم که این مطلب کاملا خلاف واقع است و هیچ گاه هیچ کس به هیچ نوع از اینجانب جهت مذاکره یا مصاحبه یا طریقه ای که به کشف علمیت بیانجامد دعوت نکرده است.

در حالی شرکت نکردن نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی در امتحان اجتهاد دلیل این رد صلاحیت عنوان می‌شود که تعداد دیگری از نامزدهای حضور در این انتخابات بدون شرکت در امتحان صلاحیتشان تایید شده است.

 

خبرتکمیلی

یکی از نزدیکان بیت امام(ره) اعلام کرد که صلاحیت یادگار امام با استناد به بندی رد شده است که وی را فاقد اجتهاد در حدی می‌داند که قدرت استنباط بعضی مسائل فقهی را داشته باشد و بتواند ولی فقیه واجد شرایط رهبری را تشخیص دهد.

به گزارش خبرگزاری آنا،‌ کانال رسمی حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی در تلگرام نوشت:

«یکی از نزدیکان بیت امام(س) رسما عدم احراز صلاحیت سیدحسن خمینی از سوی شورای محترم نگهبان جهت شرکت در پنجمین انتخابات خبرگان رهبری را اعلام و دلایل عدم احراز صلاحیت اعلامی از سوی آن نهاد را استناد به بند ب ماده 3 قانون اعلام کرد:
“اجتهاد در حدی که قدرت استنباط بعضی مسائل فقهی را داشته باشد و بتواند ولی فقیه واجد شرایط رهبری را تشخیص دهد” احراز نگردید.»

به گزارش آنا، ماده 3 قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری عنوان می‌دارد:

خبرگان منتخب مردم باید دارای شرایط زیر باشند:
الف – اشتهار به دیانت و وثوق و شایستگی اخلاقی
ب – اجتهاد در حدی که قدرت استنباط بعض مسائل فقهی را داشته باشد و بتواند ولیّ فقیه واجد شرایط رهبری، را تشخیص دهد.
ج – بینش سیاسی و اجتماعی و آشنایی با مسائل روز.
د – معتقد بودن به نظام جمهوری اسلامی ایران.
ﻫ – نداشتن سوابق سوء سیاسی و اجتماعی

تبصره 1 – مرجع تشخیص دارا بودن شرایط فوق، فقهای شورای نگهبان قانون اساسی می‌باشند.

تبصره 2 – کسانی که رهبر معظم انقلاب – صریحاً و یا ضمناً – اجتهاد آنان را تأیید کرده باشد، از نظر علمی نیاز به تشخیص فقهای شورای نگهبان نخواهند داشت.

تبصره 3 – ضرورت ندارد که نمایندگان، ساکن و یا متولد حوزه انتخابیه خود باشند.

 

 

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا