خرید تور نوروزی

«در پاریس در صف نماز، زنان هم ردیف آقایان بودند»

روز گذشته جلسه ی هم اندیشی و پرسش و پاسخ کمیته ی دختران، دانشجویان و‌جوانان معاونت زنان ستاد ائتلاف اصلاح طلبان، با حضور دانشجویان و چهره های شاخص اصلاح طلب برگزار شد. در این نشست سهیلا جلودار زاده، عضو شورای مرکزی حزب کار و خانه کارگر و پیمان کمالوند، فعال دانشجویی، زهرا نژادبهرام، فعال حوزه ی زنان و فعال سیاسی اصلاح طلب پاسخگوی سوالات فعالان این کمیته بودند.

به گزارش دریافتی انصاف نیوز، در ابتدای نشست فرحناز مینایی پور دبیر معاونت زنان ستاد ائتلاف اصلاح طلبان و نیلوفر گچیلو دبیر کمیته ی دختران و دانشجویان معاونت زنان در باره ی دغدغه ی فعالان سیاسی در مورد فعالیت زنان در ستاد های انتخاباتی مقدماتی گفتند و در ادامه، زهرا نژاد بهرام فعال سیاسی و فعال زنان در مورد ضرورت وجود و اهمیت تشکیل حوزه ی زنان در ستادهای انتخاباتی و نیازی که باعث به وجود امدن این حوزه شد، گفت: ما امروزه تفاوت ها و تبعیض ها را در عرصه های مختلف تحصیلی، خانوادگی، شغلی متوجه می شویم و از آنجایی که انسان های مدنی هستیم مشکلاتمان را با ابزار های جامعه ی مدنی یعنی گفت و‌ گو و اطلاع رسانی حل می کنیم.

وی ابراز عقیده کرد: در ستادهای انتخاباتی با توجه به نیازهای زنان، بخش حوزه ی زنان فعال شده است. مخصوصا با توجه به اینکه زنان دیدند بعد از انقلاب انتظاراتی که داشتند برآورده نشد و خواسته هایشان یعنی آزادی و استقلال در مورد زنان بر عکس اجرا شد و روز به روز آزادی و استقلال زنان محدودتر شد در حالی که قرار نبود تبعیض های جنسیتی اجرا شود و قرار نبود در به قدرت رسیدن زنان تبعیضی اعمال شود و همچنین زنانی که در مورد یه قدرت رسیدن زنان دغدغه ای ندارند حداقل خواستار یک زندگی آرام هستند چه بسا که امروزه زنان در مورد تصمیم گیری برای فرزندانشان هم متهم به ندانستن و نتوانستن می شوند و یا در زندگی اجتماعی از مزاحمت های خیابانی تا برچسب های عرفی محدودکننده ی بانوان هستند. راه حل این مسایل تلاش هست، همان گونه که بهبودی های امروزی را مدیون تلاش دیروزی ها هستیم پس برای تبدیل گفت و گوهای رفع تبعیض به گفتمان باید تلاش کنیم.

در ادامه ی این نشست پیمان کمالوند، فعال دانشجویی در این جلسه در مورد ضرورت حضور مردم در صحنه ی انتخاباتی گفت: مردم سالاری و حاکمیت مردم یکی از مهمترین مطالبات مردم ایران از دوران مشروطه تا انقلاب اسلامی در سال 57 بوده است. در کشورهای در حال توسعه حضور مردم در انتخابات و مبارزات پارلمانی به عنوان موثرترین روش دست یابی به آرمان های مردم سالاری و حاکمیت ملی است از این رو حضور فراگیر مردم می تواند موجب تقویت فرآیند دموکراسی شود، همچنین انتخابات بهار احزاب است اگر چه که ناملایمات بسیاری سعی در خزان کردن این بهار برای جریان اصلاحات کرد اما به هر حال انتخاب فرصت بی بدیلی است که پیش روی همه ی کنشگران سیاسی قرار دارد تا در این بزنگاه تعیین کننده از یک سو سپهر سیاسی و اجتماعی خود را افزایش دهند و از طرف دیگر با معرفی نیروهای توامند خود در نهاد های منتخب کشور نقش تعیین کننده داشته باشند. اهمیت این انتخابات در کشور ما بنا به دلایل بسیاری چندین برابر شده است که به صورت تیتر وار به برخی از آنها اشاره می کنم:
– قرار گرفتن کشور در شرایط پسابرجام
– شرایط ملتهب خاورمیانه
– عدم تعامل و سنگ اندازی های بسیار مجلس فعلی در مسیر دولت منتخب مردم.

وی افزود: با توجه به این، می توان اهمیت حضور حداکثری و تغییر ترکیب نمایندگان فعلی را به درستی درک کرد اگرچه عده ای از تحلیل گران فضای کنونی دانشگاه ها را سرد می دانند اما دانشگاه و دانشگاهیان و در راس این جریان دانشجویان در سال 92 که شرایط به مراتب سخت تر و تنگناها بیشتر بود نشان دادند که می توانند معادلات سیاسی کشور را برهم زنند. امروز نیز با توجه به بسترهایی که تکنولوژی محیا کرده حرکات دانشجویی دیگر در حصار فیزیکی دانشگاه محدود نیست و جمع های اندک دانشجویی می توانند با استفاده از این بستر موج های چند هزار نفری ایجاد کنند زیرا تجربه نشان داده که هرچه حضور مردم پررنگ تر باشد حاصل انتخابات به عقلانیت و اصلاح طلبی و اعتدال نزدیک تر خواهد بود.

در ادامه ی جلسه، سهیلا جلودارزاده، نماینده ی مجلس ششم در باره ی فضای حاکم بر کشور گفت: فضای فعلی جامعه ی ما به خاطر فشارهای مختلف آرام و ساکت به نظر می رسد اما باید توجه داشته باشیم انسان وقتی به حقیقتی می رسد این حقیقت را نمی شود از ذهنشان پاک کرد و وقتی مردم به اگاهی می رسد تحول جامعه ناخودآگاه انجام می شود و این اشتباه است که جامعه بخواهد با خشونت اصلاح شود. بلکه با قوه ی عاقله و گفت و‌ گو مشکلات حل می شود. امیدواریم که الگوی نسل جوان ما این بیت شعر باشد که «صد بار بدی کردی و دیدی ثمرش را / خوبی چه بدی داشت که یکبار نکردی». زیرا که یک انسان هم در تاریخ تاثیر گذار است همچنین ما اصلاحات را هم برای همین به حرکت در آوردیم که برایند افکار مردم صلاح و خیر و آبادی جامعه باشد. جامعه ای که همه در آن برابر باشند. اگر عده ای بخواهند عده ی زیادی را محدود کنند در این حالت یک عده ی کم نمی تواند مشکلات جامعه را حل کند. زیرا افراد وقتی در تصمیم گیری شریک باشند در اجرای آن هم مشارکت می کنند.

جلودارزاده افزود: تاریخ کشور ما زنان بزرگی داشته است که دارای فهم و شعور و نقش های مهمی در تاریخ و فرهنک و اقتصاد این کشور بوده اند، پس امروزه نباید با وجود این تاریخ و استعدادی که زنان در ۳۵ سال گذشته از خود نشان داده اند از حقوق اساسی خود محروم باشند، بلکه باید قوانین و نوع نگاه حاکمیت به زنان تغییر کند، باید شرایط برابری زن و مرد، مومن و فرد معمولی، ادیان مختلف و… در کشور ایجاد شود و از همه مهمتر برابری ۵۰ درصدی زنان است.

وی در ادامه در مورد علت محقق نشدن حقوق برابر زنان از نظر خود، گفت: مردان ایرانی حقوق زنان برایشان جا نیفتاده و ما ۳۵ سال است تلاش کردیم تا مانیفیست جمهوری اسلامی در مورد زنان که این جمله ی امام است را اجرا کنیم که فرمودند «زنان باید در مقدرات اساسی کشور مشارکت کنند»، که حتی در پاریس هم در صفوف نماز زنان هم ردیف اقایان قرار گرفتند، ولی بعضی آقایان تفکراتشان دیر تغییر می کند.

انتهای پیام

بانک صادرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا