خرید تور نوروزی

گزارش میدانی از روزهای تبلیغات در مرکز تهران

/ حال‌وهوای خیابان‌های مرکزی شهر در آستانه‌ی انتخابات /

از شروع مهلت تبلیغات کاندیداهای مجلس شورای اسلامی سه روز می‌گذرد. با این وجود و در فاصله‌ی کمتر از یک هفته‌ای به انتخابات، حال و هوای شهر اما نشانی از شور و حال انتخاباتی ندارد. خبرنگار انصاف نیوز در مرکز شهر تهران گشتی زده تا تبلیغات شهری کاندیداها را بررسی کند.

در فضای مجازی هم تبلیغات بعضی از کاندیداها حاشیه‌هایی به همراه داشت. از تبلیغات پرحاشیه و البته شاد غلامرضا تاجگردون در گچساران که بعضی کاربران آن را با جشن‌های 2500 ساله مقایسه می‌کردند تا عکس وحید اشتری که کنار عکس مرحوم طالقانی قرار گرفته و روی آن نقشی چاپ شده که در آن نوشته شده است: «مجلس عدالتخواه» سطح شهر اما روایت دیگری دارد. روایت بی‌تفاوتی نسبت به انتخابات.

روز اول: میدان فردوسی، خبری از انتخابات نیست

روز اول شروع مهلت تبلیغات کاندیداهای مجلس است. برای بررسی حال و هوای شهر خیابان ولیعصر تا میدان ولیعصر و خیابان نجات‌الهی و و میدان فردوسی را بررسی کردیم. خبری از فضای انتخابات در روز اول تبلیغات نمایندگان نیست.

تنها دو سری پوستر تبلیغاتی که در سطح شهر دیده می‌شود که یکی از آنها مربوط به یک نماینده و دیگری مربوط به لیستی چهار نفره منتسب به خانه‌ی کارگر بود. این لیست شامل علیرضا محجوب، رییس خانه‌ی کارگر سهیلا جلودارزاده، زهرا ساعی و محمدرضا بادامچی است که همه‌ی آنها پیش از این هم در دوره‌ی دهم مجلس شورای اسلامی جزو نمایندگان بودند. پوستر دیگرهم مربوط به مجید حاجی فرجی است.

در سطح این خیابان‌ها بنرهایی که معمولا برای نصب تبلیغات انتخاباتی تعبیه می‌شود دیده نمی‌شود. پوسترهایی که وجود دارد عموما کنده شده در بعضی موارد روی پوستری که سعی شده کنده شود و از جای چسب آن به دیوار چسبیده‌اند پوستر دیگری نصب شده است.

برای این تبلیغات محدود هم به خیابان‌های اصلی اکتفا شده است، در خیابان‌های فرعی منتهی به این خیابان‌ها حتی پوستری هم دیده نمی‌شود. از یکی از رهگذران می‎پرسیم که آیا شاهد تبلیغات در این مناطق بوده یا خیر می‌گوید: «من از ظهر که اینجا رد شدم، پوسترهای تبلیغاتی را دیدم اما ندیدم که کسی تبلیغ خاصی کند یا در حال چسباندن عکسی چیزی باشد.»

روز دوم: تا میدان انقلاب، بنرهای بدون تبلیغ

در دومین روز از انتخابات مجلس یازدهم، همچنان شور انتخاباتی میان مردم و رهگذران خیابان دیده نمی‌شود. برای پیدا کردن نشانه‌هایی از انتخابات چهارراه کالج را به طرف میدان انقلاب می‌رویم، زیر پل حافظ بنری بدون تبلیغ را باد روی زمین رها کرده و رهگذران بدون هیچ توجه از کنار آن عبور می‌کنند و می‌روند.

به سمت ولیعصر مسیر را ادامه می‌دهیم اما تک و توک روی دیوارهای خیابان پوسترهای تبلیغاتی چسبیده شده، بعضی از پوسترهای روی دیوار نشان آن دارد که سعی بر کندن آن شده است.

 

پوسترهای تبلیغی مجید حاجی فرجی از پل حافظ تا چهارراه ولیعصر تنها پوستر تبلیغاتی است که دیده می‌شود و باقی آن را یا باد باعث کنده شدنش بوده و یا رهگذران، روی بنرهای تبلیغاتی مستقر در خیابان هم هنوز تبلیغی چسبانده نشده است. اما کمی جلوتر یعنی از چهارراه ولیعصر به سمت انقلاب تعداد پوسترهای تبلیغاتی بیشتر شده است، پوستری از خانه‌ی کارگر با تبلیغ مشترک محمدرضا بادامچی، سهیلا جلودارزاده و علیرضا محجوب و زهرا ساعی دیده می‌شود.

روی بعضی از بنرهای تبلیغاتی به تعداد محدود پوستر چسبیده ولی بعضی از آنها را رهگذران پاره کردند، جلوتر می‌روم، در بخش کتاب فروشی‌های خیابان انقلاب هیچ خبری از پوستر تبلیغاتی نیست اما گاهی با وجود باد شدید تکه‌ پاره‌های پوسترها را تا وسط خیابان می‌برد.

به میدان انقلاب می‌رسیم اینجا چند بنر دور میدان مستقر است و روی همه‌ی آنها تبلیغاتی از محمد علی وکیلی وجود دارد و روی بخشی از مجسمه‌ی میدان هم تبلیغات آیت‌الله مصباحی‌مقدم از کاندیداهای خبرگان دیده می‌شود.

روز سوم: خیابان جمهوری، نصب هرگونه آگهی پیگرد قانونی دارد

26 بهمن ماه روز سوم مهلت انتخاباتی کاندیداها است. حال و هوای شهر به نظر تغییر چندانی نداشته است، به جز یکی دو پوستر تبلیغاتی که به پوسترهای قبلی اضافه شده است. برای بررسی وضعیت انتخابات در سطح شهر این بار سری به خیابان جمهوری زدیم.

خیابان جمهوری، مثل همیشه شلوغ است. مغازه‌های الکتریکی، لباس‌فروشی و فروش و تعمیر موبایل مثل هر روز دیگری محوریت اصلی خیابان هستند. تک و توک پوسترهای پاره شده یا تازه نصب شده‌ای مربوط به همان کاندیداهای قبلی در خیابان دیده می‌شود. تعداد این پوسترها از خیابان انقلاب و میدان ولیعصر و میدان فردوسی هم کمتر است.

کنار یکی از مغازه‌های فروش لوازم خانگی و روی ستونی بزرگ با خط درشتی نوشته شده است: «نصب هرگونه آگهی پیگرد قانونی دارد.» درست زیر همین جمله آگهی تبلیغاتی یکی از کاندیداها نصب شده است. از صاحب مغازه می‌پرسم این جمله را او نوشته است یا خیر می‌گوید: «نه من ننوشتم اما حتما دلیلی دارد که نوشتند.» می‌پرسم با وجود این جمله چطور روی آن آگهی چسبانده‌اند؟ می‌گوید: «واسشون مهم نیست. یعد اینها می‌خواهند قانون تصویب کنند.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا