در حوزههای انتخابیه غیررقابتی چه میتوان کرد؟
یک فعال سیاسی اصلاحطلب معتقد است: در حوزههای انتخابیه که رقابت تنها بین یک جریان سیاسی وجود دارد هم به نظر میرسد مشارکت در چنین شرایطی حداقل میتواند انتخاب بین گزینه بد و بدتر باشد و همین معادله برای کسانی که فکر میکنند کاندیداهای مورد نظرشان حضور ندارند لازم است چرا که بالاخره تأثیرگذاری خود را خواهند داشت.
محمدجواد حق شناس در روزنامه ایران نوشت: سؤالی که مطرح میشود این است که وظیفه مردم نسبت به صندوقهای رأی چیست؟ در پاسخ باید گفت در جایی که رقابت وجود دارد طبیعتاً وظیفه مردم همچنان شرکت در انتخابات است.
قطعاً حضور مردم در پای صندوقهای رأی یک ضرورت است و قهر کردن هیچ معنا و مفهومی ندارد. اما در حوزههایی که رقابت تنها بین یک جریان سیاسی وجود دارد هم به نظر میرسد مشارکت در چنین شرایطی حداقل میتواند انتخاب بین گزینه بد و بدتر باشد و همین معادله برای کسانی که فکر میکنند کاندیداهای مورد نظرشان حضور ندارند لازم است چرا که بالاخره تأثیرگذاری خود را خواهند داشت.
در ارتباط با حوزههایی که گفته میشود، تکلیف انتخابات از قبل روشن است و اصلاً رقابتی در آن وجود ندارد به نظر میرسد که بهترین کار این باشد که اختیار را به خود مردم واگذار کنیم. به افرادی که صاحب رأی هستند پیشنهاد میکنم که بنشینند و حضور در پای صندوقهای رأی و هزینهای که به شرط عدم حضور برای کشور ایجاد میشود و آسیبهایی که از این بابت به جامعه وارد میشود، یا حتی فایدههایی که از عدم حضور آنان در انتخابات به ذهن متبادر میشود، سبک سنگین کرده و رفتار معقول و دقیقی را در دستور کار خود قرار داده و بهترین تصمیم را اتخاذ کنند.
متأسفانه وقتی فضای دوقطبی در کشور از سوی جریانهای سیاسی ایجاد میشود این نگرانی را به دنبال دارد که به جای رقابتهای منطقی شاهد فضای تقابلی و تخریب و ایجاد شکاف باشیم که حتماً آثار سوئی را به همراه خواهد داشت.
انتهای پیام
متاسفانه با اینکه می دانم عدم حضور در انتخابات چقدر می تواند به مملکت و خودمان لطمه وارد کند و پیامدهای مخرب آن را برای آینده به خوبی دریافته ام ولی هر کار می کنم دلم برای شرکت در انتخابات رضایت نمی دهد.