جنجال تصاویر زیارت نامتعارف بقاع متبرکه و لیسیدن ضریح!
یحیی کمالیپور، نائب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس درباره برخی رفتارهای نامتعارف در زیارت بقاع متبرکه گفت: پیگرد قضایی این موضوع منعی ندارد؛ هرچه که موجب تشویش اذهان عمومی و یا عبور از خط قرمزها باشد قطعا قابل پیگرد قضایی خواهد بود.
به گزارش ایسنا، یحیی کمالیپور در واکنش به برخی رفتارهای نامتعارف در زیارت بقاع متبرکه با توجه شرایط فعلی کشور در زمینه ویروس کرونا گفت: در کشور ستادی برای مبارزه با این ویروس کرونا تشکیل شده است، دستگاهها موظف هستند برای جلوگیری از هرگونه تشتت آراء و تشتت افکار در این باره صرفا از دستورالعملهای این ستاد تمکین کنند.
وی افزود: هر گونه اقدام و حرکتی که در فضای مجازی بخواهد مصوبات این ستاد را زیر سوال ببرد حکم عمل به عکس این مصوبات را دارد، همه مردم در کشور باید از این مصوبات تمکین کنند، قطعا نگاه مراجع محترم تقلید و علما محترم نیز بر این است که از قانون تبعیت شود و شخصی هم مواضع غیرقانونی را قبول نمی کند.
نایب رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس تصریح کرد: هرگونه اقدامی که به سوء استفاده و عدم توجه به دستورات این ستاد منجر شود منع قانونی دارد و میتواند قابل پیگرد قضایی قرار گیرد، در چنین شرایطی که کشور با بحران رو به رو است همه باید برای برون رفت از بحران به ستادها و مراجع قانونی کمک کنند؛ هرگونه تخطی از قوانین پیگرد قانونی خاص خود را داشته و دستگاه قضایی نیز وظیفه پیگیرد دارد.
کمالی پور در پاسخ به این سوال که انتشار تصاویر زیارت نامتعارف ضریح حرمهای متبرکه می تواند به دلیل تشویش اذهان عمومی، اشاعه خرافات و ترویج طرق انتقال ویروس مورد پیگرد دستگاه قضا باشد یا خیر؟ اظهار کرد: منعی ندارد هرچه که موجب تشویش اذهان عمومی و یا عبور از خط قرمزها باشد قطعا قابل پیگرد قضایی خواهد بود.
اخیرا پس از شیوع ویروس کرونا در کشور نهادها و دستگاه های مرتبط از مردم خواستند که برای جلوگیری از شیوع بیشتر در منازل خود بمانند و از شرکت در تجمعها و اماکن عمومی پرهیز کنند، این شرکت در تجمعها خود میتواند شرکت در نمازهای جمعه و زیارت بقاع متبرکه را شامل شود، اما در پی این موضوع عدهای با راهاندازی یک چالش در فضای مجازی تصاویری را از زیارت نامتعارف ضریح این بقاع متبرکه منتشر کرده و مخالفت خود را اینگونه با توصیههای بهداشتی نهادهای مسئول ابراز کردند.
عصر ایران نیز در گزارشی نوشت: وقتی تولیت حرم حضرت معصومه (س) – آیت الله سید محمد سعیدی – در پاسخ به درخواستهای مکرر متخصصان و مردم برای تعطیلی موقت حرم میگوید که مردم در اینجا شفا میگیرند و باید بیایند و با قوت هم بیایند و وقتی مشاور ایشان کرونا در قم را به دشمنان نسبت میدهد و میگوید میخواهند با این کار از قم انتقام بگیرند، مشخص است که افراد نادانی تحت لوای دینداری و حب اهل بیت (ع) مقابل ضریح حضرت معصومه(س) و پنجره فولاد حرم حضرت امام رضا(ع) بایستند و جلوی دوربین موبایل ضریح را لیس بزنند تا مثلاً علاقه خود به اهل بیت (ع) و دروغین بودن احتمال انتقال کرونا در این اماکن را ثابت و صد البته زمینه وهن دین و باورهای مذهبی مردم را فراهم کنند.
در این میان باید به نیکی از تولیت حرم حضرت امام رضا (ع) – آیت الله احمد مروی – یاد کنیم که صراحتاً اعلام کرده اند: در پی ورود ویروس کرونا به کشور و امور بهداشتی پیرامون آن، در حوزه حرم مطهر امام رضا(ع) تابع نظر وزارت بهداشت هستیم.
انتهای پیام
شاید کرونا “تبعیت از قانون ” را به این سرزمین باز آورد !
به نظر من که یک متخصص علوم تجربی هستم آزمایش و سعی و خطا نقش مهمی در رد و قبول فرضیات علمی دارند. لذا افرادی معتقد که اقدام به اینکار نموده اند ناخودآگاه اساس علوم تجربی را پذیرفته و خواسته اند نشان دهند که با این عمل مبتلا به ویروس کرونا نخواهند شد. همانطور که دو محقق استرالیایی با خوردن باکتری هلیکو پیلوری و ابتلا به زخم معده توانستند نقش این باکتری را مشخص کنند و جایزه نوبل بگیرند. ولی نکته ظریف در آنجاست که باید اصول انجام صحیح آزمایش رعایت شود. لذا باید شرایطی فراهم شود تا اولا از آلوده بودن سطح مورد نظر برای لیسیدن به ویروس مطمئن شویم و سپس فرد مزبور را برای انجام آزمایش انتخاب کرده و بعدا مشخص شود که ایا وی به بیماری مبتلا شده است یا خیر؟ اگر نتیجه منفی بود باید تست های تکمیلی با افراد داوطلب و معتقد بیشتری انجام شود. در اینصورت اگر افراد به بیماری کرونا مبتلا نشدند یکی از بزرگترین دستاوردها در زمینه بیماری های واگیردار خواهد بود که می تواند پیروزی قاطعی برای دینداران هم تلقی گردد.