خرید تور نوروزی

قم در قرنطینه: مرگ اندیشی کرونایی

عرفان جعفری در یادداشت ارسالی به انصاف نیوز با عنوان «قم در قرنطینه: مرگ اندیشی کرونایی» نوشت:

شیوع ویروس کرونا در قم برای اولین بار سبب این شده که نهادهای رسمی، تصمیم ساز و حاکم به این شهر به منزله خطر توجه کنند. در چنین شرایطی تجربه بازی سیاسی را می‌توان در یک دو گانه جست و جو کرد. نخست بیان این نکته که وضعیت ایران اکنون شرایطی استثنایی دارد. استثنا با این مقام که بحران به مفهوم پزشکی به تعبیر هابرماسی در جامعه ایرانی ریشه دوانده است و تصمیم گیران سیاسی پیوسته در وضعیت احتیاط قدم بر می‌دارند. دوم اینکه وضعیت حاضر نمودی غیر سیاسی دارد و همگان در شرایط شوک، ارتباطی سانسور گونه با همدیگر پیدا کرده‌اند.

اندیشمند سیاسی در شرایطی که بازگو شد، با در نظر گرفتن شیوع ویروس کرونا در قم به طریقی زیبایی شناسانه می‌تواند به امکان‌های صورتبندی سیاست در وضعیت‌های دیگر بیاندیشد. به بیانی هایدگری -آرنتی مرگ اندیشی کنونی ناشی از کرونا، راه را به سمت وضعیتی باز می‌کند که گشوده به دیگری است. این یعنی پدید آمدن وضعیتی سیاسی که سوژه خود بسنده دکارتی را با ناتمامی مواجه می‌کند و هستی پر از اضطرابی را روانه باز از داد و ستد آدمیان می‌کند که کاسبی‌اش نیاز به دیگری و شناسایی توسط دیگران را پیدا می‌کند. قرار گرفتن سوژه در روابط بینا فردی در شرایط کنونی ناشی از ترس مرگ گفت‌وگویی پیوسته را بین افراد برقرار کرده است. شرایط پیش روی قم و مارک خطر زدن بر پیشانی‌اش امکانی نو در تولید اضطراب‌هایی به وجه اگزیستنسیل و آمدن به میدان مشارکت است. اما این بار قرار نیست همه چیز در میدان‌های مشارکت آفریده شود بلکه ناظر بر این معناست که افراد و گروه‌های شناسایی نشده خطر قم را گوشزد کنند.

بازی سیاسی در شرایطی که قم در قرنطینه باشد گویی به دل این آوا را می‌دهد که شاید راهی برای دیده شدن و شنیده شدن قشرهای شناسایی نشده را فراهم می‌کند. مرگ اندیشی به وجه نه تراژیک بلکه مضطربانه می‌تواند شرایط استثنایی کنونی ایران را به سمت پدید آمدن عرصه عمومی پیش ببرد. اضطراب مثل غم نیست که یک پایش درون خانه و خانه نشینی باشد بلکه همواره هیجانی مردد را همراه خود دارد و پیوسته ممکن است همچون گاز فرار باشد و انفجاری را زمینه سازی کند. تجربه بی قم بودن امکان زیبایی شناسانه حذف دیگری نیست، پیمودن مسیرهای موقت و بدیع با هم بودن است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. شاید به مطلب شما ربطی نداشته باشه ولی از صحبت های دکتر ملک زاده ناخودآگاه بذهنم رسید مهندسان و کارگران چینی که در قم کار می کردند، دقیقا در کدامیک از صنایع قم کار می کرده اند؟ جز سایت هسته ای فردو؟! قم که تاسیسات صنعتی مهمی ندارد!

  2. دانشمند!با چه استدلالی میگی شیوع کرونا از قم بوده؟!
    روز۳۰بهمن اعلام کردند قم کشته داده در صورتیکه روز ۲۳بهمن یعنی یک هفته قبل، بیمارستان صابرین رشت بستری داشته.
    اینکه چرا بعد از چند روز کشته دادن در استان های مختلف خصوصا گیلان، اول قم را اعلام کردند موضوعی است که حتما باید دستگاههای امنیتی از خواب بیدار شده و بررسی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا