خرید تور تابستان

چالش تولید گوشت خوک در ایران توسط یک ارمنی

/گفت‌وگو با یک کارشناس و مدیر عامل اتحادیه دامداران/


زهرا منصوری، انصاف نیوز: مشکل یک ارمنی اصفهانی برای مجوز پرورش خوک همچنان ادامه دارد. یک عضو انجمن مخاطرات محیطی و توسعه پایدار می‌گوید کشور ایران با برخورداری از اقلیم چهار فصل محل مناسبی در خاورمیانه و جهان از نظر پرورش خوک و تولید گوشت خوک به شمار می‌رود و تولید گوشت خوک یک سرمایه‌گذاری زود بازده است. از سوی دیگر مدیرعامل اتحادیه‌ی دامداران کشور می‌گوید خوک وحشی در حد وفور در جنگل‌ها و مزارع پیدا می‌شود و در ایران شرایط پرورش همه‌ی موجودات وجود دارد.

با وجود اینکه نظر مراجع تقلید درباره‌ی پرورش گوشت خوک در ایران برای مصرف غیر مسلمان‌ها و صادرات مساعد است، اما «آرشالوس داوود»، ارمنی اهل اصفهان سال‌ها است درگیر اخذ مجوز برای پرورش خوک در ایران است، اگر چه او بیشتر روند گرفتن مجوز را طی کرده اما در نهایت به تایید سیدرضا تقوی نماینده‌ی ولی فقیه در وزارت جهاد و کشاورزی نیازمند است که هنوز موفق به اخذ آن نشده است [لینک]. پیگیری‌های خبرنگار انصاف نیوز نیز در این زمینه نتیجه‌ای ندارد و حجت السلام  والمسلمین تقوی حاضر به مصاحبه در این باره نشد. درباره‌ی شرایط آب‌‌وهوایی در ایران برای پرورش گوشت خوک  و همچنین صرفه‌ی اقتصادی، بازار مصرف و صادرات آن به خارج از کشور با محمدرضا محبوب فر، عضو انجمن مخاطرات محیطی و توسعه پایدار  و سعید سلطانی مدیر عامل اتحادیه دامداران کشور و به گفت‌وگو شده است. مصاحبه با آقای محبوب‌فر به صورت مکتوب انجام شده است.

کارشناس توسعه: در ایران زودبازده است

انصاف نیوز: ایران از نظر شرایط آب ‌و هوایی به غیر از موانع شرعی برای پرورش و صادرات گوشت خوک مناسب است؟

محمدرضا محبوب‌فر: کشور ایران با برخورداری از اقلیم چهار فصل محل مناسبی در خاورمیانه و جهان از نظر پرورش خوک و تولید گوشت خوک به شمار می‌رود. اکنون تحریم‌های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران منابع ارزی کشور را هدف قرار داده است و ایران از این نظر با بحران‌های مالی و اقتصادی رو به رو است. با توجه به اقلیم مناسب کشورمان پرورش خوک در ایران یک سرمایه گذاری زودبازده است که صادرات آن می‌تواند ارزآوری فراوانی برای اقتصاد کشور به دنبال داشته باشد. دامپروری در ایران یکی از بهترین سرمایه گذاری‌ها به شمار می‌رود و با عنایت به ویژگی‌های سازش با محیط و انعطاف پذیری خوک، تکثیر این حیوان بسیار آسان است. خوک در هر زایش سالانه می‌تواند تا هشت بچه به دنیا آورد و از این نظر یکی از فرصت‌های سرمایه گذاری در ایران پرورش خوک است. از طرف دیگر با توجه به اینکه بیش از 40 درصد پروتئین مصرفی در جهان از طریق گوشت خوک تامین می‌شود، با مصرف بالای گوشت خوک در کشورهای مسیحی می‌توان بازار هدف مناسبی را برای گوشت خوک متصور بود. حتی کشورهای همسایه ایران مانند روسیه و گرجستان بخشی از پروتئین مردم خود را از طریق گوشت خوک تامین می‌کنند و ایران می‌تواند بخش اعظم گوشت خوک تولیدی را نه تنها به کشورهای روسیه و گرجستان بلکه به کشورهای اروپایی نیز صادر کند.

به نظر شما در صورت تولید گوشت خوک آیا بازار مصرف در ایران برای اقلیت‌های مذهبی و همچنین صادرات آن به خارج از کشور صرفه‌ی اقتصادی دارد و چقدر می‌تواند اشتغال‌زایی کند؟

نظر اغلب علمای اسلام در زمینه پرورش خوک مساعد است و ایشان پرورش گوشت خوک به شرطی که فروش گوشت آن به غیر مسلمان باشد را کسب روزی حلال برشمرده‌اند. ضمن اینکه امروز بخشی از جمعیت کشور را اقلیت‌های مذهبی مانند مسیحیان و ارامنه تشکیل می‌دهند و بخشی از گوشت خوک تولید شده را می‌توان در داخل کشور به مصرف غیر مسلمانان رساند.

ایران اکنون یکی از صادر کنندگان عمده گوشت گاو و گوسفند در خاورمیانه و کشورهای آسیایی به شمار می‌رود. حال با توجه به نیاز داخل کشور به گوشت گاو و گوسفند می‌توان صادرات گوشت ایران را حول گوشت خوک قرار داد تا از این طریق نیاز داخل ایران تامین شود. حتی با توقف صادرات گوشت گاو و گوسفند از کشور و جایگزینی آن توسط گوشت خوک قیمت مصرفی گوشت‌های گاو و گوسفند در داخل کشور کاهش یافته و اقشار فقیر و آسیب دیده مردم کشورمان که تعداد آن هم کم نیست می‌توانند مصرف کننده گوشت گوسفند و گاو باشند و نیاز تغذیه‌ای خود را تامین کنند. با چنین نگاهی به تولید خوک در کشور ایران قطعا صادرات گوشت خوک به خارج از کشور صرفه اقتصادی خواهد داشت و علاقه‌مندان به حرفه‌ی دامپروری و دانش آموختگان  این رشته را می‌توان به سمت پرورش خوک و تولید بهداشتی و اصولی گوشت خوک هدایت کرد. ضمن اینکه پرورش خوک در ایران می‌تواند به عنوان صنعت جدید با سوددهی و اشتغال زایی بالا قلمداد شده و بخش اعظم بیکاری به عنوان یک معضل اجتماعی در کشور را از طریق ایجاد واحدهای پرورش و تولید گوشت خوک در مناطق مختلف کشور به ویژه استان‌های مرزی حل کرد.

راه‌اندازی چنین حوزه‌هایی چقدر در اقتصاد کشور تاثیر خواهد داشت؟

نیاز امروز کشور حمایت از صنعتگران و سرمایه گذاران بخش تولیدی است که در بحران مالی و اقتصادی که ایران با آن رو به رو شده است جهادگرانه و فداکارانه به فعالیت اقتصادی و تولیدی می‌پردازند. حمایت‌های همه جانبه‌ی دولتی باید به سمت ایجاد کسب و کارهای مولد و پربازده سوق پیدا کند. از جمله فرصت‌های سرمایه گذاری در ایران امروز که منابع ارزی کشور توسط آمریکایی‌ها و متحدانش هدف گیری شده است، سرمایه گذاری در بخش پرورش و تولید گوشت خوک است. چون صنعت پرورش خوک در ایران زود بازده با سوددهی بالا است، تاکنون سرمایه گذاران و صنعتگران بخش خصوصی کشور جهت پرورش خوک اعلام آمادگی کرده‌اند اما متاسفانه علی رغم گرفتن فتوا از مراجع تقلید، اخذ مجوزهای مربوطه با مخالفت‌های مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان و دیوان عدالت اداری رو به رو شده است و پیگیری‌های انجام شده تاکنون نتیجه بخش نبوده است. البته بر اساس اطلاعات دریافتی، تعدادی از صنعتگران و سرمایه گذاران بخش تولیدی کشور همچنان مصر به راه اندازی واحدهای پرورش و تولید خوک در نقاطی از ایران هستند. ایشان به دنبال اخذ مجوزهای قانونی طی مراحل رسمی از مراجع قانونی کشور هستند و به زودی مزارع پرورش خوک در کشور در راستای ارزآوری برای اقتصاد کشور ایجاد و به فعالیت می‌پردازند.

برخورداري اقتصاد جمهوری اسلامی ایران از منابع ارزی، رشد اقتصادی کشور، ایجاد فرصت‌های شغلی برای دانش آموختگان رشته کشاورزی و دامپروری، برخورداری از بهره اقتصادي و صادرات گوشت خوک در قالب فرآورده‌هاي گوشتی نظير سوسيس و کالباس به کشورهاي خاورمیانه، آسیایی و اروپایی از جمله اهداف پرورش دهندگان عنوان شده است. البته اگر در پرورش این حیوان اهتمام لازم درخصوص رعایت نکات بهداشتی و فنی صورت گیرد، می‌توان حتی قسمتی از کمبود گوشت و پروتئین کشور را تامین کرد، ضمن اینکه با توجه به رشد صنعت گردشگری در کشور و افزایش تعداد گردشگران و خارجیان مقیم ایران طی سال‌های اخیر، تولید و مصرف گوشت خوک در کشور و حتی استفاده از چربی‌های این حیوان در صنایع  شوینده و بهداشتی و بخش درمان کشور سخت مورد توجه سرمایه گذاران و صنعتگران کشور قرار گرفته است.

مدیرعامل اتحادیه: امکان پرورش هست اما بازار؟

سعید سلطانی مدیر عامل اتحادیه دامداران کشور هم در گفت‌وگو با انصاف نیوز درباره‌ی شرایط تولید گوشت در ایران برای صادرات می‌گوید: امکان پرورش خوک منهای بحث حرام بودن آن وجود دارد، ضمن‌ اینکه خوک وحشی هم که به آن گراز می‌گویند در حد وفور در جنگل‌ها و مزارع پیدا می‌شود. خوشبختانه شرایط آب‌ و هوایی در ایران برای همه‌ی موجودات وجود دارد، از این بابت مشکلی نداریم.

وی افزود: حالا اینکه یک کالا صرفه‌ی اقتصادی دارد یا خیر؛ باید قبل از تولید هر کالا بازاریابی شود و بدانند که خریداری برای آن وجود دارد و بعد تولید کنند، طبیعتا اینطوری بهتر است. اگر خریدار عمده‌ای در کشور نداشته باشد، عرضه شود و عرضه بیشتر از تقاضا باشد، بنابراین خود به خود از آن تولیدات سودی نخواهند برد. بحث این است اول باید بازار مصرف آن را بررسی کرد، زیرا اگر بازار مصرف آن داخل ایران باشد، بسیار کم است زیرا تعداد محدودی مثل ارمنی‌ها هستند که مصرف کننده‌ی گوشت خوک هستند. اما اگر بنا بر صادر باشد، آن دیگر یک مقوله‌ی دیگری است.

سلطانی تاکید کرد: وقتی که ما برای تولید گوشت بییشتر در کشور نیازی نداشته نباشیم، چه کاری است که موجود دیگری را در کشور پرورش داد و بعد بازار مصرف چندانی هم نداشته باشد. البته مجری کار سازمان نظام مهندسی کشور است و از ضوابط کار خبر ندارم، در آنجا کسانی که مجوز بخواهند را راهنمایی می‌کنند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. اشکال ندارد همانطور که ان هموطن ما برای مستضعفان امریکایی دل میسوزاند هموطن ارمنی ماهم سودای رساندن پروتئین مورد نیاز همدینانش است…..خوب بهتر از گوشت سگ است…..همان سوسیس کالباسی که درمنطقه تحت اقتدار…..تولید شد…

    9
    6
  2. لعنت خدا بر جماعتی که از پلیدی و رجس بدنبال کسب درامدند.کدام یک از علما توافق کرده اند؟ قرار بر کار اقتصادی باشه خیلی کارهای دیگر هم میشه کرد که پول سازه .اما مگر قراره موضوع بر قواعد و قاعده و شرع حکم کنه و یا بالعکس؟این طوری که جماعت پف یوز روشن فکر دارند عمل میکنند باید بریم به سمت زدن اشپز خانه شیشه و کراک چون پول سازه و افراد خیلی زیادی مشتری در دنیا داره.
    انصاف نیوز فکر نکن که با مصاحبه های خود داری گفتمان هرزه نگاری را عادی سازی و در جامعه ترویج میدی .مطمئن باش چند ساله داریم رصدمیشی و بزودی زود ان شا الله روش های کثیفت را با هماهنگی قوه قضاییه رو خواهیم کرد. شما هم همان جماعت مهاجری خبر انلاینی منافقی هستید که ظاهر سازی خوبی دارید و درونتون مانند خیلی از جماعت چپ و راست حزبی گندیده.
    پزشکیان باید فکری بحال شما بکنه که مانند شما تو چاه خیانتون نیوفته البته بعید میدونم ندونه دارید چکار میکنید

    14
    32
    1. سلام. متقاضی تولید مسلمان نیست. در گزارشی که سال گذشته در همین باره منتشر شد تعدادی از فتاوی منتشر شده است. ضمن اینکه وزارت کشاورزی غیر از یکی از مراحل، موافقت کرده‌اند

      12
      4
      1. جلواین خباثت راهمین اول بگیریدقوه قضائیه ورودکندخدای نکرده اگرکوچکتین انعطافی ببیننددیگرقابل حل نخواهدبوداین حیوان عین نجس وغیرقابل هرنوع انتفاعه

        9
        22
  3. به نظر من ایده پرورش خوک در ایران بسیار خوب است من امیدوارم در موارد دیگر هم ما سیاست های بهتری در پیش بگیریم .
    چند سال پیش در سفری به ایران متوجه شدم که مشروبات الکلی به وفور در ایران یافت می شود و به نظر میرسید که حتی بقالی ها هم اگر به شما اعتماد میکردند مشروب برای فروش داشتند و وقتی من می پرسیدم این مشروبات از کجا وارد میشود می گفتند به راحتی از ترکیه و سایر همسایگان ایران , حالا من فکر می کنم آ خر این چه کاری است که به کشور های همسایه سود برسانیم وقتی خودمان می توانیم با ایجاد میلیونها شغل جدید مشروبات الکلی برای مصرف داخل و جهان تولید کنیم و دیگر شاهد مرگ و میر ناشی از مصرف الکل سفیدنباشیم .

    27
    10
  4. دم چشمه شایدگرفتن به بیل چوپرشد…همی اول طرح این سوال وخباثت بازی بایدمردم حتی ارامنه ایران ومسولین قضائی واردکارشوندوالاباتولیداین موجودعین نجس آلوده مرض بارواحتمال سرایت آن به بازاروموادغذائی مشکلاتی درست کندکه اصلا قابل رفع ودفع نباشدا این حیوان حتی استفاده غیرخوراکی مثل روغن وپمادولوازم آرایش وخوراک دام وهرنوع استفاده دیگرشرعی نداردالآن جای دادزدن برسراین مقاله وگفتارپلیدوطرح آنست

    6
    17
  5. من تعجب می کنم چطور این مسئله را که برای سلامتی جامعه مهم است فقط از دید اقتصادی نگاه و بیان کردید در صورتی که اگر دلسوز ایران و ایرانی بودید هیچ گاه وج سلامتی و شرعی آن را فراموش نمی کردید .اگر جنبه اقتصادی یک موضوع به تنهایی می تواند جامعه ای را حفظ کند به طور حتم نمی تواند .همین بیماری کرونا با خوردن گوشت نجس و دیدن جنبه ی اقتصادی موضوع به چشم عده ای همچون شما انصاف نیوز بر دنیا تحمیل شد .

    10
    17
    1. انشا الله خلاف شرعهای موجود مثل ربای بانکی ، رشوه و فقر حل بشه. اینکه فعلا انجام نشده اصلا و به اندازه آنها در دین اسلام مهم شمرده نشده:
      گر حکم شود که مست گیرند
      در شهرهر آنچه هست گیرند

      15
      5
  6. سلام
    با مجوز تولید گوشت خوک و صرفه اقتصادی آن
    نفر بعدی میخواهد مشروب تولید کند برای صادرات آن هم خوب است
    صرفه اقتصادی دارد
    و نفر بعد
    هدف هم وسیله را توجیه نمی کند
    تولید فاحشه هم خوب است
    ادامه بدهید
    یک ارمنی برای احکام شرعی شما تصمیم گیری می کند
    خوش بحالتان

    10
    27
  7. خوک چهره ای زشت و صدایی گوشخراش و شیطانی داره و از خوردن کثافت خودش هم ابایی نداره در ضمن در ابتدا هم در دین مسیحیت هم مانند اسلام و یهودیت ممنوع بوده

    10
    21
  8. خاک بر سرتان .من حتی تو موبایل عکس خوک رو هم نمیتوانم نگاه کنم اونوقت شما میخواین مملکت رو به بهانه واهی خوک دانی کنید؟حیوانی نجس و خبیث .اگر ارامنه خوک میخواهن برن ارمنستان و خوک بخورن یا دولت براشون وارد کنه والسلام.

    10
    19
  9. ایران جایی برای تولید این حیوان خبیث نیست.عزیزان ارمنی اگه خوک میل دارن تشریف ببرن بیرون ایران بخورن.یا این که دولت وارد کنه براشون.اگه اصفهان به این کثافت آلوده بشه انگار کل ایران آلوده شده و ما این کار رو هرگز قبول نمیکنیم.

    4
    17

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا