خرید تور نوروزی

تاملی در مدیریت اشرار

سلمان کدیور در کانال تلگرامی خود نوشت:

«تاملی در مدیریت اشرار

سوال : به نظرشما مهم ترین اتفاقی که میتواند باعث شود برخورد دستگاه قضا با عدالتخواهان و افشاگران فساد بیش از پیش به عدالت ومعیارهای اسلامی نزدیک شود چیست؟.

پاسخ: اصلا باید پرسید چرا باید با عدالتخواهان برخورد صورت بگیرد! کسانی که مصلح اجتماعی هستند کسانی که درد های اجتماع و نقایص حاکمیت و مشکلات حکومت را سر دست میگیرند، فریاد میزنند و آنها را کارشناسی و تحلیل میکنند و درمعرض آسیب شناسی قرار میدهند و جامعه را انذار میدهند اصلا چرا باید با اینها برخورد شود که حالا ببینیم که این برخودها عادلانه هست یا نه؟

آن چیزی که ما در سیره ائمه معصومین میبینیم این است که حضرت امیر به مالک می فرماید که منتقدین خودت را مشاور قرار بده و چاپلوسان را دور کن. حالا ماجرا عکس شده. عدالتخواه آمر به معروف و ناهی از منکر است. چرا باید با او اصولا برخورد شود؟ .

میدانیم که جایگاه امر به معروف و نهی از منکر در احادیث در بقای یک حکومت چقدر مهم است و چقدر حدیث داریم که اگر در جامعه ای امر به معروف و نهی از منکر برچیده شود اشرار بر شما مسلط میشوند.

بعضی ها فکر میکنند اشرار همین افراد چاقوکش و معتاد و دله دزد …. هستند، نه اینها اتفاقا مستضعف هستند، اما به تعبیر پیامبر، اشرار یک جامعه همان اغنیا و سرمایه داران هستند، “شرور امۀ اغنیاء” اگر میگویند که اگر امر به معروف و نهی از منکر را ترک کنید اشرار برشما مسلط میشوند یعنی همین وضعی میشود که امروز شاهد آن هستیم، ببینید تفکر سرمایه داری، تفکری که هر کس به هر میزانی از حقوق و موهبات اجتماعی میتواند برخوردار باشد که دسترسی اش به منابع سرمایه بیشتر باشد. هر کسی در چینش قدرت میتواند پیشرفت کند که به الیگارشی های سرمایه داری چه مذهبی چه غیر مذهبی متصل باشد و این اتفاقی که در جمهوری اسلامی افتاده است از نادیده گرفتن امر به معروف و نهی از منکر و نتیجه تسلط اشرار است.

اینکه ما میبینیم در برخی از گلوگاه های مدیریتی، اشرار هستند که کشور را مدیریت می‌کنند، اشرار هستند که تصمیم گیری و امضا میکنند برای وضعیت اقتصاد و فرهنگ و… بخاطر این است که یک حق باطلی به وجود آمده است که ما میتوانیم با کسی که کشور را آسیب شناسی میکند و انذار می‌دهد، فریاد می زند بر سر مسئولین و حاکمان، می توانیم به بهانه حفظ امنیت و با برچسب هایی مثل تشویش اذهان عمومی، تهیه خوراک برای بیگانه و تولید یاس و ناامیدی، با او برخورد کنیم.

مصاحبه با نشریه بسیج دانشجویی دانشگاه امیر کبیر تهران»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا