خرید تور نوروزی

پزشکیان: وقتی با آمریکا می‌جنگیم باید هزینه‌اش را هم بدهیم

سرویس سیاسی انصاف نیوز: مسعود پزشکیان، نماینده مجلس دهم و منتخب مردم تبریز در مجلس یازدهم درباره‌ی ترکیب مجلس آینده و فراکسیون اقلیت احتمالی آن به گفت‌وگو با انصاف نیوز پرداخت. او با تاکید بر اینکه راهیابی اکثریت جناح مقابل به مجلس اتفاق خیلی خوبی است، گفت «بیایند تا ببینیم اینها که ادعاهای فراوانی داشتند چه گلی به این مملکت خواهند زد این ادعاهایی که تا حالا داشتند و این هم ابراز می‌کردند که دولت و مجلس و نمایندگان ضعیف‌اند حالا اینها که قوی هستند بیایند تا ببینیم چکار می‌کنند.

او همچنین چالش‌ها برسر شکل بررسی بودجه‌ی امسال در مجلس را فاقد اهمیت می‌داند و می‌گوید باتوجه به مشکلات فراوانی که درحال حاضر با آن روبرو هستیم کار سختی است که با بودجه مملکت را اداره کنند و بودجه را بنویسند یا ننویسند در این شرایط فرقی ندارد. او همچنین توصیه می‌کند که یکی تحقیق کند و ببیند تاکنون بودجه‌هایی که در جمهوری اسلامی نوشته شده است در مجلس چه تغییراتی کرده که به کار مردم بیاید.

پزشکیان در بخش دیگری از این گفت‌وگو به امکان‌پذیر نبودن حل مشکلات اساسی چون رانت و فساد با سیاست‌ها فعلی پرداخته و می‌گوید که تنها راه ممکن ایجاد یک «سیستم داده» است و بعد تاکید می‌کند که سیستم داده همان fatf است که با آن مخالفند.

گفت‌وگو با مسعود پزشکیان را در ادامه بخوانید:

مسعود پزشکیان درباره‌ی انتقادات به مجلس درمورد بودجه‌ی امسال و اینکه در قیاس با مجلس ششم بعد از انتخابات بنظر می‌رسد که کار را به‌نوعی رها کرده‌اند، گفت: چیزی که اینها از بودجه می‌خو‌اهند چیز بی‌ربطی است، اینهایی که بودجه را نوشته‌اند، مثلا اگر نمی‌نوشتند چه اتفاقی می‌افتاد؟ الان هم بیخود چانه می‌زنند و بودجه‌ای که دولت نوشته را بهم می‌ریزند و در نهایت هم دولت آنچه خود می‌خواهد را عمل می‌کند. یکی تحقیق کند و ببیند تاکنون بودجه‌هایی که در جمهوری اسلامی نوشته شده است در مجلس چه تغییراتی کرده که به کار مردم بیاید. بنظر من این مسئله را نباید خیلی جدی بگیرند.

در مجلس نمایندگان بودجه را دستکاری می‌کنند و نتیجه این می‌شود که هم سیاست دولت بهم می‌خورد و هم آنچه نمایندگان گفتند را دولت عمل نمی‌کند. در نتیجه اگر کار هم مشکلی پیدا کند می‌گویند که ما می‌گفتیم نمی‌شود و شما پافشاری کردید! بنابراین من زیاد اعتقادی ندارم که مجلس در بودجه خیلی می‌تواند تاثیری بگذارد؛ بخصوص که امسال محدودیت‌ها جدی‌تر و بیشتر بود، یعنی کار سختی است که الان با بودجه مملکت را اداره کنیم؛ این روند به این آسانی‌ها درست شدنی نیست، چون الان نمی‌توانند نفت را بفروشند، مشکلات وجود دارد و از سوی دیگر هم که با کرونا درگیر هستیم، حالا بودجه را بنویسند یا ننویسند در این شرایط فرقی ندارد.

او در پاسخ به اینکه «در مجلس آینده باتوجه به ترکیب آن، که شاید از فراکسیونی که بعنوان حامیان دولت شناخته می‌شوند بیشتر از 15-16 نفر در مجلس نباشند، پیش‌بینی شما از فراکسیون اقلیت در مجلس آینده چیست؟» گفت: اینکه خیلی خوب است؛ این حرف‌هایی که اینها می‌گفتند مجلس فلان کند و بیسار کند را در مجلس آینده خودشان عمل کنند، بسم الله، شروع کنند! این گوی و این میدان. ببینیم اینها چکار می‌کنند و چه گلی برسر این مملکت می‌زنند.

این ادعاهایی که تا حالا داشتند و این همه ابراز می‌کردند که دولت و مجلس و نمایندگان ضعیف‌اند، حالا اینها که قوی هستند بیایند تا ببینیم چکار می‌کنند. اگر اینها توانستند مشکل بیکاری و فقر و رانت و دزدی و تورم و گرانی را حل کنند حق با آنهاست؛ ما هم دعای‌شان می‌کنیم و هم کمک‌شان می‌کنیم؛ اما اگر نتوانستند –که بنظر من نخواهند توانست- متوجه می‌شوند که بهتر بود بجای فحش دادن به کسانی که در خط هستند، کمک‌شان می‌کردند.

من تصور نمی‌کنم اینها یا هرکس دیگری بیاید می‌تواند مشکلات از جمله بیکاری و رانت و فساد را به همین سادگی حل کند. در رابطه با رانت و فساد همانطور که بارها گفته‌ام راهکار ایجاد «سیستم داده» است. داده، چپ و راست و مسلمان و کافر نمی‌شناسد. هرکسی پول اضافه بگیرد معلوم شده و با آن برخورد می‌شود. داده همان fatf است که اینها با آن مخالف‌اند. حالا می‌گویند ما اطلاعات را به امریکا و اروپا نمی‌دهیم –که البته هیچ ربطی ندارد- اما حتی اگر هم درست باشد و بگوییم ربط دارد بیایند اف‌ای‌تی‌اف مملکت را درست کنند؛ چرا اینها پولی که در این مملکت قاچاق می‌شود یا رانت می‌شود و طرف وامش را یا مالیاتش را نمی‌دهد، درست نمی‌کنند؟ اینها که می‌گویند با اف‌ای‌تی‌اف می‌خواهند ما را رصد کنند تا ببینند چکار می‌کنیم، چرا خودشان دزدها را در ممکت رصد نمی‌کنند؟ باید اینها را رصد کنند دیگر؛ یعنی اگر ما راست می‌گوییم بسم الله، برویم آنها که رانت می‌خورند، پول مردم را می‌خورند، مالیات نمی‌دهند و… را رصد کنیم. اینکه خیلی ساده و روشن است.

حالا بگوییم که اینها به این خاطر اینکه اعتقاد دارند اطلاعات ما را آمریکایی‌ها می‌خواهند، با اف‌ای‌تی‌اف مخالفند، ولی در این مملکت که اینهمه زمین‌خواری کردند، قاچاق می‌کنند و پول می‌خورند، اینهمه پول بانک‌ها را می‌خورند و می‌روند، حالا ما می‌گوییم یک نفر را پیدا کردیم که 10 هزار میلیارد خورده، شق القمر کردیم؟! اگر آن اف‌ای‌تی‌اف را پیاده می‌کردیم 10 هزار میلیارد که سهل است، اگر 10 میلیون یا 100 میلیون پول جایجا می‌شد همان لحظه مشخص می‌شد و یقه‌ی آن طرف را می‌گرفتند که تو این پول را کجا می‌بری؟! نه اینکه پول را بردند و حالا ما هنر کردیم و گفته‌ایم که «ما گرفتیم»، چه چیز را گرفتید؟ ردیف چهارم و پنجم را گرفتید.

در صورتیکه اگر در داخل کشور اف‌ای‌تی‌اف را داشتند، اصلا نمی‌شد از این کارها کرد. من دزد هم باشم به این راحتی‌ها نمی‌توانم دزدی کنم. اگر ما می‌خواهیم جلوی دزدی را بگیریم، باید همین مسائل علمی که در دنیا طرفش رفتند را بکار بگیریم، حالا می‌گوییم اینها ما را رصد می‌کنند، خب اطلاعات ندهیم، اما در داخل مملکت ما دزدها را رصد کنیم یا نکنیم؟ این مشکل کشور ماست و به نظرم، ما داریم راه را اشتباه می‌رویم و اینجا هم داریم اشتباه می‌کنیم. یا قصد این کار را نداریم؛ چون اگر قصدش را داشتیم که پیدا کردن چنین چیزی کاری ندارد.

اینها می‌دانند که با سیستم اف‌ای‌تی‌اف کسی نمی‌تواند پول را جابجا کند، خب اگر این را می‌دانند حداقل در داخل مملکت نگذاریم دزدها و گردن کلفت‌ها پول مردم را بخورند، بقیه‌اش پیشکش. این خیلی روشن است، اگر ما راست می‌گوییم اف‌ای‌تی‌اف را به داخل مملکت بیاوریم که دیگر کسی نتواند پول مردم را بخورد.

این نماینده‌ی مجلس در مورد فراکسیون اقلیت در ترکیب مجلس آینده توضیح داد: اقلیت در مجلس آینده بنظر من خیلی راحت‌ترند. الان اینهمه گفتند که «مگر فراکسیون امید چکار کرد؟»، اینها بیایند ببینیم چکار می‌کنند. 40 سال است در مملکت از این حرف‌ها می‌زنیم؛ ایراد ما این است که بجای اینکه مشکل را حل کنیم گیرهای‌مان را بدوش یکدیگر می‌اندازیم. فرقی نمی‌کند چپ بیاید یا راست بیاید، مشکلات به این سادگی قابل حل نیست. ما باید بپذیریم که وقتی با آمریکا می‌جنگیم هزینه‌اش را هم باید بدهیم، مرد و مردانه بایستیم و بگوییم. وقتی می‌جنگی بالاخره زخمی می‌شوی، کشته می‌شوی، تخریب می‌کنند و می‌زنند و نابود می‌کنند، ما می‌خواهیم بجنگیم و از آنطرف هم می‌گوییم هیچ تلفات هم ندهیم، مگر می‌شود؟ آن آدمی که می‌تواند چنین کاری کند، اصلا وجود خارجی ندارد. آمریکا که دارد با ما می‌جنگد و ما  از نظر قدرت نظامی از او بسیار پایین‌تریم، کلی هزینه می‌دهد؛ یعنی نمی‌تواند با ما بجنگد و هزینه ندهد، آنوقت ما می‌خواهیم بجنگیم و هزینه ندهیم؟! هزینه‌اش هم این است که در اقتصاد مشکل پیدا کردیم؛ در اقتصاد مشکل پیدا کردیم و حالا به همدیگر فحش می‌دهیم. این جنگ باعث شده که مشکلات اقتصادی پیدا کردیم و این هم بخاطر سیاستی است که داریم. اگر می‌خواهیم چنین نباشد پس بهتر است این سیاست را رها کنیم.

آنها که پرچم را پاره می‌کنند، اف‌ای‌تی‌اف را پاره می‌کنند و… بپذیرند که این مشکلات هم هست، بعد نگویند که ما گفتیم و اینها نکردند. نماینده بیخود نیاید پشت تریبون و بگوید که اقتصاد و دلار و… این‌گونه شد. دلار این وضعیت را خواهد داشت، هرکسی که می‌خواهد درستش کند بیاید ببینیم چگونه درستش می‌کند؛ اصلا امکان ندارد و این روند همچنان ادامه دارد.

پزشکیان در پاسخ به اینکه «یک سال از مجلس آینده مصادف با دولت روحانی خواهد بود، برای آن یکسال اگر فراکسیون اقلیتی شکل بگیرد، چه‌کارهایی می‌تواند بکند؟» گفت: الان نمی‌توانم قضاوت کنم، اما در فراکسیون اقلیت آنچه که من به آن معتقد بودم این بوده که آدم باید بدنبال حق برود و منصفانه برخورد کند. من از الان کسی را محکوم نمی‌کنم و به کسی هم تهمت نمی‌زنم. آنچه که می‌گویم این است، این تیمی که آمده با تیمی که رفته هیچ فرقی نمی‌کند، ممکن است بدتر عمل کند و بهتر نه. اگر تندروی کند وضعیت را بدتر خواهد کرد. حداقل این تیم یک مقدار مسئله را کمتر دامن می‌زد اما اگر اینها بخواهند تندروی کنند و به این مشکلات دامن بزنند، وضیت اقتصادی مردم، اشتغال مردم، کارخانه‌ها و تولید مشکلات بیشتری پیدا خواهند کرد. یعنی با تندروی و دعوا کردن مشکل حل نمی‌شود و باید با منطق و علم و عقل با مسائل روبرو شد و جلو برویم. عقل و علم هم عدد و رقم است نه زور گفتن. اگر بخواهند کاری کنند که زور بگویند وضعیت مملکت را بدتر خواهند کرد. اینگونه نیست که ما زور بگوییم و آنهای دیگر بایستند و اطاعت کنند، معامله است؛ می‌زنند و می‌زنیم و در این زدن بیشتر طبقات پایین هستند که آسیب می‌بینند تا طبقات بالا.

هر بلایی که در این مملکت اتفاق بیافتد، آنها که پول و دارایی و ارتباطات خارجی دارند، مشکلات‌شان را حل خواهند کرد و کمترین صدمه را آنها خواهند خورد و بیشترین آسیب متوجه طبقات فقیر خواهد بود. آنها که زور می‌گویند و از مردم و فقرا حرف می‌زنند بهتر است مثل فقرا زندگی کنند و مثل آنها هم مطالبه و ادعا کنند.

او در پاسخ به اینکه «فکر می‌کنید بتوانید یارگیری کنید فراکسیون اقلیت قوی که عقلانیت بر آن حاکم باشد را شکل دهید؟»، گفت: من اصلا بدنبال این نیستم. هرکسی دنبال حق و حقوق مردم باشد ما می‌توانیم با آنها همراه شویم؛ هرکسی که می‌خواهد باشد. هرکاری از دستمان بر بیاید را انجام می‌دهیم. در مجلس هشتم هم در اقلیت بودیم ولی در همان جا هم کارهایی که از دست‌مان برآمد را انجام دادیم؛ در بهداشت و درمان یا حوزه‌هایی که لازم بود، حرف‌مان را زدیم. الان هم همان است و فرقی نمی‌کند؛ ما راهمان را می‌رویم و رسالت‌مان را انجام می‌دهیم و هرچه پیش بیاید و خواست خدا باشد، به همان راضی و قانعیم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. قبلا عملکرد تندروها را دیده ایم و برای هفت پشتمان بس بوده است.
    در کوتاه مدت شاید خود شیرینی کنند ولی در بلند مدت مملکت را نابود می‌کنند.
    به هر حال که چاره‌ی دیگری نیست.
    تو دل را به درد من اندر مبند
    چنین است راز سپهر بلند

    10
    1
  2. اینا دوره احمدی نژاد هم بودند اگر عرضه داشتند تو این مدت مشخص بود اصلاحطلب و اصولگرا فرقثی ندارند متخصص باید بیاید .
    نظارت استصوابی از بین برود

    9
    1
  3. تو هم که مثل جواد ذلیل حرف میزنی؟ نظام با آمریکا جنگ و دعوا داره نه ملت! ولی حکومت هزینه جنگ و دعوایش را بر دوش مردم گذاشته! همه دنیا حکومت دارند تا از کشور و ملت شون دفاع کند. ما هم حکومت داریم که ملت و کشور را فدای حفظ خودش می کند!

    13
    1
  4. واقعا راست گفت اگر اقتصاد پویا می خواهیم واگر رفا ه و آسایش می خواهیم باید در سیاست …..تجدید نظر بنیادی کنیم .

    7
    2
  5. اولین وظیفه حاکم یک مملکت ۱– امنیت و آسایش و رفاه مردم خودش است ۲- …..

    گ امنیت و آسایش و رفاه مردم خودش است بعد…….

  6. سلام-آقای رضا پاشائی رئیس نیرو محرکه قطعات خودروئی کشور که در انتخابات مجلس از تبریز کاندید شده بود ورای نیاورد در روزنامه محلی استنان اعلام کرد رتبه صنعتی آذربایجان از رده دوم اوایل انقلاب در کشور به زیر رده بیست ویکم سقوط کرده و…عجیب است هیچکدام از مسئولین استانی وکشوری ونمایندگان اصلاح طللب واصول گرای استانی وغیر استانی تکذیب نکردند این یعنی اینکه مردم آذربایجان همچنان مرگ بر امریکا خواهند گفت اما می دانند این افت رتبه ربطی به امریکا نداشته بلکه نمایندگان محترم ادوار مجلس منطقه در چهل واندی سال گذشته همچنین استانداران وفرمانداران منتصب و….مقصرند دستاوردها را کسی منکر نیست آما آقای پزشکیان در یک سال تحصیلی فقط نمره انشائ ودیکته ونقاشی را نگاه نمی کنند باید نمره فیزیک وشیمی وریاضی و…بقیه را جمع کنند ومعدل کل را نگاه می کنند ما از نهج البلاغه حضرت علی (ع) اینگونه فهمیدیم شما چطور

  7. شما حتی حاضر نیستید رای خودتون رو شفاف کنید دولت شما مالیات از هنرمندان و… نمیگیره
    طوری حرف میزنی ۴۰ سال حرف زدن انگار یادتون رفته ۸ سال نخست وزیری میرحسین. ۸سال ریاست جمهوری هاشمی. ۸ سال خاتمی . ۷سال روحانی
    اوضاع مملکت نتیجه افکار نئو لیبرالهایی مثل شماست

    2
    2
  8. نه بابا دکتر! خیلی ناراحتم دکترجان! شماها که نوه هاتون تو لندن بدنیا می آن و دامادتون از خانواده شهدای امریکا هستش، بچه ها تو کانادا پزشکی می خونند با خانم بچه ها تشریف بردید لندن زندگی می کنید ، چقدر هزینه می دید وای دلم براتون شقه شقه میشه!! خیلی ناراحتم! یه نگاهی کن دکتر! استاندار و معاونینش در اصفهان کلن بچه ها فرستادن اونورآب و بعد خودشون اینجا!! دارن با امریکا مبارزه می کنن!! بدبخت ملت شریف ایران پرا هزینه نمی دن!!

  9. متاسفم واسه شما که اسمتون شده انصاف،فقط از رانت خوارا دزدا تجزیه طلبا و…….حمایت میکنین و متاسفانه مردم که البته حق دارن اصلا نمیدونن که خود شما که این خبر رو پوشش میدین دارین چه میکنین،حالا از طرف من به پزشکیان هم بگین برو کل اف ای تی اف رو بخون[…] من کار به راست و چپش ندارم ولی زمان برجام هم اگر میذاشتن امثال نبویان و زاکانی واقعا بگن به مجلس که چیرو امضا میکنن که البته اونم تو مجلس انفاقی واسش نیفتاد در اصل کار پنج نفر بود الان این نبود حال و روز ما ،ضمن اینکه خودتون هم جایی که باید مردم رو روشن کنین لال میشین ،لطفا اگر یه جو انصاف دارین که میدونم ندارین ریز خیلی چیزا مثل اف ای تی اف و این چیزارو توضیح بدین نه که برین با این [آقای به نظر من] وطن فروش همچین مصاحبه ای بذارین خودتون هم برین کامل اف ای تی اف رو بخونین و این هم به مردم بگین بیستو هشت ساله اقتصاد مملکت دست امثال پزشکیان و ایناست و اون قدر داره واسشون که نرن تو شغل خودشون ،قصه خیلی طولانی میشه واست بخوام باز کنم ولی لاغر یه کم خجالت بکشین.

  10. این آقای پان ترک اصلا هیچ سواد سیاسی ندارد و با این عقیده اش دوست دارد که ایران را دو دستی به امریکا و غرب گرایان تسلیم کند و اصلا هم واهمی ای ندارد که اینطور حرف می زند و قدرت ایران را که واقعی است را با قدرت هالیودی امریکا مقایسه می کند و نمی داند که اگر ایران با رویای این آقا تجزیه شود نه او می ماند و نه ما باید به او بگوییم که تاریخ را بخواند تا ببیند که خارجی ها در طول تاریخ چه جنایاتی با ما کردن و الان در منطقه چه جنایات را دنبال می کنند

  11. خدایا به ما ملت ایران قدرت فکر کردن عنایت فرما تا دیگر موجوداتی مثل این [شخص] را به عنوان اداره کننده امور خود انتخاب نکنیم. این شخص کسی بود که در پاسخ به چرایی قبول برجام گفت “دوستان تاییدش کردند برای همین بنده حمایت کردم (خیلی جزئی نقل به مضمون کردم) خاکش بر سر که نمیداند این آمریکاست که با دیگری کار دارد و هزینه مصالحه بسیار بیشتر از مقاومت است. نادان هایی مثل این اشکال را در خود ندانسته و همیشه بری از خطایند. نه اطاعت میکنند و نه شایستگی اطاعت دارند فقط حرف حرف حرف

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا