روحانی: ایران را خانهتکانی کنیم
رییس جمهوری با تأکید بر ضرورت و اهمیت حضور پرشور و یکپارچه ملت ایران در صحنههای مختلف تجلی اراده ملی در نظام جمهوری اسلامی، از آحاد مردم دعوت کرد تا یکبار دیگر با حضور گسترده و با نشاط خود در انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، دمکراسی، قدرت ملی و سرمایه اجتماعی کشور را افزون و اتحاد و اخلاق اسلامی را به نمایش بگذارند.
به گزارش سایت ریاست جمهوری، حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیأت دولت با اشاره به انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری گفت: ملت ایران در هفتم اسفند، آزمونی دیگر را پیش رو خواهد داشت و مطمئناً بار دیگر همچون سالهای گذشته که همواره در آزمونهای ملی سرافراز بوده، سربلند خواهد بود.
رییس جمهوری با بیان اینکه امروز به واسطه فضای بوجود آمده پس از برجام و رفع تحریمهای ظالمانه شاهد نشاط ویژهای در کشور هستیم، خاطرنشان کرد: حضور مردم در انتخابات، نشاندهنده حاکمیت ملی، استقلال کشور و تکیه نظام بر مردمسالاری است و در این شرایط هر چه حضور مردم در پای صندوق آرا پرشورتر باشد، نشان از اهتمام مردم برای تعیین سرنوشت خودشان خواهد بود.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه هیچکس نباید به هر دلیلی از شرکت در انتخابات و حضور پای صندوق آراء خودداری کند، افزود: خوشبختانه امروز فضای کشور، بسیار بانشاط است و جناحهای مختلف لیستهای گوناگونی را ارایه دادند و مردم پرشور در جریان تبلیغات انتخابات حضور دارند و نکته مهم این است که انتخاب در نهایت متعلق به مردم خواهد بود.
رییس جمهوری اظهار داشت: ما باید در آینده مجلسی را داشته باشیم که بتواند برای رونق اقتصادی در کشور و از بین بردن آثار رکود راهگشا باشد.
دکتر روحانی با تأکید بر اینکه امروز شرایط منطقه، حضور پرشور ملت ایران پای صندوق آراء را ایجاب میکند چرا که چشم همگان برای ثبات در منطقه به ایران دوخته شده است، گفت: ما نه تنها باید حافظ ثبات و امنیت کشورمان باشیم، بلکه برای ثبات و امنیت منطقه هم باید، قدمهای مهمی را برداریم.
رییس جمهوری خاطر نشان کرد: هر چه حضور و نشاط سیاسی مردم در انتخابات بیشتر باشد، قدرتنمایی ما در سطح جهان افزایش خواهد یافت و ما باید در هفتم اسفند قدرت ملی، دمکراسی و سرمایه اجتماعی را که عدهای سعی داشتند در سالهای گذشته آن را خدشهدار کنند، افزون کنیم، چرا که این سرمایه اجتماعی، پایهای برای بسیاری از پیشرفتها در آینده خواهد بود.
دکتر روحانی با بیان اینکه امروز راه برای بازسازی اقتصاد ایران اسلامی باز شده است، اظهار داشت: دستیابی به توسعه و پیشرفت و رونق اقتصادی، نیاز به این دارد که همه مسئولان و قوا در کنار هم قرار داشته باشند و حضور پرشور مردم در انتخابات میتواند، کمک شایانی در این مسیر کند.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه نباید تجمیع دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری و تعدد اسامی کاندیداها موجب خستگی مردم شود، از مردم خواست تا با صبر و حوصله پای صندوق آراء آمده و به کسانی که فکر میکنند برای رشد و پیشرفت کشور مفید بوده و اصلح هستند،رأی دهند؛ چرا که این وقت برای سربلندی و اقتدار نظام بوده و سرنوشتساز خواهد بود.
دکتر روحانی با بیان اینکه توصیه رهبری بر حضور همه واجدین شرایط پای صندوقهاست و ایشان، تمامی مراحل انتخابات را حقالناس دانستهاند، افزود: توصیه من به وزارت کشور ستادهای تبلیغاتی و استانداریها و فرمانداریها در سراسر کشور این است که کاملاً از آراء مردم به عنوان حق آنها و یک امانت حراست کند و همه عوامل اجرایی و نظارتی دست به دست هم داده و انتخاباتی بدون هرگونه شائبه را در امنیت کامل برگزار کنند.
رییس جمهوری انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری را اولین آزمایش بزرگ سیاسی دولت یازدهم برشمرد و اظهار امیدواری کرد که نتیجه انتخابات موجب افزایش نشاط در جامعه و پایهای برای تحرک کشور باشد.
دکتر روحانی با انتقاد از عدهای که در ایام تبلیغات انتخابات اخلاق اسلامی را کنار گذاشتهاند، گفت: فحاشی، تهمت و توهین هرگز در شأن ملت و مملکت ایران نیست و ارزش ندارد که بخواهیم بخاطر جابجایی یک کرسی در مجلس دولت و نظام را تضعیف کنیم، بلکه بجای توهین و تهمت باید اهداف و برنامههای خود را دنبال کنیم.
رییس جمهوری تأکید کرد: ملت ایران با رأی خود به بداخلاقان نشان خواهند داد، که تهمت، بددهنی، بی اخلاقی و شکاف در کشور را نمیپذیرند و مسیری که تا کنون برای اعتلای کشور پیمودهاند، ادامه خواهند داد.
دکتر روحانی ضمن ابراز امیدواری از اینکه دولت بتواند در آینده، امید و آرامش را در جامعه افزایش داده و مسیر رونق اقتصادی را مهیا کند، گفت: انتخابات باید مسیر احیاء اخلاق اسلامی باشد و آنچه باید به جهانیان نشان دهیم این است که متحدیم و اخلاق اسلامی را رعایت میکنیم.
رییس جمهوری خاطر نشان کرد: امیدوارم، هفتم اسفندماه با آراء مثبت و معنادار ملت ایران که راه آینده کشور را نشان میدهد، شاهد نشاط در جامعه بوده و بتوانیم به وظایفی که بر دوشمان است، به خوبی عمل کنیم.
باید ایران را خانهتکانی کنیم
در سخنرانی دیگری، رییس جمهوری با بیان اینکه جا دارد از تمام مذاکرهکنندگان هستهای تشکر کنیم، گفت: کسی به برجام با چشم بد نگاه نکند چراکه برجام افتخار تاریخ سیاسی ایران است.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، حجتالاسلام حسن روحانی در پنجاه و پنجمین سالگرد تاسیس شرکت هواپیمایی ایران ایر (هما) که در آشیانه انقلاب برگزار شد، با بیان اینکه امروز روز مبارکی نه فقط برای هما، بلکه برای ملت عزیز و بزرگ ایران است، گفت: خداوند به ما سعادت داده که همواره به اسلاممان ببالیم و به ایران بنازیم.
رئیس جمهوری با بیان اینکه چقدر زیباست نام اسلامی که سلام، صلح و تسلیم در برابر حق است، ادامه داد: چقدر زیباست ایرانی که تمام آن فرهنگ، تمدن، شجاعت، فناوری، علم و توانمندی است.
روحانی گفت: امروز برای ما حائز اهمیت است که همه تصمیم گرفتهایم نه تنها ناوگان هوایی کشور را بلکه ایرانمان را به تعبیری خانهتکانی و نوسازی کنیم.
او تاکید کرد: به دوستانی که کملطفی کردند میگوییم این دولت به جان مردم و آبروی مردم بسته است و امید ملت ایران است. مردم ایران یک بار در خردادماه سال ۹۲ امید آفریدند و بار دیگر در جمعه این هفته امید را خواهند آفرید.
رییس دولت یازدهم با تاکید بر اینکه ما ایرانی مقتدر و توانمند میخواهیم، گفت: ما ایرانی سربلند، سرافراز، بیش از آنچه در سالهای گذشته شاهد آن بودیم را باید در سالهای آینده شاهد باشیم.
روحانی ادامه داد: قدرت ایران تنها به نفت و منابع فیزیکی نیست، بلکه قدرت ایران به همت مردم ایران، علم و دانش و توانمندی این ملت آگاه و بزرگ است.
رئیسجمهور تاکید کرد: نباید با این مردم و ملت به گونهای سخن بگوییم که به فهم، عظمت و درک مردم توهین شود. این مردم دست استعمار را قطع کردند و در ۲۲ بهمن به مملکتمان استقلال دادند و از کشورشان صیانت کردند.
روحانی با تاکید بر اینکه مردم به خوبی کاندیدها را میشناسند، ادامه داد: مردم عزیز ایران با درک و فهمشان کاندید را برمیگزینند و نمیخواهد شماها با حرفهایی که جملات آن استعمارگران پیر و قدیمی و از کار افتاده را بزرگ میکنند و مردم ایران را کوچک میکنند به مردم بگویید، شما اشتباه میکنید.
رئیس جمهور با بیان اینکه از دیرباز ایران وسیله اتصال جهان و شرق به غرب بوده، گفت: این موقعیت ژئوپولتیک ایران تصادفی نبوده و از هزاران سال پیش این سرزمین، غرب را به شرق و شمال را به جنوب متصل کرده است.
او ادامه داد: قبل از اینکه جاده ابریشمی باشد، جاده اتصال ایران بزرگ و عزیز برای جهانیان به عنوان نقطه تعادل مطرح بوده است و این به خاطر جایگاه جغرافیایی ایران و تاریخی ایران بوده است و نه تنها ایران وسیله رفت و آمد شرق به غرب را فراهم کرده، بلکه این ایران بوده که فرهنگ بزرگ را اول به غرب و بعد به شرق و همه انسانهای فرهیخته جهان صادر کرده است.
رئیس جمهوری تاکید کرد: هرکجا اسلام از طریق ایران مطرح شد آن اسلام، اسلام واقعی و معتدل و امت وسط بوده است.
او گفت: شما میبینید اسلامی که از لابلای اشعار مولانا، حافظ، سعدی و فردوسی مشخص است و آن اسلام را مقایسه کنید با عدهای افراطی و آدمکش که جهان را به خطر انداختهاند.
رئیس جمهوری با بیان اینکه ایران نه تنها نزدیکترین راه غرب به شرق است و نه تنها تهران هاب هوایی منطقه خواهد بود، گفت: ایران نقطه انتقال فرهنگ و تمدن برای تمام ملتهای جهان خواهد بود.
او ادامه داد: قدرت ایران به این است که نقش خود را در اتصال جهانی بازیابد و حتماً باید در بخشهای مختلف جادهای، ریل و صنعت هوایی به جایگاه جهانی خود برگردد و شرکت هواپیمایی هما هم باید به جایگاه گذشتهاش و برتر از آن برگردد.
روحانی با بیان اینکه وقتی در فرودگاههای بزرگ جهان هواپیماها با آرم هما میبینیم افتخار میکنیم، اظهار داشت: باید به عنوان یک قدرت بزرگ هوایی در حملونقل مسافر و بار ظهور پیدا کنیم و این ظهور نزدیک است.
رئیس جمهور ادامه داد: تا کی مردم ایران توسط ایرلاینهایی که در همین دهههای اخیر و در جنوب خلیج فارس ظهور پیدا کردهاند، تحقیر شوند؟ تا کی مردم به دنبال آژانسهایی باشند که با ایرلاینهای بیگانه به نقاط مختلف جهان سفر کنند.
روحانی تاکید کرد: مسافران ایرانی باید سوار هواپیماهایی شوند که اینجا تعمیر و چک فنی شده و غذایش در اینجا تامین شده و خلبانانش از نیروهای باتجربه ایرانی و مهماندارانش هم مهمانداران مهربان و بااخلاق ایرانی هستند.
رییس کابینه دولت یازدهم با بیان اینکه از همه کسانی که یک پرواز ایمن و سلامت تلاش میکنند تشکر میکنیم، گفت: دو چیز برای من بسیار اهمیت دارد که این دو چیز سلامت و اخلاق است.
او افزود: وقتی در هواپیمای ایرانی سوار میشویم باید احساس کنیم در ایمنترین پرواز قرار گرفتیم و وقتی خلبان در این هواپیما حرف میزند باید اخلاق ایرانی بروز پیدا کند و وقتی در پرواز ایرانی هستیم باید شاهد رفتار و اخلاق ایرانی – اسلامی مهمانداران باشیم.
رییس جمهور کشورمان ادامه داد: شما میدانید که نوسازی ناوگان تنها یک بخش از بازسازی صنعت هوایی است و تمام بخشهای این صنعت باید بازسازی شود. برای ما هم افتخار است که صنعت هوایی کشورمان موجب اقتدار کشور میشود.
او با تاکید بر اینکه در بخش ژئوپولوتیک ایران را احیا کردیم، گفت: بار دیگر ایران از لحاظ صنعت هوانوردی جهان را از شرق به غرب و شمال به جنوب متصل میسازد.
رئیس جمهوری با بیان اینکه جا دارد از تمام مذاکرهکنندگان هستهای تشکر کنیم، گفت: کسی به برجام با چشم بد نگاه نکند چراکه برجام افتخار تاریخ سیاسی ایران است. از سال ۲۰۰۳ روز اولی که مذاکرات هستهای را آغاز کردیم، یکی از اهداف ما برداشتن حصر از روی صنعت هوایی ایران بود و در سال ۲۰۰۵ هم آمریکاییها اعلام کردند که تحریمهای تعمیر قطعات و امکانات فنی را برمیدارند. اما چند ماه پس از آن یعنی در اوت ۲۰۰۵ شرایط به قبل برگشت. البته بخشی از تحریمهای صنعت هوایی به موضوع هستهای برمیگردد و تحریمهایی مانند سوخت و ارائه سرویس و خدمات مشکلاتی هستند که در سالهای اخیر ایجاد شدند.
او با بیان اینکه در مذاکرات و توافق موقت ژنو مسئله سرویسهای فنی در صنعت هوایی ایران رفع شد و در نهایت موانع برای خرید هواپیما برداشته شد، گفت: آقای آخوندی و آقای پرورش تلاشهای زیادی قبل از برجام و بعد از آن انجام دادند و خوشحالم که در اولین سفر اروپایی بعد از برجام توافق کلی برای خرید هواپیما و نه هواپیمای دست دوم برای مردم ما فراهم شد.
رییس جمهوری با تاکید بر اینکه همه باید با اخلاق منصفانه سخن بگوییم، گفت: در یکی از رسانهها درباره خرید هواپیماهای جدید اینگونه نوشته شده بود که برجام شده تا هواپیمای نو خریداری کنند و پولدارهای ایرانی با این هواپیما دور دنیا را سفر کنند. من به آنها میگویم مسافرانی که به مکه، عتبات عالیات، مشهد میروند آنها چه؟ استاد دانشگاهی که با هواپیما برای تدریس به استانها میرود چه؟ آنهایی که برای انتقال بیمار به مراکز شهرها یا کشورهای دیگر به هواپیما نیاز دارند چه؟
روحانی تاکید کرد: در قرآن هم گفته شده که مرکب وسیله راحتی شما و همچنین وسیله فخر و جمال شماست و مسلمان باید به قرآنش متکی باشد.
او ادامه داد: در قرآن آمده است که ما برای شما مرکب قرار دادیم و مرکب تنها اسب نیست؛ چیزهایی است که الان به ذهن شما خطور نمیکند و بعد از آن هم خودرو، قطار و هواپیما آمد و بعدها هم چیزهای دیگری خواهد آمد.
رئیس جمهوری افزود: در قرآن آمده است که شما به آسمانها خواهید رفت اما با علم و دانش. و امروز همان که قرآن به ما وعده داده بود را شاهد هستیم و حداقل قرآن را بخوانید و با هواپیما در نیفتید.
وی با بیان اینکه فقط قرار نیست خریدار هواپیماهای ایرباس باشیم گفت: در سفر پاریس به رئیس شرکت ایرباس گفتم که تنها خریدار نخواهیم بود و بخشی از ایرباسها را ایران خواهد ساخت و قرار بر این است بخشی از بال و بدنه هواپیما به دست ایرانیان ساخته شود.
روحانی با بیان اینکه ناوگان هوایی ما بهترین خلبانها، بهترین تکنسینها، بهترین کادر هدایت و بهترین کادر فنی را دارد، گفت: دست تمام کسانی که تلاش میکنند تا هواپیمایی سالم برخیزد و بنشیند را میبوسیم.
رئیس جمهوری با بیان اینکه ما برای پیشرفت ایرانمان و برای رونق اقتصادی نیاز به ناوگان هوایی تازهنفس داریم، گفت: در قرارداد با ایرباس یک و نیم برابر صندلی موجود ناوگان هوایی، فراهم خواهد آمد.
روحانی ادامه داد: میدانیم که رونق اقتصادی، علمی–دانشگاهی در سایه ناوگان هوایی است و نیاز به علم و فناوری در همه رشتههای هوایی از جمله هوافضا داریم.
رئیس جمهوری ادامه داد: شرق، محل اقتصاد نوظهور، و غرب هم محل اقتصاد دیروز است. ایران هم اقتصاد امروز و فردا را با صنعت هوایی ایمن متصل میکند. هرچه که امروز در صنعت هوایی داریم، در سایه برجام و برجام را هم در سایه حماسه مردم در ۲۴ خرداد ۹۲ داریم. ما باز هم نیاز به حماسه و حضور مردم داریم و باید به توصیههای رهبر انقلاب گوش دهیم.
رئیس جمهوری در پایان گفت: روز جمعه ۷ اسفد انشاءالله در پای صندوقهای آرا گام دوم را برای قدمهای جدید برمیداریم.
انتهای پیام