خرید تور تابستان

توضیح معاون وزیر بهداشت درباره غسل اموات کرونا

معاون وزیر بهداشت گفت: در پاسخ به سوالی در خصوص نحوه گندزدایی آب ناشی از غسل اموات کرونا اظهار کرد: این اولین باری نیست که بیماران عفونی فوت می کنند. پیش از آن نیز مواردی وجود داشت اما به دلیل بروز ویروس کرونا پروتکل جدیدی برای تغسیل این اموات نوشتیم. نکته مهم آن است که فرد فوت شده یک انسان بوده و عضوی از یک خانواده است و به هیچ عنوان نباید نسبت به او بی حرمتی صورت گیرد. تاکید وزارت بهداشت بر رعایت موارد شرعی برای این اموات است.

به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا رئیسی در ارتباط ویدیو کنفرانسی با خبرنگاران ضمن تشکر از مردم برای شرکت در بسیج ملی مبارزه با کرونا گفت:امروزه غربالگری های ما به مرز ۷۰ میلیون ایرانی رسیده است. در این راستا بیش از ۸۰۰ هزار نفر از افراد دارای علامت را شناسایی کرده که ۴۰۰ هزار نفر از آنان در مراکز ۱۶ ساعته ما مورد ویزیت پزشکان قرار گرفته و در صورت نیاز برای بستری به بیمارستان ارجاع داده شدند.

در بازگشایی ها اولویت با مشاغلی است که ریسک کمتری دارند

وی با اشاره به گام اول فاصله گذاری اجتماعی که همچنان برقرار است گفت: در گام اول مراکز تولیدی و مراکزی که مایحتاج ضروری زندگی مردم را تامین می کردند باز بودند. اما برنامه برای گام دوم که از ۲۳ فروردین ماه در برخی استانها اجرایی می شود به این صورت است که صنوف مختلف بر اساس ریسکی که در روند انتقال بیماری دارند می توانند فعالیت خود را آغاز کنند. بر این اساس اولویت با مشاغلی است که دارای ریسک کمتری باشد. بر اساس طبقه بندی هایی که ستاد ملی مبارزه با کرونا انجام داده است این انتخاب صورت گرفته است.

وی افزود: در همین راستا قرار است به زودی سامانه ای را طراحی کنیم تا ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار صنعت و کارگاه در آن ثبت نام کنند و بر اساس پروتکل های ابلاغی در صورتی که مجاز به آغاز فعالیت شدند، کار خود را آغاز کنند.

مردم صنوف متخلف را به ۱۹۰ گزارش کنند

وی در خصوص مزایای این سامانه گفت: در این سامانه تعهد نامه الکترونیکی از متقاضیان اخذ می شود که آنها را ملزم به رعایت نکات بهداشتی می کنند. همچنین می توانیم برای هر صنعت و صنف به آدرس قید شده در سامانه پروتکل های بهداشتی را ارسال کنیم و مهمترین موضوع این است که می توانیم باکمک ۷ هزار و ۲۰۰ کارشناس بهداشت محیط نظارت قاطعی بر صنوفی که فعالیتشان را آغاز کرده اند داشته باشیم در این میان از مردم می خواهیم در صورت مشاهده هر گونه تخلف ازسوی صنوف آن رابه سامانه ۱۹۰ گزارش دهد.

کسب و کارهای پرریسک همچنان تعطیل
ترددهای بین استانی همچنان ممنوع

رئیسی در ادامه با تاکید بر این که در گام دوم فاصله گذاری اجتماعی همچنان صنوف و کسب و کارهای پرریسک مانند استخرها، تالارهای عروسی و … تعطیل خواهد بود، گفت: در این میان موارد دیگری همچون ممنوعیت تردد وسایل نقلیه در بین استان ها اجرایی است و در صورتی که هر تغییری در پروتکل ها اعمال شود آن را اطلاع رسانی خواهیم کرد.

نحوه دفع بهداشتی آب ناشی از تغسیل اموات کرونا

وی در پاسخ به سوالی در خصوص نحوه گندزدایی آب ناشی از تغسیل اموات کرونا اظهار کرد: این اولین باری نیست که بیماران عفونی فوت می کنند. پیش از آن نیز مواردی وجود داشت اما به دلیل بروز ویروس کرونا پروتکل جدیدی برای تغسیل این اموات نوشتیم. نکته مهم آن است که فرد فوت شده یک انسان بوده و عضوی از یک خانواده است و به هیچ عنوان نباید نسبت به او بی حرمتی صورت گیرد. تاکید وزارت بهداشت بر رعایت موارد شرعی برای این اموات است.

وی در ادامه با بیان این که تفاوتی میان یک فرد زنده مبتلا به کرونا و فرد فوت شده ناشی از کرونا وجود ندارد، گفت: البته فردی که زنده است و به این بیماری مبتلاست در صورت عدم رعایت موارد بهداشتی می تواند خطرات بیشتری برای اطرافیان داشته باشد؛ چرا که هم عطسه می کند هم سرفه می کند. اما یک فرد فوت شده هیچ کدام ازاین مسائل را ندارد.

رئیسی ادامه داد: دستورالعمل ها و استفتائات از مراجع اسلامی کاملا مشخص است و اموات کرونایی پیش از آن که روند تغسیلش آغاز شود برای چند دقیقه در محلول هیپوکلرید سدیم قرار داده می شود و پس از آن دیگر ضد عفونی شده است؛ به شکلی که آبی که برای تغسیل میت استفاده می شود مقادیر بسیار ناچیز از ویروس را داشته باشد. از سوی دیگر برای دفع بهداشتی آب ناشی از تغسیل در صورتی که مرکز به سیستم فاضلاب شهری وصل باشد آب در آن قسمت ریخته شده و در صورتی که این گونه نباشد این آب داخل چاهی جذبی ریخته شده و مقدار مشخصی هیپوکلرید سدیم به آن اضافه می شود.

وی افزود: شروع تغسیل اموات کرونا در شهر تهران یک اتفاق مبارک است و ما از آن استقبال می کنیم. در عین حال این موضوع را در نظر بگیرید که فردی ممکن است مبتلا به کرونا بوده و بی علامت باشد و به علت بیماری زمینه ای مانند سکته قلبی جان خود را از دست بدهد که از آنجایی که کسی از بیماری او مطلع نیست شست و شوی او به روش عادی صورت می گیرد. یا حتی افراد بدون علامت مبتلا به کرونا هنگام رفتن به دستشویی و دفع فضولات ممکن است اندکی ویروس را به فاضلاب انتقال دهند اما این موضوع چندان ایجاد نگرانی نمی کند.

احتمال اندک ابتلای افراد زیر ۲۰ سال به کرونا

وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص مباحث اپیدمیولوژی بیماری گفت: بر اساس بررسی های صورت گرفته به ویژه در طرح غربالگری، احتمال ابتلای افراد زیر ۲۰ سال به این ویروس بسیار کم است. ما در طرح غربالگری ۱۶ میلیون نفر از افراد زیر ۱۵ سال را مورد بررسی قرار دادیم واین موضوع به تایید رسید.

رئیسی ادامه داد: درغربالگری های ما تاکید ویژه ای بر غربالگری بیماران پرریسک مانند افراد دیابتی، مبتلا به فشار خون و غیره داشتیم. همچنین افراد بالای ۶۰ سال و مادران باردار را به طور ویژه در غربالگری هایمان شناسایی کردیم.

رئیسی ادامه داد: ۱۰ تا ۱۵ درصد بیماران بستری ما در بیمارستان ها میانگین سنی حدود ۵۰ سال دارند و میانگین سن فوت در میان مبتلایان بالای ۵۷ سال بوده است.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص چرایی تعدیل نیرو در برخی بیمارستان های خصوصی خاطر نشان کرد: به طور کلی در شرایط طبیعی نیز طی دو هفته تعطیلات عید مراجعه به بیمارستان ها کاهش می یافت؛ چرا که مردم از انجام اعمال غیر ضروری در آن مدت خودداری می کردند، اما اکنون با بروز بیماری کووید ۱۹ این روند همچنان ادامه داشته و از آنجایی که اکثر بیمارستان های خصوصی بیشتر در بخش جراحی های الکتیو یا غیر ضروری فعال بودند، مراجعه به آنها کاهش یافته و ممکن است تعدیل نیرو به این علت رخ داده باشد. اما نکته بسیار مهمی که وجود دارد این است که طبق دستوراتی که ستاد ملی مقابله با کرونا وضع کرده اگر شرایط بیماری کرونا در کشور به گونه ای پیش رود که تخت های فعلی کفاف بیماران را ندهد، بخش خصوصی باید به کمک بخش  دولتی آید.

پوشش بیمه ای درمان کرونا
هزینه های درمان اتباع خارجی

وی در ادامه در خصوص پوشش بیمه‌ای درمان کرونا در کشور گفت: این جزو افتخاراتمان است که اکثر مردم بیمه دارند و تمام هزینه‌های درمان این بیماری تحت پوشش  بیمه است به شکلی که ۹۰ درصد هزینه‌های بیمارستان را بیمه‌ها پرداخت می‌کند. از سوی دیکر طبق ابلاغ وزیر بهداشت اتباع خارجی و افراد کمتر برخودار که توانایی پرداخت ۱۰ درصد سهم حق بیمه خود را ندارند نیز می توانند هزینه‌ای پرداخت نکنند. امروزه هزینه این ۱۰ درصد فرانشیز بیماری که ۷ روز در بیمارستان بستری بوده است گاهی از ۱۰۰ هزار تومان نیز کمتر  می‌شود؛ این یعنی کمتر از ۷ دلار.

وی در ادامه سخنان خود در پاسخ به افرادی که گام دوم طرح فاصله گذاری اجتماعی را شکست خورده می‌دانند، اظهار کرد: چگونه این افراد می‌تواند بیش از آن که طرحی آغاز شود راجع به آن پیش بینی‌هایی ارائه دهند. اگر توانایی پیشگویی این موضوع را دارند از آنها می‌پرسیم آیا می‌دانید چه زمانی بیماری از کشور خارج می شود؟ به طور کلی در حوزه پزشکی و پیشگیری از بیماری‌ها دستور العمل‌ها بیشتر در راستای استاندردسازی و دریافت و ارائه خدمات است. به همین دلیل دستورالعمل تنها کفایت نخواهد کرد. در همین مدت گام اول فاصله گذاری اجتماعی دیدیم که عده‌ای بی واهمه به سفر رفتند و یا به خیابان‌ها آمدند؛ در حالی که دستور العمل‌های ما وجود داشت. برخی افراد به تعهدات اجتماعی خود پایبند نیستند، اما با این حال آمار کاهش ۹۰ درصدی ترددها در گام اول فاصله گذاری اجتماعی را نشان می‌دهد و همواره تاکیدمان ماندگاری مردم در منازل شان است.

وی افزود: در صورتی که تعداد تماس و مدت تماس افراد افزایش یابد، نگرانی‌هایمان نیز آغاز خواهد شد؛ چرا که شانس ابتلا به عفونت افزایش می‌یابد؛ اما در صورتی که مردم تنها برای کارهای ضروری از منزل خارج شوند این نگرانی کاهش خواهد یافت.

رئیس خاطر نشان کرد: از آن جایی که برخی از افراد که به این بیماری مبتلا می‌شوند بدون علامت هستند، این امکان وجود ندارد که بتوانیم همه را شناسایی کنیم. اما در صورتی که افراد دارای علامت شناسایی شوند می‌توانیم با اقدام به ایزوله کردن آنها در نقاهتگاه‌ها، بیمارستان‌ها یا در منازل به کنترل زنجیره انتقال بیماری کمک کنیم.

افرادی که باید همچنان دورکار باشند

وی در پاسخ به سوالی درباره نحوه فعالیت ادارات در فاصله گذاری اجتماعی گفت: اولین تصمیم گیری ما این بود که اگر فردی به بیماری کووید ۱۹ مبتلا باشد و آن را مخفی کند و به محل کار برود، یک تخلف انجام داده است. همچنین توصیه‌ کرده‌ایم افراد پر ریسک مانند مبتلایان به دیابت، فشار خون  و غیره فعلا اقدام به دور کاری کنند و در مرحله سوم افرادی که به محل کار می‌روند باید تعهدنامه‌ای پر کنند مبنی بر این که اگر در طول حضورشان در محل کار دچار علایم شدند، سریعا آن را اطلاع رسانی کرده و در صورتی که مسوولین ادارات چه خصوصی و چه دولتی این موارد را رعایت نکنند، با نظارت‌ها و برخوردهای مقتضی رو به رو خواهند شد.

وی با اشاره به حواشی که پیرامون سفید شدن برخی استان‌ها از نظر ابتلا به وجود آمد گفت: امروز استان‌هایی را داریم که در موارد ابتلا تعداد کمی را دارند اما اعلام وضعیت سفید به این معنا نیست دیگر هیچ بیماری در آن استان وجود ندارد؛ بلکه این موضوع بسته به وسعت استان، پراکندگی بیماران و تعداد مبتلایان بستگی دارد.

در هیچ نقطه ای از کشور کمبود تخت بیمارستانی برای کرونا نداریم

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر وجود مشکلاتی در استان سیستان و بلوچستان گفت: در این استان بیمارستان‌ها توانسته‌اند پاسخگوی بیماران باشند و حتی هیچ نقطه‌ای از کشور نبوده است که بگویم  تخت بیمارستانی و امکانات در آن جا کم داریم.

وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص نحوه غربالگری افراد در حاشیه شهرها گفت: اکنون نظام شبکه ما ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در حاشیه شهرها تحت پوشش دارد که خدمات رایگان غربالگری را از سه طریق مراجعه به سایت، تماس تلفنی و مراجعه حضوری می‌توانند دریافت کنند. این افراد همچنین با مراجعه به مراکز ۱۶ ساعته می‌توانند مورد بررسی قرار گیرند.

انتقال کرونا از طریق هوا آری یا خیر؟

رئیسی در خصوص مباحث مطرح شده مبنی بر انتقال کرونا ویروس از طریق هوا گفت: این ویروس شکل ساختاری سنگینی دارد و اگر گفته می‌شود ممکن است از طریق هوا انتقال پیدا کند تنها برای مکان‌های بسته و خاص است که این موضوع در حمل و نقل عمومی صدق نمی‌کند.

وی در خصوص نحوه استفاده از ماسک گفت: افراد می‌توانند در صورتی که می‌خواهند از ماسک استفاده کنند اما آن را هر ۶ ساعت و یا هر ۸ ساعت تعویض کنند، اما به طور کلی افرادی ملزم به زدن ماسک هستند که رفتارهای پرخطر مانند عسطه و سرفه داشته باشند. خوشبختانه پس از بروز بیماری و طی مدت اخیر تولید و توزیع ماسک اوضاع بهتری پیدا کرده است و در این زمینه مشکل خاصی وجود ندارد.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص میزان امید به زندگی با وجود شرایط کرونایی گفت: در شرایط فعلی و با گذشت تنها چند ماه از این بیماری خیلی زود است که بخواهیم در این مورد قضاوت کنیم؛ چرا که حداقل به یک بازه ۵ ساله نیاز داریم. بنده فکر می‌کنم این بیماری علاوه بر تمام مشکلاتی که داشت شاید مزایایی هم داشت؛ به طور مثال اکنون آگاهی مردم برای رعایت بهداشت فردی و عمومی افزایش پیدا کرده است و این باعث می‌شود این رفتار در  مقابل سایر بیماری‌های عفونی نیز تکرار شود و نرخ ابتلا به بقیه بیماری‌های عفونی نیز کاهش یابد.

رئیسی با اشاره به این که نوشتن دستورالعمل‌ها دارای سه مرحله است، گفت: نوشتن، اجرا و نظارت بر اجرا سه مرحله‌ای است که یک دستور العمل با آن رو به رو است که در این میان نظارت بر اجرا بر عهده وزارت بهداشت است. اکنون در بازدیدهایی که بازرسان ما از مراکز مختلف داشتند ممکن است مشکلاتی را گزارش کرده باشند که این مشکل مربوط به شیوع کرونا نیست و به طور مثال شامل جزئیاتی دیگر می‌شود.

چگونگی نظارت بر نانوایی ها

وی در خصوص نحوه نظارت بر نانوایی‌ها گفت: مشکل همیشگی ما با نانوایی‌ها افزودنی‌های آنها به نان بود و مشکلی در زمینه نیروی کار وجود نداشت. اکنون نیز نانوایی‌ها بجز رعایت بهداشت کار اضافه تر دیگری قرار نیست انجام دهند و تنها ملزم رعایت به این نکته هستند.

وی در خصوص نحوه دفن زباله‌های عفونی و بیمارستانی گفت: از گذشته نیز سیستم دفع بهداشتی این زباله‌ها وجود داشت و از طریق بی خطر سازی توسط دستگاه‌های مخصوص اقدام برای دفع آنها صورت می‌گرفت. خوشبختانه امروز نیز با توجه به این که بیمارستان‌های اصلی برای پذیرش بیماران کرونا مشخص است این بیمارستان‌ها در زمینه دفع بهداشتی و بی خطر سازی زباله‌ها بیشترین امکانات را دارند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا