روایت رییس سازمان زندانها از نقش «دشمن» در ناآرامی اخیر در زندانها
اصغر جهانگیر، رییس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور درباره ناآرامیهای اخیر در برخی از زندانها گفت: بعد از اینکه در کشورمان یکصد هزار نفر زندانی توانستند مشمول مرخصی شوند و در کنار خانوادههایشان باشند، برای کمرنگ کردن این مساله دشمن تلاش کرد کسانی را که در زندان هستند وادار کند که شما احتمال ابتلا به بیماری کرونا را دارید؛ لذا دست به ناآرامی و شورش بزنید. افرادی که جرایم سنگین داشتند و نمیتوانستند مشمول مرخصی شوند تحریککننده آن بودند که تلاش کردند زندان را ناآرام کنند و خوشبختانه با تدابیر صورتگرفته این ناآرامیها به آرامش تبدیل شد و امروز در همه زندانها آرامش برقرار است.
به گزارش ایسنا، اصغر جهانگیر دوشنبهشب در اخبار ساعت ۲۱ شبکه یک سیما، درباره اینکه آیا زندانیان فوتی یا مبتلا بر اثر کرونا در زندانها داریم؟ گفت: با اقداماتی که دستگاه قضایی در سه محور از جمله اقدامات مدیریتی، بهداشتی و درمانی صورت داد، قبل از اینکه شیوع ویروس کرونا بهصورت وسیع در کشور مطرح شود، با ابلاغ رییس قوه قضاییه در ۷ اسفند 98 با مرخصی که صورت گرفت؛ قریب یکصد هزار نفر مشمول این مرخصی شدند و این موضوع نقطه عطفی برای فاصلهگذاری اجتماعی در داخل زندانها از جهت کاهش جمعیت کیفری شد. این مساله میتواند بهعنوان اقدام خاص حقوق بشری که حتی کشورهای حقوق بشری هم آن را نکردند، در دنیا مطرح شود.
وی درباره معیار اعطای مرخصی به زندانیان گفت: اولین معیار برای مرخصی که در دستورالعمل رییس قوه قضاییه به ما ابلاغ شده، این است که زندانیای به مرخصی برود که برای جامعه خطر نداشته باشد و در درجه دوم بتواند تامین لازم را بسپارد تا در زمان اتمام مرخصی به موقع بتواند به زندان بازگردد؛ با این دو تدبیر که عموما زندانیان کمخطر بودند و در صورت تامین توانستند از این مرخصی استفاده کنند.
وی ادامه داد: ریاست قوه قضاییه علاوهبر این مرخصی، مجددا دستور جدیدی صادر کرد برای کسانی که حتی نتوانستند امروز از مرخصی استفاده کنند مجددا شورای طبقهبندی در زندانها تشکیل جلسه دهد و بررسی کند تا کسان دیگری هم بتوانند از این مرخصی بهرهمند شوند.
وی درباره برنامه برای تمدید مرخصی زندانیان گفت: بلافاصله بعد از مرخصی، شیوهنامهای را در سه محور طراحی کردیم، برای کسانی که از مرخصی برمیگردند و نیز کسانی که به بیماری مبتلا شدند و اسناد مثبت پزشکی دارند که نشاندهنده این است که بیماری داشتند و کسانی که مشکوک به بیماریاند و کسانی که سلامت دارند. این شیوه نامه را در این خصوص طراحی کردیم و امروز با دکتر نمکی وزیر بهداشت تلفنی صحبت کردم و قرار شد نظرات کارشناسیشان را بدهند و بعد از اینکه خدمت ریاست قوه تقدیم کردیم و آن را ابلاغ کردند؛ این شیوهنامه عملیاتی میشود؛ لذا همه کسانی که برای اولینبار قرار است وارد زندان شوند و یا از مرخصی برگردند و کسانی که از زندان به محاکم اعزام میشوند، در بازگشت باید مراحل قرنطینه را بگذرانند و گواهی سلامت بگیرند تا خدای نکرده مشکلی برای زندانیان داخل پیش نیاید.
جهانگیر درباره نظارت بر زندانیان، گفت: ما یک مرکز به نام مراقبتهای پس از خروج داریم که حتی برای کسانی که پایان حبسشان است و خارج از زندان میروند مراقبتهایی را در نظر میگیریم. از جمله کسانی که در مرخصیاند علاوهبر اینکه ضابطین آمار آنها را دارند و رصد میکنند، در صورتی که مرتکب تخلف یا جرمی شوند بلافاصله دستگیر و به زندان عودت داده میشوند و از این ارفاقات قانونی بهرهمند نمیشوند. لذا سازمان زندانها بر اساس دستورالعملهایی که دارد مرکز مراقبتهای پس از خروج را دارد که زندانی را رصد میکند و اگر مرتکب خلافی باشد، دستگیر و به زندان عودت داده شود.
انتهای پیام
خداییش چهل ساله از دشمن ، دشمن کردن خسته نشدید والله مردم بهتون می خندند و شما رو یه عده روانپریش که برکشور مسلط هستند می انگارند ، مسئولینی که توهم توطئه تا عمق جانشان نفوذ کرده است دست از این توهمات بیمارگونه بردارید و با واقعیت کشور را اداره کنید و بیش از این اسباب استهزاء خود را فراهم نیاورید
همه چیز کار دشمن است مگر اینکه خوب باشد ! که کار شماست ؟