مسوولیت چینی
ابوالقاسم شهلایی مقدم، مدیر مسوول انتشارات نقشونگار در یادداشتی ارسالی به انصاف نیوز با عنوان «مسوولیت چینی» نوشت:
به نظر من، دولت چین، اینک، پس از عالمگیری بحران کرونا، و پس از توجه نگاه جهانیان به سوی دولت و ملت چین، و پس از اتهاماتی که به آن وارد شده است، مسوولیتهای زیادی به عهده دارد که عدم ایفای آنها، در آیندهی نگاه مردم و دولتهای جهان به آن، تأثیری بسزا خواهد داشت و به تبع، در آیندهی سیاسی و اقتصادی و روابط بینالمللیاش هم بسیار مؤثر و حائز اهمیت خواهد بود:
اولا، باید پاسخ این پرسش را بدهد که آیا اطلاعات شیوع این ویروس را بهموقع و نه دیر هنگام، در اختیار جهانیان گذاشت و آن را مخفی نکرد؛ زیرا ظن غالب بر خلاف این است.
ثانیا، به این اتهام که در مورد قربانیان داخلیاش آمار غیر واقعی داده یا خیر، باید پاسخ دهد؛ زیرا شایع شده این بیماری در ووهان، قتل عام کرده است. ارائهی آمار واقعی هم ارزش علمی دارد، هم اخلاقی و هم سیاسی.
ثالثا، باید توسط مقامهای رسمی و بلندپایهی چینی در سازمانهای رسمی بینالمللی، حداقل یک عذرخواهی رسمی و درستوحسابی و خیلی جدی، از همهی کشورهای جهان، خصوصا آنها که از این بیماری خسارت بیشتری دیدهاند، صورت پذیرد.
رابعا، به نظرم، باید حتما و به بهترین وجه ممکن و در حد اعلای امکاناتی که دارد، درصدد جبران خسارتهای اقتصادی وارده به جهانیان برآید؛ ذخایر عظیم ارزی دارد، مقادیر بسیار زیادی (هزاران میلیارد دلار) اوراق قرضهی آمریکا را خریداری کرده، پول زیادی در بانکهای اروپایی ذخیره دارد، و کلا، کشور ثروتمندی است که میتواند بخش بزرگی از ضررهای مالی جهانیان را جبران کند، خسارتهای جانی به کنار.
هر کس به حقوق بشر معتقد است، هر کس برای کشورهای جهان مسئولیت اخلاقی قائل است، هر کس هنوز که هنوز است آمریکا را برای ریختن بمب اتمی در هیروشیما و ناکازاکی محکوم میکند، و هر کس که از وقوع دوبارهی چنین حوادث وحشتناکی از سر عمد یا از سر غفلت و بیتوجهی در جهان امروز و آینده، که اکنون همه لمس میکنیم بسیار بیشتر از آنچه میپنداشتیم کوچک و بههمپیوسته شده، بیمناک و نگران است، این انتظار اخلاقی را از چین، به عنوان پرجمعیتترین کشور و دومین اقتصاد جهان دارد، و گرنه، در آینده، بهاحتمال، با چرخهای از بی مبالاتیها و بلکه خباثتها، که اینک بهانه هم برایشان فراهم شده است، روبهرو خواهیم شد.
همچنین، ادا کردن این مسئولیت، گذشته از جنبهی اخلاقی آن، برای حفظ دستاوردهای مدیریت چینی، در دهههای اخیر، بهعنوان یکی از الگوهای برتر مدیریت و کشورداری امروز جهان، به ارتقای جایگاه و وجههی بینالمللی خود او هم خواهد انجامید. چین در برابر جهان امروز مسئول است؛ “مسئولیتی چینی” با آثاری بسیار فراگیر.
انتهای پیام
این اصلاح طلبان زمین وزمان را بهم می چسبانند تااز خجالت ارباب برآیند.