گزارش CNN از رفع تدریجی محدودیتهای مربوط به کرونا
ایسنا به نقل از سی ان ان نوشت: در حال حاضر، مردم جمهوری چک از بازی تنیس، رفتن به استخر، گردش در بازارها و مغازههای دوچرخه فروشی لذت میبرند. اتریش نیز مغازههای کوچک خود را بعد از عید پاک بازگشایی خواهد کرد. دانمارک، مهدکودکها و مدارس را از هفته آینده اگر آمار کروناویروس ثابت باقی بماند بازگشایی خواهد کرد. کودکان نروژی نیز هفته آینده به مهدکودک برمیگردند.
این کشورها نخستین کشورها در غرب هستند که بهتدریج از محدودیتهای خانهنشینی در پیشگیری از گسترش کروناویروس خارج میشوند. دیگر کشورها نیز با فراگیری و تجربه عملکرد دیگران خواهان خروج از محدودیتها، افزایش ارتباطات اجتماعی و کاهش فشارهای اقتصادی خانهنشینی هستند.
برای ورزشکار حرفهای، ارنا گیلارووا، از جمهوری چک، کاهش محدودیتها در روز پنجشنبه به این معنی بود که وی توانست برای اولین بار بعد از خانهنشینی به تمرین در ورزشگاه جولیسکا Juliska در پراگ برگردد.
ورزشکار پرتابکننده نیزه گفت: “عالی بود، پر از هیجان بودم و احساس خوبی دارم. این دو هفته خانهنشینی موجب شد که حتی بیشتر از گذشته قدر شغل خود را بدانم.”
این ورزشکار 28 ساله با حضور در برنامهای برای تعداد معینی تماشاگر در استادیوم گفت:” 100درصد احساس امنیت کردم. من احساس میکنم، این سیستم، بسیار خوب است و همه ما نیز در این مورد مسوؤلیتپذیر و هوشیار هستیم.”
دکتر پیتر درباک، کارشناس بهداشت جهانی از دانشکده کسبوکار آکسفورد گفت: کشورهایی که اکنون محدودیتهای خود را کاهش میدهند “نمونههای مهم و امیدوارکننده” برای غرب هستند.
وی گفت: “ما هنوز در مورد خارج شدن از خانهنشینی موارد زیادی باید بیاموزیم چون هرگونه کاهش محدودیتها، خطری به همراه خواهد داشت. ”
دکتر هانس کلوژ، مدیر اروپایی سازمان بهداشت جهانی هشدار داد که اوضاع در اروپا هنوز “بسیار نگرانکننده” است و تاکید کرد: “اکنون زمان آن نیست که از این محدودیتها خارج شویم.”
وی گفت: اروپا و هفتکشور از 10 کشور برتر جهان که در این قاره واقع شدند همچنان مرکز همهگیری هستند.
البته برخی کشورها نظری متفاوت دارند و بهعنوانمثال، بر اساس نتایج تحقیق منتشرشده چین در نشریه پزشکی The Lancet، تا زمانی که واکسن برای این بیماری پیدا نشود، باید خانهنشینی در سراسر جهان ادامه داشته باشد.
به گفته درباک، این کشورها اقدامات شدید فاصله اجتماعی و خانهنشینی را رعایت کردند، همچنین آزمایشهای تشخیص کروناویروس جدید را زودتر انجام دادند. به همین دلیل، تعداد مرگومیر ناشی از کروناویروس در این کشورها بهجای هزاران نفر، دهها یا صدها نفر است و این اقدامات فوری آنان را در مکان بهتری قرار داده است. این برنامه آنان نیز منطقی و هوشمندانه است.
مرحله خروج از محدودیتها نیز بسیار تدریجی است و آنها قادر به ردیابی موارد ابتلا به عفونتهای جدید هستند پس اگر عفونتها افزایش یابد دوباره شرایط را سخت میکنند و این عملکرد فقط مخصوص این کشورها نیست و هر کشوری میتواند اینگونه عمل کند.
وی در ادامه افزود: سایر کشورهایی که قصد اجرای چنین برنامهای دارند، باید سه معیار کلی را برای پیشگیری از موج دوم بیماری رعایت کنند.
وی گفت: “اول اینکه باید منحنی کاهشی داشته و شاهد کاهش مداوم در تعداد موارد جدید باشند. سپس، سیستمهای مراقبتهای بهداشتی آنها باید قادر به انجام اقدامات بحرانی مانند بیمارستانهای فوریتهای پزشکی برای مقابله با شیوع دوباره باشند.همچنین، آنها نیاز به سیستمی برای آزمایش انبوه، ردیابی بیمار و جداسازی دارند تا افراد بیمار قبل از آلودگی دیگران، قرنطینه شوند.”
در ذیل برنامه کاهش محدودیت برخی از کشورها ذکرشده است.
دانمارک
دانمارک اعلام کرده که در صورت پایدار ماندن موارد ابتلا به کروناویروس، قصد دارد کودکان را از 15 آوریل به مدرسه و مهدکودک بازگرداند، اما زندگی در آن زمان نیز بهدوراز حالت عادی خواهد بود.
دولت دانمارک گفت: بسیاری از محدودیتها باقی خواهند بود و قابلیت بازگشت آنها به مرحله اجرا نیز وجود دارد. ممنوعیت تجمع بیش از 10 نفر تا 10 ماه مه تمدیدشده و کلیه خدمات کلیسا، سینماها و مراکز خرید نیز بسته خواهد بود.
نخستوزیر مته فردریکسن گفت: برگزاری جشنوارهها و اجتماعات بزرگ تا ماه اوت ممنوع است. مرزهای دانمارک نیز همچنان بسته خواهد بود.
فردریکسن اظهار کرد: “این روش آرام و بسیار تدریجی خواهد بود، چون امکان افزایش موارد جدید وجود دارد و اگر خیلی سریع پیش برویم منجر بهاشتباه خواهد شد. بنابراین ، باید بااحتیاط گام برداریم.”
این کشور با 5 میلیون و 800 هزار نفر جمعیت، از نخستین کشورهای اروپایی بود که در 13 مارس مرزهای خود را بست و در همان هفته، مدارس، کافهها و مغازهها را تعطیل کرد و ممنوعیت تجمع بیش از 10 نفر و ممنوعیت ملاقات در بیمارستانها را اعلام کرد.
فردریکسن گفت: “تنها راهی که موجب شد ما از سناریوهای غمانگیز همهگیری در مکانهایی مانند ایتالیا و ایالاتمتحده دور شویم سرعت عملکرد ما بوده است.”
جمهوری چک
جمهوری چک نیز پس از اعلام وضعیت اضطراری در 12 مارس، بهسرعت محدودیت در مسافرت، ممنوعیت برگزاری مراسم بزرگ و تعطیلی مشاغل غیرضروری را اجرا کرد، برخلاف دیگر مناطق در اروپا، 10 میلیون و700هزار نفر ساکنین چک از 19 مارس، از ماسک یا روسری هنگام خروج از منزل استفاده کردند.
به نظر میرسد این اقدامات سخت موجب مهار بهتر بیماری شده، زیرا دولت هفته گذشته اعلام کرده بود که برخی محدودیتهای کروناویروس را کاهش میدهد.
از روز سهشنبه، به افراد اجازه داده شد که بهتنهایی و بدون ماسک صورت ورزش کنند. مغازههای ساختوساز، سختافزار، دوچرخه و مراکز تعمیر دوچرخه ازجمله فروشگاههایی هستند که از روز پنجشنبه مجاز به بازگشایی شدند. امکانات ورزشی در فضای باز برای ورزشهای انفرادی نیز در حال بازگشایی است، اما بهطور همزمان بیش از دو نفر نمیتوانند در یک فضای ورزشی با یکدیگر قرار گیرند و از قفسه یا دوش استفاده کنند.
در بیانیه مطبوعاتی دولت آمده است که سفرهای ضروری به خارج از جمهوری چک از 14 آوریل مجاز خواهد بود.
گیلارووا، امیدوار است که برخی رقابتهای بینالمللی سال جاری در بعضی مقاطع از سر گرفته شود.
اتریش
صدراعظم اتریش، سباستین کورز اعلام کرد که این کشور برخی از مغازههای کوچک، سختافزار و فروشگاههای باغبانی را از 14 آوریل بازگشایی خواهد کرد اما باید افراد با ماسک وارد مراکز عمومی و حملونقل عمومی شوند.
از اول ماه مه، همه مغازهها، مراکز خرید و آرایشگاهها بازگشایی میشوند اما رستورانها و هتلها از اواسط ماه مه با روندی تدریجی کار خود را آغاز خواهند کرد.
کورز گفت: “این کاهش محدودیتها تحت شرایط سخت امنیتی اجرا خواهد شد.”
وی همچنین با استناد به سنگاپور که در روزهای اخیر شاهد افزایش دوباره در تعداد مبتلایان بوده، هشدار داد که خطر ناشی از کروناویروس هنوز به پایان نرسیده است.
وی گفت: “کسانی که معتقدند وضعیت تحت کنترل است، در اشتباه هستند.”
دولت در پایان ماه آوریل تصمیم خواهد گرفت که از اواسط ماه مه آموزش در منزل ادامه داشته باشد یا خیر و هیچ رویداد مهمی تا پایان ماه ژوئن برگزار نخواهد شد.
کورز گفت: “هدف ما این است که گامبهگام بیماری را از بین ببریم. اجازه دهید یک هفته دیگر نیز باهم باشیم.”
هفته گذشته، 150هزار نفر در سرتاسر اتریش تحت آزمایش قرار گرفتند تا میزان گسترش ویروس کروناویروس ارزیابی شود. این تحقیق نشان داد که کمتر از یک درصد از جمعیت غیر بستری آلوده بودند. پیشازاین نیز اتریش بر روی آزمایش مبتلایان با علائم مرتبط با ویروس تمرکز کرده بود.
وزارت بهداشت این کشور گفت: تعداد موارد تایید شده با کروناویروس در اتریش در روز پنجشنبه به 12هزار و 969 نفر رسید و تعداد کشتهشدگان نیز 295 نفر بود.
نروژ
نروژ دوباره رویکردهای متفاوتی اتخاذ کرده و بازگشایی مدارس را در اواسط ماه مارس را در اولویت قرار داده است.
نخستوزیر نروژ، ارنا سولبرگ گفت: هنگامیکه مهدکودکها دوباره بازگشایی شوند، شروع به کاهش محدودیتهای خانهنشینی از 20 آوریل خواهد کرد. یک هفته بعد، مدارس برای دانش آموزان کلاسهای پایه اول تا چهارم بازگشایی خواهد شد.
سولبرگ گفت: “آرزوی ما این است که همه دانشآموزان قبل از تابستان به مدرسه برگردند.”
دولت معتقد است که آخرین آمار، مبنای “خوشبینی محتاطانه” را فراهم میکند و نشان میدهد که میزان آلودگی کاهشیافته است.
وی گفت: “با همکاری مشترک، ویروس را تحت کنترل خود درآوردهایم و میتوانیم کمکم محدودیتها را کاهش دهیم. ما این کار را با هم، بااحتیاط و در زمان خود انجام خواهیم داد.”
بر اساس اعلام انستیتوی بهداشت عمومی نروژ، آمار ابتلا تا روز پنجشنبه 64هزار 444 نفر بوده و 92 مورد مرگ نیز صبح جمعه اعلامشده است.
آلمان
برخی کشورهای دیگر نیز گامهای آزمایشی برای کاهش محدودیتها را اعلام کردند، درحالیکه هنوز هیچ تاریخ مشخصی برای آن تعیین نکردند.
صدراعظم آلمان، آنگلا مرکل گفت: آمار اعلامشده موجب “امیدواری محتاطانه” است اما هشدار داد که آلمانیها باید در آخر هفته و تعطیلات عید پاک محدودیتهای فعلی را رعایت کنند.
وی گفت: تصمیمگیری مبنی بر اینکه آیا و چگونه میتوان اقدامات را کاهش داد، مبتنی بر یک مطالعه علمی گسترده دارد که هفته آینده منتشر خواهد شد.
جنس اسپان وزیر بهداشت آلمان گفت: این کشور شاهد ثابت شدن آمار ابتلا بوده است و در حال حاضر آلمان روزانه 100هزار تست کروناویروس انجام میدهد و 40 درصد از تختخوابهای مراقبتهای ویژه آن باوجود بحران خالی مانده است.
اسپن گفت: “ما میخواهیم بهتدریج به حالت عادی برگردیم اما هنوز فاصله اجتماعی را رعایت خواهیم کرد و به زندگی با همهگیری این ویروس را در آلمان ادامه خواهیم داد.”
سوئیس
سوئیس نیز روشی برای خروج از محدودیتها در نظر گرفته است. باوجود تمدید محدودیتهای فاصله اجتماعی تا 26 آوریل، دولت این کشور اعلام کرده است که اگر شیوع ویروس در کنترل باشد، سایر اقدامات ازجمله کنترل مرزها، تعطیلی مدارس و ممنوعیت تجمعات را میتوان در اواخر ماه جاری کاهش داد.
ازآنجاکه این کشورها و سایر کشورها در حمایت از سلامت عمومی وزنده نگهداشتن اقتصاد خود، بسیار محکم گام برمیدارند اما روشن است که مشکلات بسیاری پیش رو خواهند داشت.
سازمان بهداشت جهانی تاکید کرده در این زمان نیز یکبار دیگر باید تلاشهای جمعی خود را دو و سه برابر کنیم.
وی گفت: “تصور این که به نقطه پایان نزدیک میشویم، خطرناک است. هر تغییر در راهبردها و کاهش محدودیتها نیازمند توجه بسیار دقیق است.”
انتهای پیام