خرید تور نوروزی

فتوای مکارم شیرازی هم شبیه فتوای بیات زنجانی

آیا جهان نیوز موضع خود را پس می‌گیرد؟

یک هفته پس از اینکه سایت اصولگرای جهان نیوز با تیتر «نسخه پیچی برای رمضان با استفتاء از مرجع خودخوانده»، به پاسخ آیت الله بیات زنجانی به استفتایی درباره‌ی حکم روزه در دوران شیوع کرونا واکنش نشان داد، تعدادی از دیگر مراجع، از جمله امشب آیت الله مکارم شیرازی، حکمی مشابه صادر کردند.

آیا این سایت پس از انتشار استفتای آیت الله سیستانی، آیت الله شبیری زنجانی و حالا آیت الله مکارم شیرازی، از موضع خود عقب نشینی کرده است؟

جهان نیوز در تاریخ ۱۶ فروردین ماه در متنی با تیتر «نسخه پیچی برای رمضان با استفتاء از مرجع خودخوانده» نوشت: همواره و البته متاسفانه عرف شده است که برخی برای امتناع از روزه ماه مبارک رمضان یک بهانه ساده تراشیده و خود را از فیض این ماه محروم می کنند. ظاهرا امسال آن بهانه قرار است شیوع کرونا باشد! در همین باره سایت اصلاح طلب انصاف نیوز به بهانه شیوع ویروس کرونا و ادامه احتمال آن در ماه اردیبهشت، یک تیر و دو نشان کرده است و استفتایی -فارغ از محتوای پاسخ- از اسدالله بیات، مرجع خودخوانده و چهره نزدیک به فتنه گران درباره روزه ماه رمضان انجام داده که در نوع خود این سطح دغدغه مندی جالب و البته قابل تامل است! در متن استفتاء این رسانه اصلاح طلب آمده است: «از آنجا که احتمال می‌رود پیک شیوع کرونا تا پایان اردیبهشت ماه و حتی خرداد ماه هم ادامه داشته باشد و ماه رمضان در پیش است، در این شرایط با توجه به احتمال تضعیف سیستم ایمنی بدن در مقابل کرونا، حکم روزه برای جامعه چیست؟ با احترام». پاسخ: «باسلام و تحیت؛ روزه یک امر فردی‌ست و در این مورد، نمی توان برای همه‌ی جامعه یک حکم کلی را تجویز کرد. بنابراین تابع شرایط خود فرد است. به این معنا که اگر روزه گرفتن برای فرد ضرر داشته و یا احتمال عقلائی برای ضرر آن وجود داشته باشد، نباید بگیرد و اگر تا ماه رمضان بعد همین شرایط حاکم بود، طبعا قضا هم ندارد ولی باید فدیه بپردازد». هرچند دیانت و سیاست آمیخته با یکدیگر هستند اما به فرض فاصله این دو موضوع، جدای از مسائل مرتبط با انقلاب اسلامی، چهره ها و رسانه های جریان اصلاحات سابقه خوبی در برخورد با امور مذهبی هم ندارند و این امر معمولا در آستانه ماه‌های محرم، رمضان و همچنین ایام فاطمیه با حملات رسانه ای و شبهه افکنی ها خودنمایی می کند. هرچند اصلاح طلبان الان به اندازه سال های 76 تا 84 توان عرض اندام برای توهین به علما و یا شبهه افکنی ندارند اما این رفتارهای خاص در برخی مواقع رخ نمایی می کند. رفتارهای فتنه گران مانند روزه خواری در روز قدس سال 88 را هم می توان بخش دیگری از کارنامه این جریان دانست.

نظر آیت‌الله مکارم درباره روزه گرفتن در زمان شیوع کرونا

خبرگزاری فارس نوشت که در متن استفتاء از آیت الله مکارم شیرازی، از مراجع تقلید، آمده است: با توجه به شیوع بیماری کرونا چند سوال وجود دارد: بالا بردن سطح ایمنی بدن در مبتلا نشدن و همچنین در درمان این بیماری از اهمیت بالایی برخوردار است. از طرف دیگر به توصیه پزشکان باید در طول روز مکرر مایعات مصرف کرد. در این شرایط تکلیف مردم و کادر درمان برای روزه ماه مبارک رمضان چیست.

آیت‌الله مکارم شیرازی در پاسخ به این استفتاء گفت: انسان نمی‌تواند به این دلیل، روزه را بخورد و باید در ماه رمضان روزه بگیرد، البته می‌تواند در فاصله افطار تا سحر از غذاهای مقوی استفاده کند تا از ضعف شدید بدن در طول روز جلوگیری نماید. اما کسی که می‌داند روزه برای او ضرر دارد باید روزه را ترک کند و اگر روزه بگیرد صحیح نیست، همچنین اگر یقین ندارد اما احتمال قابل توجهی می‌دهد که روزه برای او ضرر دارد، خواه این احتمال از تجربه شخصی حاصل شده باشد یا از گفته طبیب.

آیت الله بیات زنجانی: روزه تابع شرایط فرد است

فتوای آیت‌الله شبیری زنجانی درباره‌ی روزه در شرایط کرونا

متن دقیق فتوای آیت‌الله سیستانی درباره روزه در شرایط کرونا

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا