خرید تور نوروزی

خبر کیهان از پیگیری «راهی برای ارتباط با آمریکا»

روزنامه‌ی کیهان در مطلبی با خبر تلاش‌هایی برای پیگیری راهی برای ارتباط با آمریکا به بهانه‌ی کرونا، نوشت: اگر کسانی که علاقه مند به رابطه با آمریکا هستند، توجهی به عزت خود ندارند، خوب است حداقل به واقعیات توجه کنند.

به گزارش انصاف نیوز، متن کامل نوشته‌ی کیهان که تیتر اول شماره‌ی سه‌شنبه است، در پی می‌آید:

این روزها موضوعی که در کانون توجهات جهانی قرار گرفته، شیوع ویروس کروناست، دولت‌های متعددی –خصوصا کشورهای اروپایی و آمریکا- در مقابله با این ویروس دچار مشکل شده‌اند و هنوز هم با وجود گذشت چند ماه از شیوع کرونا خسارات وارد بر اقتصاد این کشورها به طور دقیق محاسبه نشده است.

سردرگمی دولت‌ها در این کشورها حاکی از این واقعیت است که ویروس کرونا توانسته آن‌ها را در شرایط سختی قرار دهد؛ با این وجود برخی رفتارها در داخل کشور موجب تعجب و شگفتی شده است! ماجرا از این قرار است که برخی افرادی که در کشور ما بعضا دارای جایگاهی علمی یا تریبون‌های رسانه‌ای هستند از آمریکا درخواست کرده‌اند تا به زعم آنها با لغو تحریم‌ها مشکلات اقتصادی ما را حل کند.

در پی این موضوع، برخی افراد وابسته به جریان موسوم به اصلاح‌طلب نیز دست به حمایت از این اقدام زده و نشان دادند حتی در شرایطی که تمرکز مسئولین کشور بر روی درمان و بهبود شرایط سلامت کشور است، به دنبال راهی برای ارتباط با آمریکا هستند! در ادامه نگاهی به این رویکرد التماسی در مقابل آمریکا خواهیم داشت تا چند واقعیت پنهان در این باره مشخص شود.

آمریکا برای وام ممانعت نکند لغو تحریم پیشکش

تلاش برای ارتباط با آمریکا برای بهبود شرایط کشور در حالی انجام می‌شود که آمریکا تاکنون نشان داده به هیچ وجه قابل اطمینان نیست، اولا کارنامه آمریکا در قبال ملت ایران نشان داده که این رژیم، همواره دشمن ملت و دولت بوده و در این 42سال از هیچ ترفندی برای خصومت ورزی در قبال ما دست برنداشته است ثانیا اگر اندکی امیدی در دل برخی افراد داخلی به آمریکا وجود داشت با عملکرد این کشور در برجام و خرج یکطرفه آن از یک توافق چندجانبه از بین رفت. اما ظاهرا عجیب است که این عهد شکنی بزرگ آمریکا هنوز برای عده‌ای درس عبرت نشده و آنها همچنان بر گدایی از آمریکا اصرار دارند.

جالب اینجاست که در همین موضوع کرونا هم کشور آمریکا مانع اخذ وام از صندوق بین‌المللی پول شد! چنانچه پایگاه خبری اسپوتنیک از قول مسعود افشار، رایزن مطبوعاتی سفارت ایران در مسکو، درباره وضعیت تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران نوشت: «ایالات متحده آمریکا مانع پرداخت وام پنج میلیاردی صندوق بین‌المللی پول به ایران شد.»

به عبارتی، وامی که حق طبیعی ایران بود (چون ایران تاکنون به این بانک درخواست وام نداده و سپرده کافی نیز در این بانک دارد) به دلیل مخالفت آمریکا با اعطای وام به ایران پرداخت نشد، در واقع آمریکا حتی برای درمان بیماران کرونایی هم حاضر نیست منفعتی به کشور ما برسد، اما عده‌ای امید دارند تا با رویکرد التماسی تحریم‌ها را لغو کند!

50 ایالت آمریکا در وضع فوق العاده!

غیرقابل اطمینان بودن آمریکا البته نیازی به شواهد فوق نداشت، چندین دهه هست که ایران از ناحیه آمریکا دچار آسیب‌های عدیده شده اما برخی هنوز هم به کمک رسانی این کشور امیدوارند! با این حال، ذکر این نکته خالی از لطف نیست که حتی اگر آمریکا خباثت‌های فوق را هم نداشت باز هم در شرایط کمک به ایران نبود.

زیرا آمریکا در شرایط فعلی حتی نتوانسته این بیماری را در مرزهای خودش کنترل کند، نمونه بارز این ادعا هم اعلام وضعیت فوق العاده در 50 ایالت آمریکا از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده در روز دوشنبه بود. ترامپ در نشست خبری اخیر خود حتی اعلام کرد: «شیوع ویروس کرونا در ایالت نیویورک به طور ناگهانی و غیر پیش‌بینی شده بود.»

همان طور که مشاهده می‌شود آمریکا در حال حاضر بیشترین درگیری با ویروس کرونا را داشته و چه بسا بزرگترین اقتصاد جهان، بیشترین ضرر اقتصادی را هم متقبل شده است، چنانچه رئیس‌جمهور آمریکا در اظهارات جدید خود صراحتا گفت: «اقتصاد تعطیل شده است، این بی‌سابقه است، نگران‌کننده است و چالش‌برانگیز.»

از کیسه زباله پوشی تا ماسک دزدی؛ اینجا آمریکاست

اما مروری بر اتفاقاتی که تاکنون در آمریکا افتاده خالی از لطف نیست، چه اینکه در بزرگترین اقتصاد دنیا که تولید ناخالصی بالغ بر 20 تریلیون دلار دارد و جزو پنج کشور نخست صادر‌کننده نفت است، در برخی بیمارستان‌ها از کیسه زباله به عنوان پوشش پرستاران استفاده شده است!

در این زمینه، انتشار تصاویر کیسه زباله پوشیدن پرستاران در بیمارستان مونت‌سیناوست در ایالت نیویورک بسیار خبرساز شد! خبرگزاری آناتولی در توضیح این تصاویر از قول پرستاران کیسه زباله پوش نوشت: «دراین بیمارستان لباس‌های ایزوله و ماسک‌ به پایان رسیده و ماسک‌های یکبار مصرف را به کرات استفاده کرده ایم.»

نمونه دیگر، ماسک دزدی توسط دولت آمریکا بود؛ زمانی که دولت واشنگتن عملیات دزدی دریایی و سرقت ماسک‌های پزشکی ارسالی به آلمان و فرانسه را کلید زد، ترامپ اعلام کرد که اجازه خواهد داد کشتی نیروی دریایی آمریکا در نیویورک به بیمارستانی برای مبتلایان به کرونا تبدیل شود!

عبور با افتخار ایران از گردنه سخت

آنچه تاکنون در درباره معضلات آمریکا گفتیم حاکی از عمق بحرانی است که قدرتمندترین اقتصاد دنیا را به زانو درآورده است؛ اتفاقاتی که در آمریکا رخ داده می‌توانست در کشورهای دیگر دنیا به بحران‌های فجیع تری بیانجامد، اما در عین حال می‌بینیم که ایران با وجود سخت‌ترین تحریم‌ها و کاهش محسوس درآمدهایش به مشکلات آمریکا دچار نشده است. این در حالی است که علاوه بر مشکلات اقتصادی ایران، آمریکا حتی از پرداخت وام صندوق بین‌المللی پول هم ممانعت کرد تا دست ایران برای استفاده از منابع مالی خالی‌تر شود؛ در حالیکه در کشور آمریکا سیاست‌های انبساطی بسیاری (مانند تزریق منابع یا کاهش نرخ بهره به نزدیک صفر) انجام شد اما در نهایت، نتیجه آن چیزی نبود که آمریکا می‌خواست.

حداقلِ آن چیزی که در ایران وجود داشت این بود که پرستاری مجبور به تن کردن کیسه زباله یا استفاده از ماسک‌های یکبار مصرف برای دفعات متعدد نشد؛ در ایران برای تامین ماسک، دزدی صورت نگرفت و مثل آمریکا لقب «دزد دریایی مدرن» را از سوی مقامات آلمانی دریافت نکرد.

در کدام کشور فروشگاه‌ها خالی شد؟

یک نکته دیگر در خصوص مقایسه بین اتفاقاتی که در ایران و آمریکا افتاده، وضعیت فروشگاه‌هاست. حدود یکماه پیش بود که شهروندان آمریکایی از جرسی سیتی در ساحل شرقی تا لس آنجلس در ساحل غربی از ترس کمبود مواد غذایی در بحبوحه شیوع ویروس کرونا، به فروشگاه‌ها هجوم برده و با خرید اقلام مختلف از محصولات شوینده و ضدعفونی‌کننده گرفته تا برنج، قفسه‌های آنها را خالی کردند.

این در حالی است که در ایران هیچگاه چنین اتفاقی نیفتاد، موضوعی که حتی سفیر انگلستان هم با انتشار عکسی از قفسه‌های دستمال کاغذی در فروشگاهی در تهران به رفتار هم‌وطنانش برای هجوم به فروشگاه‌ها در انگلیس واکنش نشان داد و نوشت: «خرید امروز در تهران. همان چیزی که شما نگرانش بودید.»

قابل توجه اینجاست که وزیر صنعت، چند روز پیش اعلام کرد: «تولید مواد شوینده نیز از اسفند ماه ۹۸ تا کنون هشت برابر و تولید الکل نیز۲۰ برابر شده است. تولید دستکش بیش از دو برابر شده است.» اوضاع بازار در ایران به نحوی با آمریکا متفاوت بود که مسئولان ایران از تامین مایحتاج ماه پیش رو (ماه رمضان) هم خبر می‌دادند، چنانچه معاون وزیر جهاد کشاورزی در این باره اظهار کرد: «در قالب طرح ضیافت ۳۰ هزار تن برنج،۱۰ هزار تن شکر و روغن با تخفیف ۱۰ درصدی از طریق فروشگاه‌های زنجیره‌ای توزیع می‌شود تا مردم بتوانند نیاز‌های خود را تامین کنند.»

هر چند نمی‌توان منکر مشکلات اقتصادی ایران شد، اما در همین شرایط و با توجه به مشکلاتی که وجود دارد، می‌بینیم کالاهای مورد نیاز مردم بدون مشکل تامین می‌شود، حتی طی روزهای اخیر شاهد رشد چشمگیر شاخص بورس تهران هم بودیم؛ در طرف مقابل اما می‌بینیم آمریکا هر روز درگیر یک بحران جدید می‌شود.

حالا که اقتصاد رو به افول آمریکا پیش چشمان ما قرار دارد و ضعف این کشور را در برابر یک ویروس می‌بینیم؛ آیا رواست که به التماس و گدایی آمریکا برای مقابله با کرونا بیفتیم؟ آن هم آمریکایی که در خباثت علیه ما از هیچ تلاشی فروگذاری نکرده و حتی به این درخواست‌های التماس گونه پاسخی نمی‌دهد!

اگر کسانی که علاقه مند به رابطه با آمریکا هستند، توجهی به عزت خود ندارند، خوب است حداقل به واقعیات توجه کنند، تا ببینند در این شرایط که آمریکا خودش با بحران‌های عدیده رو به رو ست، چه کمکی می‌تواند به ما بکند؟ ضمن اینکه در آسیب پذیری اقتصاد آمریکا نیز جای تامل فراوانی وجود دارد، البته برای کسانی که خواب آمریکا را نمی‌بینند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. نشریه کیهان به روال همیشگی به مسائلی که نیاز مبرم به اجماع جهانی دارد را از زاویه عزت ملی و ذلت دیگران مینگرد. کرونا یک معضل جهانی برای تمامی بشریت است. غول خبیثی که تمامی مرزها را در خواهد نوردید و بی توجه به ملیت و فرهنگ و نژاد و سیاست و اقتصاد آنها قربانی میگیرد و در مدتی کوتاه قریب به دو میلیون نفر را به بستر انداخته، بیش از یکصد هزار نفر را به کام مرگ فرستاده و بسیاری از کسب و کار ها و زندگی انسان ها را در آستانه نابودی قرار داده است. خطر خانمانسوز این دشمن مشترک محرز و بزرگترین چالش بقای زندگی به شیوه انسانهای جهان است.
    جهان در مقابله با این ویروس ار آمادگی لازم برخوردار نبود و واکنش طبیعی اکثر قریب به اتفاق کشورها فارغ از تعاملات و تعهدات جهانی به حفظ خانه معطوف شد و خوشبختانه کشورهای متعددی در ماه های اولیه موفقیت هایی را در مهار و کاهش آن کسب کردند ولی چیرگی بر این دشمن در حصار ملی کشورها نیست و حتی اگر ما رتبه اول را در کشف واکسن به خود اختصاص دهیم و یا از پیشگامان آن باشیم، توانایی تولید و توزیع سریع واکسن مورد نیاز را در داخل کشور نخواهیم داشت و نمیتوان صرفا جانفشانی افراد مخلص در تولید ماسک را با آن مقایسه کرد. ورود و تعامل جامعه علمی ایران با جهان و تبیین راهکارهای کاهش تاثیر گزاری ویروس تا شیوه احیای فعالیتهای اقتصادی و دستیاری به اقشار صدمه پذیر و در نهایت کشف واکسن منطبق با استانداردهای جهانی که سریعا در بسیاری نقاط قابل تولید مورد نیاز و توزیع کار آمد باشد نیازمند پشتیبانی مقامات، دیپلماسی پویا و خبره و پیگیری رسانه ای است.
    شرایط کنونی جهان بیش از هر زمان دیگری سر پبچی از معاهدات بین المللی که در راستای حفظ ثبات و امنیت جهانی به ثبت رسیده بود را آشکار میسازد و گسل های خطرناک آن را در سیمای ملی و جهانی به معرض نمایش گذاشته و ایران هم به درستی به حفظ تعهدات رسمی همچنان پای میفشارد و علیرغم لجاجت غرور آمیز دولت آمریکا کشورهای بیشتری را به بازنگری تحریم های ایران و گشایش های محسوس واداشته که اگرچه هنوز قطره ای در قبال اقیانوس نیازهای ماست اما در مقایسه با سیاست نفاق و بذر تخم بد بینی و جنگ افروزی بسیار تاثیر گزار تر جلوه میکند. شیوع آبله، وبا،حصبه و فلج کودکان که در گذشته میلیونها نفر را به کام مرگ کشید جنگ بیولوژیک نبود و ویروس آنفلوآنزای مرغی، N1H1، زیکا و ایبولا در این اواخر هم جنگ بیولوژیک نبوده و شواهد قابل اعتنایی که کرونا یک جنگ ویروسی میباشد هم وجود ندارد و نباید با تکیه بر شایعات غیر مستند از وزنه تعاملات حیاتی و اضطراری کم کنیم.
    کووید 19 یک خطر جهانیست و هیچ کشوری به تنهایی قادر به حفاظت امنیت جانی و مالی خود نخواهد بود و مقابله با آن باید در صدر الویت جهان قرار گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا