خرید تور تابستان

سیستانی؛ سخنگوی سنتی الهیات انسانی

عباس موسایی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در یادداشتی برای “راهبرد” نوشت:

دفتر مرجع عالیقدر شیعیان حضرت آیت‌الله سیدعلی سیستانی (مدظله العالی)، در اقدامی پسندیده، در نامه‌ای خطاب به رییس دادگاهی در عراق، شخصی را که به اتهام توهین به آقای سیستانی به دوسال حبس محکوم شده بود؛ بخشید.

متن و محتوای نامه و رویکرد انسانی معظم‌له از جوانب مختلف حائز اهمیت است. این رویکرد انسانی در تاسی به آموزه‌های الهی مصحف شریف، سنت نبوی(ص) و تعالیم اهل‌بیت(علیهم‌السلام)، در زمانه‌ای که لبه‌های تیز قیچی افراطی‌گری مذهبی و اسلام‌هراسی دین‌ستیزان، اصل دیانت و تشیع را مورد هجمه قرار داده‌اند؛ اقدامی قابل ستایش است.

در سربرگ نامه، متن و امضا از به‌کارگیری عبارات و تعابیر “آیت‌الله”، “آیت‌الله العظمی” و… خودداری شده است.

نام فرد متهم، محترمانه و از طرفی بعنوان “شهروند (مواطن)” و نه مومن، مسلمان و… در نامه ذکر شده است: “امروز از حکم دو سال حبس دادگاه محترم شما در تاریخ ۵/۱۲/۲۰۱۹ در حق «کاظم عبیس عبد» شهروند عراقی به اتهام نشر مطالب اهانت‌آمیز به وجهه و جایگاه مرجعیت عالی سید سیستانی در صفحه شخصی‌اش اطلاع یافتیم. به اطلاع شما می‌رسانیم که آقای سیستانی(دام‌ظله) هرگز راضی نمی‌شوند که فردی به دلیل انتشار مطالب حاوی توهین به ایشان مجازات شود”.

بررسی اندیشه و مواضع سیاسی سیستانی، فرصتی دیگر می‌طلبد. رفتارهای انسانی ایشان، سخن گفتن و موضع‌گیری با محوریت انسان و حقوق بنیادین‌اش از منظر دین، مواجهه عقلایی و از منظر مصالح و منافع‌ملی مردم عراق، پدیداری انسانی از یک مرجع سنتی شیعه را به منصه ظهور رسانیده است.

اندیشه، گفتار و کردار سیستانی را می‌توان طلیعه‌ای مبارک در عرصه جهان پرتلاطم کنونی دانست. او عالم عاملی است که رفتار و گفتارش را معطوف به آموزه‌های الهی اسلام رحمانی و دغدغه‌های عقلایی انسان مدرن، سامان‌دهی می‌کند.

عبور از گفتمان تکفیر به گفتمان گذشت در اندیشه و عمل دینداران و مراجع دینی، طلیعه‌ای مبارک است که باید قدر آن را دانست.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا