خرید تور نوروزی

با چه معیاری می‌توان گفت ایران در مقابله با کرونا خوب یا بد عمل کرده؟‌

عبدالله شهبازی، تاریخ‌پژوه در کانال تلگرامی خود نوشت:

✔️ واقعاً بر اساس چه استانداردی می‌توانیم بگوییم ایران در برابر پدیده کرونا خوب یا بد عمل کرده وقتی این همه تنوع در عملکرد کشورها در برابر این پدیده می‌بینیم؟

✔️بعنوان کسی که این سه ماهه دائم در حال مطالعه اخبار و تحلیل‌های مرتبط با کشورهای مختلف کرونازده بوده عرض می‌کنم:

در بحث مقابله با کرونا در میان متخصصان بهداشتی اختلاف نظر وجود ندارد. همه متفق‌القول هستند که تا زمانی که دارو و واکسن پیدا نشده تنها راه مقابله با کرونا اجرای سیاست‌های دوری‌گزینی یا فاصله‌گذاری اجتماعی است. این سیاست‌ها بسته به وضع می‌تواند طیفی باشد از شل تا سفت. تأثیر سیاست فاصله‌گذاری اجتماعی هم اکنون ثابت شده در کاهش مرگ‌ومیر و مهار بیماری.

بحث «ایمنی گله‌ای» را که بوریس جانسون در بریتانیا مطرح کرد در ۱۳ مارس و سه روز بعد (۱۶ مارس) عقب‌نشینی کرد چیز دیگری است که از آن سوءاستفاده شده برای توجیه خواست دولت‌ها. ایمنی گله‌ای اصل ثابت‌شده تجربی و علمی است بر اساس تاریخ جانوران از جمله انسان. به این دلیل اسمش را گذاشته‌اند «گله‌ای» چون مربوط به همه حیوانات است. در طول تاریخ بیماری‌های فراوانی آمده و رفته‌اند. عده‌ای، کم یا زیاد، مرده‌اند و مابقی ایمن شده‌اند.

ولی مطرح کردن ایمنی گله‌ای بعنوان راهکار دولتی فقط به دلیل تئوریزه کردن بی‌عملی دولت‌هاست. مهمترین نمونه سوئد بود که خیلی جدی رویه ایمنی گله‌ای را، برغم اعتراض شدید متخصصان، دنبال می‌کند و الان در وضعی است که در همسایگانش (فنلاند و دانمارک و نروژ)، که اصول فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کردند، اوضاع رو به بهبود است بنحوی که می‌خواهند تا پایان آوریل عادی‌سازی را شروع کنند ولی در سوئد تازه بحران شروع شده. هم نرخ مرگ‌ومیر بالایی دارد در مقایسه با سایر کشورهای اسکاندیناوی و هم درباره مرگ‌ومیر سنگین هفته‌های آتی هشدار داده‌اند. در ۱۱ آوریل پیام استفان لووین (لُ وی یِن)، نخست‌وزیر سوئد، روشن کرد که علت پیگیری رویه ایمنی گله‌ای فقط ناتوانی دولت سوئد بوده است برای مقابله با کرونا نه اینکه سیاست عجیب و غریب و پیشرفته‌ای داشتند.

اختلاف نظر زمانی بروز می‌کند که نظر متخصصان بهداشتی و درمانی با نظر کانون‌های مالی و صاحبان مشاغل و سیاستمداران و دولت‌ها در تعارض قرار می‌گیرد که می‌خواهند هم خدا را داشته باشند هم خرما را. به این معنا که هم وضع جامعه تکان نخورد و هم بیماری مهار شود. برآیندش می‌شود سیاست‌های شل‌کن و سفت‌کن مثل آمریکا و بریتانیا و ایران.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا