اخراج خبرنگار محیط زیست ایسنا [+تکمیلی]
کانال باشگاه روزنامهنگاران ایران نوشت: خبرگزاری ایسنا، خبرنگار حوزه محیط زیست خود را اخراج کرد. این اتفاق پس از انتقادات امیر عبدالرضا سپنجی مدیر روابط عمومی سازمان حفاظت از محیط زیست از خبرنگاران این حوزه و پاسخ خانم رحیمی به وی رخ داد.
چند روز پیش مدیر روابط عمومی سازمان حفاظت از محیط زیست اتهاماتی را متوجه خبرنگاران این حوزه کرد و مدعی شد که برخی از خبرنگاران محیط زیست با بیگانگان در ارتباط هستند. او این اتهامات را در یک برنامه تلویزیونی مطرح کرد.
پس از این اتهامات خانم زینب رحیمی خبرنگار ایسنا نسبت به گفته های آقای سپنجی واکنش نشان داد و مطلبی را در توئیتر نوشت که همان مطلب منجر به اخراج این خبرنگار از خبرگزاری ایسنا شد.
ظاهرا مدیر روابط عمومی سازمان محیط زیست بر جای برخی نهادهای امنیتی تکیه داده و به جای آنکه کار خود را انجام دهد، درصدد پرونده سازی برای روزنامهنگاران این حوزه است.
از خبرگزاری ایسنا جای تعجب است که به جای حمایت از خبرنگاران خود، دست به اخراج وی میزند. مدیران ایسنا و سازمان محیط زیست توجه داشته باشند که پایه های میز ریاست لرزان تر از آنچه می پندارند هست. هر کسی را بهر کاری ساخته اند. اگر خبرنگاری از حیطهی وظایف خود خارج شود، قطعا نهادهای امنیتی متوجه خواهند شد و پیشگیری و اقدامات لازم را انجام خواهند داد. این که به یک قشر آسیب پذیر و بی پناه «سیل اتهامات» را روانه کنیم و به جای دفاع از آنها، خبرنگاران خود را اخراج کنیم،نه تنها امری انسانی نیست بلکه ظلم و نادیده گرفتن دین و شرع است.
انجمن صنفی روزنامه نگاران تهران نیز با انتشار نامهای به علی ربیعی سخنگوی دولت نسبت به اقدامات مدیر روابط عمومی سازمان محیط زیست واکنش نشان داد. این انجمن در نامه خود آورده است: بسیار موجب تأسف است که یک مقام رسمی دولتی مانند ایشان (سپنجی)، چنین بی محابا و صریح، بدون رعایت موازین حقوقی و اخلاقی، حقوق روزنامه نگاران را مورد هجوم قرار داده و آنها را با زشت ترین و غیرقانونی ترین کلمات مورد هجوم قرار دهد. حقوق روزنامه نگاران از شقوق مهم حق آزادی بیان است که باید محترم شمرده شود. تأسف بیشتر ما از این است که آقای معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست هم به رغم تذکراتی که به ایشان داده شده است، در مقابل این شیوۀ برخورد کارکنان خود کاملاً بیتفاوت بوده و عملاً میدان را برای این گفتارها و رفتاری نادرست برای ایشان که در جهت تحدید حقوق روزنامه نگاران است باز گذاشته است.
پاسخ مشترک ایسنا و سازمان روابط عمومی سازمان حفاظت از محیط زیست
کانال تلگرامی هشتاد میلیون محیطبان، که ظاهرا ارتباط مستقیمی با سازمان حفاظت از محیط زیست دارد، نوشت: در پی انتشار خبری در برخی از سایت ها و کانال های فضای سایبری در خصوص اخراج یکی از خبرنگاران خبرگزاری ایسنا، به دلیل درخواست روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، به اطلاع می رساند این خبر کذب محض است و هیچ یک از کارکنان روابط عمومی این سازمان نقشی در اخراج این خانم خبرنگار نداشته اند. ضمن اینکه خانم کربلایی، دبیر سرویس اجتماعی ایسنا، تصمیم به عدمهمکاری با آن خانم را موضوعی درون سازمانی و براساس پروتکل های داخلی ایسنا دانستند.
عذرخواهی سازمان حفاظت از محیط زیست از خبرنگاران این حوزه
در پی حاشیه های بوجود آمده سرانجام روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست از خبرنگاران حوزه محیط زیست عذرخواهی کرد، در بخشی از متن عذرخواهی این روابط عمومی آمده است: ضمن تقدیر مجدد از تلاشهای این عزیزان (خبرنگاران حوزه)، از کدورت احتمالی ایجاد شده، پوزش میطلبد و تاکید میکند که اساسا هیچ اتهامی به خبرنگاران عزیز وارد نکرده است.
علاوه بر این، دست یاری به سمت رسانهها و خبرنگاران گرانقدر حوزه محیط زیست دراز میکند و امیدوار است که این عزیزان، با درک شرایط و همراهی افزونتر با سازمان محیط زیست، در حوزه فرهنگ سازی، آموزش و اطلاع رسانی محیط زیستی، یاریگر این سازمان باشند. زیرا در صورت بروز اختلاف و مجادلههای بیهوده، این دعواها هیچ برندهای ندارد و تنها بازندهاش، محیط زیست کشور عزیزمان خواهد بود.
انتهای پیام