در بازار خودرو چه خبر است؟
خبرآنلاین نوشت: با وجود اینکه چند روزی از اجازه فعالیت نمایشگاههای خودرو از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا میگذرد، اما همچنان بازار خودرو خلوت بهنظر میرسد.
آنطور که فعالان بازار پیشبینی میکنند، این شرایط احتمالا تا یک ماه آینده به دلیل ایام ماه مبارک رمضان ادامه خواهد داشت.
آنها عنوان میکنند با توجه به اینکه همچنان مراکز شمارهگذاری خودرو امکان فعالیت پیدا نکردهاند، بازار خودرو بهطور رسمی کار خود را آغاز نکرده و زمان آغاز به کار رسمی و کامل، منوط به بازگشایی مراکز شمارهگذاری و تکمیل حلقه روند قانونی معاملات خواهد بود.
بالا و پایین شدن قیمتها در بازار
اما رکود در بازار خودرو در شرایطی است که در ابتدای آغاز بهکار بازار خودرو، قیمتها در مسیر صعودی حرکت میکرد، اما بلافاصله روند صعودی قیمتها متوقف و کاهشی شد. بررسی قیمت خودروهای داخلی، حاکی از افت دو تا سه درصدی قیمتها نسبت به روز آغازین هفته جاری است.
برخی فعالان بازار خودروی پایتخت معتقدند افزایش قیمتهایی که در بازار شاهد بودیم، به دلیل فروش تعدادی خودرو به صورت کارتکسی از سوی برخی نمایندگیهای ایرانخودرو به افرادی بود که در ۱۸ ماه اخیر در سامانه این شرکت ثبتنام نکرده بودند.
وضعیت قیمتها در بازار خودرو
بررسی قیمتها در بازار خودرو نشان میدهد که قیمت پراید ۱۱۱ به ۶۷ میلیون تومان، پراید ۱۳۱ به ۶۴.۵ میلیون تومان، پراید ۱۵۱ (وانت پراید) ۷۰ میلیون تومان، تیبا ۲ به ۸۵ میلیون تومان، تیبا صندوق دار به ۷۵ میلیون تومان و ساینا ۸۲ میلیون تومان رسیده است.
همچنین هر دستگاه سمند الایکس ۱۰۷.۵ میلیون تومان، سمند ایاف۷ دوگانهسوز ۱۳۵ میلیون تومان، پژو ۴۰۵ جیالایکس ۱۰۵.۵ میلیون تومان، پژو ۴۰۵ دوگانهسوز ۱۱۸میلیون تومان، پژو پارس ۱۳۴ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ تیپ۲ حدود ۱۱۵ میلیون تومان، پژو۲۰۶ تیپ ۵ حدود ۱۳۷ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ وی۸ حدود ۱۴۳ میلیون تومان و رانا ۱۰۵ میلیون تومان قیمت گذاری شد.
پیشبینی رییس اتحادیه از بازار
در این میان، رییس اتحادیه نمایشگاهداران خودرو تهران پیشبینی کرده است که قیمت خودرو در ماه رمضان ارزان خواهد شد.
به گفته سعید موتمنی، در حال حاضر هیچ تقاضایی برای خرید خودرو از سوی مردم وجود ندارد. همچنین باید اعلام کرد که شرکتهای خودروسازی نیز بهدلیل توقف شمارهگذاری پلاک، فعلا خودرویی به بازار عرضه نکردهاند و هر چه خودرو در بازار وجود دارد، برای قبل از سال ۹۹ است.
وی افزود: شیوع ویروس کرونا باعث شد که تقاضا برای خرید خودرو بین ۳۰ تا ۵۰ درصد افت داشته باشد. همچنین افزایش قیمت ۱۰ درصدی خودرو در بازار مقطعی بود و با به جریان افتادن روند فعالیتها و کسب و کارها، قیمت خودرو مجدد ارزان خواهد شد.
این فعال بازار خودرو درباره قیمت خودرو در ماه رمضان تصریح کرد: تا زمانی که ویروس کرونا ریشهکن نشود، تقاضا در بازار به همین منوال است. زمانی که تقاضا در بازار فروکش کند، قیمت خودرو در بازار نیز ارزان میشود، بنابراین قیمت خودرو در ماه رمضان ارزان خواهد شد.
امیرحسین کاکایی، کارشناس خودرو نیز اعتقاد دارد: بازار خودرو همچنان تا یک ماه دیگر راکد است. بر همین اساس، وی توصیه میکند چنانچه مردم قصد خرید یا تعویض خودروهایشان را دارند، امروز تا یک ماه آینده شرایط مناسبی برای خرید خودروست؛ این در حالی است که سرمایهگذاری در حوزه خودرو در کوتاهمدت هرگز توصیه نمیشود.
انتهای پیام