خرید تور تابستان

قانون جنگل

محمدرضا نیکوکلام در یادداشتی ارسالی به انصاف نیوز با عنوان  «قانون جنگل» نوشت:

هرکس قوی‌تر است حق با اوست. این جمله بخشی از سخنان لاوروف وزیر خارجه روسیه درباره یکجانبه‌گرایی آمریکاست. گرچه روسیه نیز به اندازه کافی از مشت آهنین سود برده ولی اذعان این مقام عالی رتبه به وجود قانون زور در روابط بین الملل٬ در خور توجه می‌باشد.

پس از جنگ جهانی دوم٬ سازمان ملل متحد با ساختاری جدید شکل گرفت تا از بروز جنگ‌های مشابه پیشگیری نماید. ولی در در عمل زیر سلطه‌ی اعضای دایم شورای امنیت نتوانست مسئولیت خود را در قبال جامعه جهانی به درستی انجام دهد و از بروز فجایع بین المللی جلوگیری کند.

پس از پایان جنگ جهانی دوم تا به امروز چیزی در حدود چهارصد مورد جنگ و خونریزی بین کشورها یا گروه ها به وقوع پیوسته که این عدد به اندازه‌ی کافی گویای ناتوانی سازمان ملل در کنترل بحران‌های منطقه‌ای و بین المللی می‌باشد.
اگرچه علل وقوع مناقشات را می‌توان از جهات مختلف بررسی کرد ولی نمی توان از نقش بی بدیل کارخانجات اسلحه سازی دنیا و اشتهای سیری ناپذیرشان در کشتار انسان‌ها غافل بود. واقعیت این است که کارخانجات اسلحه سازی با شتاب هرچه تمام به دنبال کسب بازارهای جدید برای فروش اسلحه می‌باشند و هیچ چیز بهتر از جنگ‌های خانمان سوز به مذاقشان خوش نمی آید.

طبق آمارهای ارایه شده٬ کشورهای آمریکا٬ روسیه٬ فرانسه٬ آلمان٬ اسپانیا٬ چین٬ انگلستان٬ اسراییل و ایتالیا به ترتیب از بزرگترین صادر کنندگان تجهیزات نظامی در جهان می‌باشند و در کنارشان کشورهایی چون کره جنوبی و هلند و برزیل و کانادا و هند و دیگران نیز از این سفره‌ی خون آلود بی بهره نبوده اند.

ابزار زورگویی و برتری جویی تنها به سلاح و نیروی نظامی خلاصه نمی‌شود بلکه برخورداری از رسانه‌های فراگیر٬ اقتصاد قوی٬ منابع طبیعی٬ صنعت٬ تجهیزات پزشکی و درمانی٬ تولیدات فرهنگی٬ همگی می‌توانند به عنوان حربه‌ای در راستای کسب منافع قدرت‌ها قرار گیرند.

این جهان جنگ است کل چون بنگری
ذره با ذره چو دین با کافری
مولانا

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا