خرید تور نوروزی

تحلیل رأی الیوم از تحولات اخیر در یمن

«رأی الیوم» در شماره امروز خود از «جنبش انصارالله» یمن به عنوان بزرگ‌ترین برنده تحولات اخیر در این کشور نام برد.

به‌گزارش ایرنا به نقل از این روزنامه جنبش انصارالله از تحولات جدایی‌طلبانه در جنوب یمن و واکنش‌های احتمالی موافق یا مخالف شکل گرفته در ارتباط با این رخداد، این جنبش بیشترین سود را برده است.

رأی الیوم از انصارالله به عنوان جنبشی که دامنه قدرت و حضورش در حال افزایش و توسعه‌یافتن در یمن است، یاد کرد و افزود: آرامش در مناطق شمالی یمن سایه گسترده است و انصارالله اخیرا توانسته استان «الجوف» و بخش‌های وسیعی از استان «مأرب» را از نیروهای عربستان و وابستگان به آنها بازپس گیرد و علاوه بر همه اینها، انصارالله هم‌اکنون به یک قدرت منطقه‌ای نظامی تبدیل شده و در نتیجه دشمنانش برایش بسیار حساب باز کرده‌اند.

نویسنده این روزنامه با اشاره به اعلام خودمختاری غیرمنتظره «شورای انتقالی یمن» مورد حمایت امارات در شهر «عدن» در جنوب این کشور خاطرنشان کرد: این اعلام خودمختاری علاوه بر دولت مستعفی «عبدربه منصور هادی»، ضربه هولناکی بر پیکر ائتلاف عربستان و امارات به شمار می‌رود و در واقع نمایانگر فروپاشی اتحاد واهی و ظاهری این ائتلاف محسوب می‌شود.

در این گزارش به سیل هفته گذشته در چند شهر یمن و کشته شدن ۲۱ نفر و ویران شدن بسیاری از موسسه‌ها و خانه‌ها در آن اشاره کرد و تاکید کرد: این سیل «کمر ائتلاف سست بنیاد و متزلزل میان شورای انتقالی جنوب و دولت منصور هادی در ریاض را شکست». مردم جنوب یمن هم‌اکنون خود را تنها و بی‌یار و یاور و فاقد خدمات عمومی و عملیات امداد و نجات در برابر چنین فاجعه‌ای می‌بیند و مردم معترض و خشمگین به خیابان‌ها آمده و تظاهرات به راه انداختند و شورای انتقالی جدایی‌طلب جنوب نیز از این وضعیت سوء استفاده کرده و اولین گام خود در جهت جدا شدن جنوب این کشور را برداشته و اعلام خودمختاری کرد.

رای الیوم از شورای انتقالی به عنوان قدرت واقعی نظامی و امنیتی حاکم بر عدن نام برده و نوشت: این شورا با اعلام حالت فوق‌العاده و خودمختاری در صدد تحکیم بخشیدن به حاکمیت اداری خود و حذف نهادهای وابسته به دولت منصور هادی برآمده است.

نیروهای شورای انتقالی هم اکنون در حال مسلط شدن بر تمامی وزارتخانه ها و بندر عدن و فرودگاه و بانک مرکزی آن برآمده‌اند و مانع از بازگشت منصور هادی و اعضای دولت متبوع وی به عدن شده‌اند و بدین ترتیب وی دو پایتخت به اصطلاح دائمی یمن یعنی صنعا و عدن را از دست داد و برای انتقال دولت مستعفی خود باید به دنبال یافتن پایتخت سومی باشد که احتمالا استان «حضر موت » خواهد بود.

بر پایه همین گزارش، توافقنامه ریاض امضا شده میان دولت مستعفی منصورهادی و شورای انتقالی در نوامبر گذشته توانست به درگیری‌های نظامی خونبار میان دو طرف در عدن پایان دهد، اما بخش مهم آن یعنی تقسیم حاکمیت و دستیابی شورای انتقالی به شماری از وزارتخانه ها تحقق نیافت و به همین دلیل اختلاف دو طرف همچون آتش زیر خاکستر باقی ماند و هم‌اکنون شاهد آن هستیم که دوباره آتش جنگ در عدن در حال شعله‌ور شدن است.

رای الیوم از اختلاف موجود میان دو طرف تشکیل دهنده ائتلاف جنگ علیه یمن یعنی عربستان به عنوان حامی منصور هادی و امارات حامی مالی و نظامی شورای انتقالی و طرح‌های تجزیه طلبانه‌اش، اختلاف و کشمکش « غیرمستقیم و خاموش » نام برد و اضافه کرد: نکته قابل توجه در این میان آن است که هر دو طرف درگیری وجود هرگونه اختلاف دوجانبه را تکذیب کرده و همچون «کبک» سر خود را زیر برف کرده‌اند.

عربستان همراه با امارات، بحرین، کویت، سودان و مصر از ششم فروردین ۹۴ اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، دریایی و هوایی این کشور به منظور بازگرداندن عبدربه منصور هادی رئیس جمهوری مستعفی یمن به قدرت کرد.
کشورهای همپیمان عربستان در این جنگ به دنبال مشاهده بی‌نتیجه بودن آن به تدریج خود را از ائتلاف عربی کنار کشیدند و فقط امارات به دلیل داشتن اهداف توسعه‌طلبانه و طمع ورزی‌های خاص خود در یمن، به حضور نظامی‌اش در این جنگ تا به امروز ادامه داده است.

این تجاوز نظامی تاکنون جز کشته و زخمی شدن صدها هزار یمنی و همچنین آواره شدن میلیون‌ها تن از شهروندان محروم و ویرانی زیرساخت‌ها و قحطی و گرسنگی و بیماری‌های واگیردار در این کشور، نتیجه‌ای به همراه نداشته است.
عربستان در تجاوز خود علیه یمن از حمایت‌های مستقیم و غیرمستقیم مالی، نظامی، سیاسی، امنیتی و اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی بهره‌مند است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا