خرید تور نوروزی

واکنش اروپا به طرح ترامپ برای تمدید تحریم تسلیحاتی

جوزپ بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید؛ با وجود خروج آمریکا از برجام، این کشور در کسوت عضو سازمان ملل متحد می‌تواند خواستار تحریم تسلیحاتی علیه ایران شود.

به گزارش ایرنا بورل روز پنجشنبه در گفت وگو با «رادیو آزاد اروپا» به خروج آمریکا از برجام اشاره و تصریح کرد که این کشور دیگر به عنوان عضو این توافق به حساب نمی‌آید.

وی افزود: از بیانیه ترامپ و یادداشت رییس‌ جمهوری آمریکا در ماه می گذشته، مشخص است که آنها اعلام کرده‌اند به مشارکت خود در برجام خاتمه می‌دهند.

مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ادامه داد: می‌خواهم این را هم یادآوری کنم که آمریکا از آن زمان به بعد در هیچ‌ یک از جلسات برگزار شده در چارچوب این توافق شرکت نکرده است. پس کاملاً روشن است که آمریکا دیگر عضو شرکت کننده در این توافق نیست.

بورل درباره تلاش‌های اخیر دولت آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران عنوان کرد که این کشور همانند هر یک از اعضای دیگر سازمان ملل متحد حق دارد خواستار تحریم تسلیحاتی شود.

وی ادامه داد: «باید ببینیم شورای امنیت چه تصمیمی خواهد گرفت.»

به گزارش ایرنا، دولت دونالد ترامپ که بزرگترین فروشنده سلاح در جهان است، نگران پایان تحریم تسلیحاتی ایران است و سعی دارد خود را عضوی از برجام معرفی کند تا به نحوی تحریم‌های تسلیحاتی ایران را ادامه دهد.

در حالی که بحران شیوع کرونا دنیا را به خود مشغول کرده است، اما مقامات‌ آمریکا همچنان سیاست فشار حداکثری علیه تهران را ادامه می‌دهند و از هر ابزاری که به ذهنشان می‌رسد، بهره‌برداری می‌کنند. رسانه‌ها از طرح آمریکا برای استفاده از ظرفیت‌های قطعنامه۲۲۳۱ شورای امنیت برای تداوم تحریم تسلیحاتی ایران خبر داده‌اند. قطعنامه‌ای که بر اساس آن تحریم تسلیحاتی ایران در ماه اکتبر آینده پایان خواهد یافت.

این رویکرد خصمانه در حالی از سوی‌ آمریکا پیگیری می‌شود که ایران با توجه به تحریم‌های ظالمانه، امکان جابجایی پول چنین خریدهایی در سیستم مالی بین‌المللی را ندارد و اگر هم بتواند، با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد جهان تهیه منابع مورد نیاز خریدهای تسلیحاتی از سوی تهران کار آسانی نیست. بنابر این، گذشته از استدلال‌های سست و بی‌پایه مقامات‌آمریکا در این زمینه هر ناظر بی‌طرفی تایید خواهد کرد که این اقدام ‌آمریکا هیچ مبنای منطقی ندارد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا